Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bence,METEORA Yunanistan’ın gezilecek en önemli ve de en ilginç yerlerinden birisidir. Yunanistan’nın Teselya bölgesinde Kalambaka şehri civarında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bence,METEORA Yunanistan’ın gezilecek en önemli ve de en ilginç yerlerinden birisidir. Yunanistan’nın Teselya bölgesinde Kalambaka şehri civarında."— Sunum transkripti:

1

2

3 Bence,METEORA Yunanistan’ın gezilecek en önemli ve de en
ilginç yerlerinden birisidir. Yunanistan’nın Teselya bölgesinde Kalambaka şehri civarında hemen,Kastraki yerleşim merkezinin yanında ve ona tepelerden bakan hem de yaklaşık 300 m. yukarıdan bakan bir mevkidedir. Meteora’nın kelime anlamını bir Yunan’a sorduğunuzda cevap ; ‘’Suspended in the air’’ olacaktır. Gerçekten ‘’Havada asılı’’gibi tepelerin üzerine tünemiş bu manastırlar görülmeye değer.

4 ROUSANAU MANASTIRI

5 Bir zamanlar deniz altında bulunan bu yüksek kayalar, suların
çekilmesiyle önceleri buradaki mağaralar vasıtasıyla keşişlere mabet görevini üstlenmiş. Daha sonraları ortodoks keşişler manastırlarını kayaların tepesine inşa etmeye başlamışlar. Sonuçta bu bölge farklı yerdeki 24 manastıra mekan olmuştur. Bu gün bu manastırlardan sadece 6 tanesi kullanılabilir durumdadır. Keşişler bu manastırları dünya nimet ve imkanlarından veya (Bir rivayete göre)Osmanlının dini baskısından kendilerini uzak tutmak ve inzivaya çekilmek amacıyla kullanmışlar. Bugün bu bölge korumaya alınmış , Unesco Dünya Mirasları listesine girmiştir.

6 Muhteşem manzaraları ve manastırların tepelere inşa tarzı
ile Meteora insanı büyülüyor.

7 NICHOLAS ANAPAUSAS MANASTIRI

8 Dikkat ederseniz bu yüksek
kayaların üstündeki düz tepe kısmının tamamı inşaat alanı olarak kullanılmış ve santimetre karesi bile değerlendirilmiştir. İlginç olanı ise manastırlara çıkmak için ne asansör ne de merdiven mevcut değildir.

9 TRIADA MANASTIRI En hayret vericisi ise bu manastırları inşa etmek için o kadar malzemeyi o yüksekliklere nasıl çıkardılar. İnşaatları nasıl yaptılar? Herşeyi…İnsan,malzeme ve her türlü eşyayı ,halattan yapılmış sepet ve ona bağlı uzun iplerle BUCURGAT kullanarak yukarı çekiyorlarmış…..

10 Manastırların çoğu turistik ziyarete kapalı
Manastırların çoğu turistik ziyarete kapalı. Sadece VARLAAM Manastırı turistik ziyarete ve dış dünyaya açılmış yol ve merdivenle ulaşım sağlanarak müze haline getirilmiş. Manastırlardan biri hariç hepsinde rahipler görev yapmaktadır. Buralara rahibeler giremiyor. STEPHEN Manastırında ise sadece rahibeler bulunuyor.

11 « ERKEKLER ŞORTLA,KADINLAR İSE PANTOLON,ŞORT VE
KOLSUZ ELBİSE İLE GİREMEZ.» Farklı dillerde yazılmış bu ikaz levhasını tüm manastırların girişinde görmek mümkün. Pantolonla gelen kadınlar, pantolon üzerine zorla etek giydirilerek içeri alınmaktadır.

12 VARLAAM MANASTIRI

13 VARLAAM MANASTIRI

14 VARLAAM MANASTIRININ GİRİŞİ

15 MERDİVENLERDEN TIRMANMADAN ÖNCE SIKI BİR DİNLENME
GEREKİYOR.

16

17

18

19

20 İP

21 BUCURGAT

22 KİRALIK ETEKLER

23

24 BÖLGEDE HEP İKİ BAYRAK YANYANA… BİRİ YUNAN BAYRAĞI
DİĞERİ BÖLGEDEKİ DİNİ OTORİTEYİ TEMSİL EDEN ÇİFT BAŞLI KARTAL FİGÜRLÜ BAYRAK.

25 BAYRAK ÜZERİNDEKİ ÇİFT BAŞLI KARTAL’A ÇOĞU YERDE
RASTLAMAK MÜMKÜN…

26

27

28

29

30

31

32

33 ECELİYLE VEYA İPLE YUKARI ÇEKİLİRKEN ÖLEN RAHİPLERİN
KURUKAFALARI. (MANASTIRLARDA MEZAR YOK.)

34 RAHİPLER BURADA ŞARAP İMAL EDİP HEDİYELİK EŞYA
BÖLÜMÜNDE DE SATIYORLAR

35 O DÖNEMİN MUTFAK EŞYALARI

36 BÖLGENİN EN BÜYÜK MANASTIRI « METEORON »

37

38 SADECE RAHİBELERİN YAŞADIĞI St. STEPHEN MANASTIRI

39 St. STEPHEN MANASTIRI,BİR RAHİBE VE ZORAKİ ETEK
GİYDİRİLMİŞ KIZLAR…..

40 MANASTIRDAN KASTRAKİ’NİN GÖRÜNÜŞÜ

41 KASTRAKİ’DEN MANASTIR TEPELERİNİN GÖRÜNÜŞÜ

42

43 Yolunuz Yunanistan’a düşerse buraları görmeden geçmeyin….
Hele,bir de bizim gibi kanınızda tehlikeli GEZ-GÖR Virüsü varsa tedaviye çok etkisi oluyor.


"Bence,METEORA Yunanistan’ın gezilecek en önemli ve de en ilginç yerlerinden birisidir. Yunanistan’nın Teselya bölgesinde Kalambaka şehri civarında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları