Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİ İŞLEME ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİ İŞLEME ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,"— Sunum transkripti:

1 VERİ İŞLEME ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,
DÜZENLEME VE GÖSTERME VERİ ANALİZİ VE YORUMLAMA VEDAT UYULGAN

2 Veri Düzenleme Veri Sıklık Tablosu Sütun Grafiği Ağaç Şeması

3 Veri: Araştırmalar için toplanan sayısal bilgilerdir
Veri: Araştırmalar için toplanan sayısal bilgilerdir. Sıklık tablosu: Bir grafikteki verilerin sayısal tablo ile gösterimine denir.

4 Şema: Verileri sınıflandırmak ve aralarındaki ilişkileri göstermek için kullanılan bir araçtır. İlişkileri görmemizde kolaylık sağlar. İzlenmesi gereken yolları adım adım sistematik bir biçimde gösteren grafiktir.

5

6 Grafik: Sayısal verileri anlaşılır ve görsel hale getiren, verilere anlam yükleyen şekillere denir. Grafiklere baktığımızda sayısal verileri daha çabuk anlayabiliriz. Grafikler bilgiyi özetler ve ilişkileri görünür hale getirir.

7

8 örnekler Aşağıdaki tabloya göre; Sınıf öğretmeni Hilal Hanım, öğrencilerine hafta sonunda okulda bir kurs açacaklarını ama ne kursu açacaklarına öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda karar vereceklerini söyler. Bu konu ile ilgili bir anket yapar ve aşağıdaki taployu gösterir.

9

10 Taploya göre; En çok talep hangi kursta var? Katılımın fazla olacağı bir kurs açmak istiyorsanız hangi kurs açardınız? Katılımın 8 kişiden az olacağı kurslar açılmayacaksa hangi kurslar açılmayacaktır? En az talep alan 3 ders hanisidir? Her öğrencinin 1 oy kullandığını varsayarsak bu sınıfta kaç öğrenci vardır?

11 cevaplar Matematik Türkçe, müzik, resim 49

12 kaynaklar Palme yayıncılık MEB 6. sınıf matematik kitabı


"VERİ İŞLEME ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları