Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık 250.000 ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık 250.000 ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi."— Sunum transkripti:

1

2 Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık 250.000 ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi.

3 Kiliseyi diğerlerinden ayırt eden, mekanda yer alan muamma.

4 Kilise 19. asırda inşa edildi.. İnşaat teslim edildikten sonra, rahibeler ne görsün? Ustalar üst kata çıkan merdiven yapmayı atlamıştı!!!

5 Parayı da tüketen rahibeler, aslen marangoz olan Hz. İsa’nın babasına çözüm için 9 gün boyunca dualar ettiler..

6 9. gün, kapıyı çalan tanımadıkları bir adam, marangoz olduğunu ve merdiven hususunda yardım edebileceğini söyledi.

7 Büyük bir ahşap ustalığı olarak değerlendirilen merdiveni, usta tek başına inşa etti..

8 Merkezi bir dayanak noktası olmayan bu merdivenin nasıl ayakta kaldığına, ağırlığını nasıl taşıdığına kimse kafa yormadı, insanlar bunu akıl da etmedi.

9 Ne bir çivi ne de tutkal kullanmayan marangoz, parasını almayı beklemeden ortadan kayboldu.

10 Santa Fe’de ustanın Aziz Yusuf olduğuna dair bir söylenti yayıldı.…

11 O zamandan beri, merdiven bir muamma ve mucize kabul edildi, böylece de ünü yayılarak her yıl binlerce turistin ziyaretine açıldı.

12 Kilisenin temsilcisine göre bu olayda 3 muamma var. 1- Marangozun kimliği bilinmiyor.

13 2- Mimarlar, ustalar ve bilim adamları, merkezi dayanağı olmayan bu merdivenin nasıl oluyor da dengede kalıp ağırlığını taşıdığına akıl sır erdiremiyor.

14 3- Ahşabı nereden geldi?? İncelemelerden çıkan sonuç o cins ahşabın kilisenin çevresi bir yana, yöresi, geniş çevresinde bile mevcut olmadığıdır.

15 İnsanların mucize inancına eklenen bir diğer teferruat da, merdivenin 33 basamağı oluşudur. Yani İsa’nın yaşı kadar. M. Gallo

16


"Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık 250.000 ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları