Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km"— Sunum transkripti:

1 Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km. doğusunda bulunan yaya yolu dünyanın en tehlikeli yoludur.. Huaşan beş kutsal dağdan biri ve en sevilen turistik yerlerden biridir.. Muhteşem doğal görünümü ve eski tao mabetleri çok çekicidir.. fakat o daha çok zirvesine çıkan tehlikeli yol ile ünlüdür.. HUAŞAN PATİKASI

2

3

4

5

6

7

8

9

10 Huaşan dağının beş tepesi vardır
Huaşan dağının beş tepesi vardır. Belli bir açıdan bakıldığında dağ bir çiçeğe benziyor.. Cesaretiniz ve tepeye erişecek kadar şansınız varsa dağlık bölgenin tümüne hakim inanılmaz güzellikte bir görüntü ile ödüllendirilirsiniz..

11

12

13

14

15

16 Bu uzun ve zahmetli yolun riskini göze alanlar, genelde bu fırsatı ‘güya becerilerini’ göstermek için kullanan ateşli gençlerdir.. Zira pek çoğu ölümcül kazalara kurban gidiyorlar.. Huaşan yolunda yılda yaklaşık yüz kadar ölümcül kaza olduğu tahmin ediliyor, ama çin sansürü sayesinde bu kazalara ilişkin resmi bir belge bulunmuyor..

17

18 Huaşan yolunun en tehlikeli bölümü 4 metre uzunluğunda 30 cm
Huaşan yolunun en tehlikeli bölümü 4 metre uzunluğunda 30 cm. genişliğinde diklemesine ‘Hangong zhandao’ yarıdır ki, yanlış bir adım uçurumun dibine gitmek için yeterlidir..

19 Huaşan macerasının bu korkunç deneyiminden kaçınmak istiyorsanız tabii ki, kuzey tepesine kadar çıkan teleferikten yararlanabilirsiniz ve muhteşem manzarayı gözlemlersiniz.. Ama o zaman da dünyanın en tehlikeli yolunu fethetmiş olmakla övünemeyeceksiniz.. Fotoğraflara bakınca insan sormadan edemiyor, bu yolu nasıl inşa ettiler, yol yapımında çalışanların başlarına kim bilir, neler geldi ?..


"Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları