Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEK ANALİZİ İLE İLGİLİ BAZI HATIRLATMALAR Görev Meslek elemanın tarafından icra edilen işin en büyük / ana bölümüdür. Bir sorumluluk alanı altındaki.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEK ANALİZİ İLE İLGİLİ BAZI HATIRLATMALAR Görev Meslek elemanın tarafından icra edilen işin en büyük / ana bölümüdür. Bir sorumluluk alanı altındaki."— Sunum transkripti:

1

2 MESLEK ANALİZİ İLE İLGİLİ BAZI HATIRLATMALAR

3 Görev Meslek elemanın tarafından icra edilen işin en büyük / ana bölümüdür. Bir sorumluluk alanı altındaki benzer işlemleri ihtiva eder. Bir mesleğin ortalama 6 – 12 görevi bulunur.

4 İşlem Bir görevin yerine getirilmesi için gerekli / olmazsa olmaz, mantıksal bir silsileyi izleyen, temel basamaklardır. Bir ürün, hizmet veya karara işaret eder. Görevin yerine getirilmesi için gereken yöntem, teknik ve prosedürleri ifade eder. “Ne, Nasıl ve Niçin” sorularına yanıt arar. Bir görevin ortalama 6 – 12 işlemi bulunur.

5 Başarım Ölçütü: Bir işlemin icra edilmesi için gerekli / olmazsa olmaz, mantıksal bir silsileyi izleyen, temel basamaklardır. Bir işlemin beklenen /belirlenen kalitede ve ölçütlerde yerine getirildiğini ifade eder.

6 Meslek: Araştırmacı Görev 1: İstatistiksel araştırma yapmak İşlem 1.1: Araştırma için istatistiksel verileri toplamak Başarım Ölçütü 1.1.1: Bilgi kaynaklarını belirler. Görev 2: Araştırmayı ilgili talimatlar doğrultusunda yayına hazırlamak

7 Görev 1: İstatistiksel araştırma yapmak İşlem 1.1: Araştırma için istatistiksel verileri toplamak Başarım Ölçütü 1.1.1: Bilgi kaynaklarını belirler. Başarım Ölçütü 1.1.2: Bilgi toplamak için kullanılacak araç ve yöntemleri belirler. Başarım Ölçütü 1.1.3: Belirlenen kaynaklardan belirlenen yöntem ve araçlarla bilgi toplar. İşlem 1.2: Araştırma için toplanan verileri çözümlemek Başarım Ölçütü 1.2.1: Bilgileri derler. Başarım Ölçütü 1.2.2: Derlenen bilgileri tablo, grafik vb. aracılığıyla gösterir. İşlem 1.3: Araştırma için toplanan verileri yorumlamak Başarım Ölçütü 1.3.1: Tablo, grafik, vb. aracılığıyla sunulan bilgilere ilişkin metin hazırlar. Başarım Ölçütü 1.3.2: Açıklanan bilgilere ilişkin yorumlar yapar.

8 Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK)metek.meb.gov.tr Improving the Quality of Vocational Education and Training in Turkey (IQVET)


"MESLEK ANALİZİ İLE İLGİLİ BAZI HATIRLATMALAR Görev Meslek elemanın tarafından icra edilen işin en büyük / ana bölümüdür. Bir sorumluluk alanı altındaki." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları