Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BREZİLYA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BREZİLYA."— Sunum transkripti:

1 BREZİLYA

2 Brezilya (República Federativa do Brasil), Güney Amerika'da yer alan, kıtanın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Uzun bir Atlas Okyanusu kıyısı vardır. Komşuları, güneyden kuzeye: Uruguay, Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Kolombiya, Venezuella, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası'dır. (Ekvador ve Şili hariç tüm Güney Amerika ülkeleriyle komşudur.)

3 Brezilya Bayrağı Brezilya Bayrağında sarı, topraklarından bol miktarda çıkartılan altını, mavi denizi ve yeşil, ormanları temsil eder.

4 Brezilya Tarihi 1500 yılında Portekizli denizci Pedro Alvares Cabral tarafından keşfedilen Brezilya, önce bir Portekiz kolonisi iken 1822 yılında bağımsızlık ilanından sonra Brezilya İmparatorluğu ve 1889 yılında başkanlık sistemiyle yönetilen Brezilya Federe Cumhuriyeti şekline dönüştü.

5 İklimi Genel olarak Brezilya'nın iklimi her tarafta aynı olduğu zannedilirse de, ülkede çeşitli iklim farklılıkları görülür. Brezilya'da görülen en yüksek sıcaklık kuzeydoğu alçak bölgelerinde kaydedilmiştir. Burada absorbe edilen yüksek miktardaki güneş ışınları, sıcaklığı 38°C'ye kadar yükseltir. Kuzeyde Amazon Havzasında elde edilen sonuçlara göre senenin çoğu nemli ve sıcak geçmektedir. Yıllık yağış ortalaması 2000 mm'dir. (Bkz. Amazon Havzası)

6 Ülke Verileri Yüzölçümü: 8.514.876,599 km2
Nüfus: GSMH: 528,5 Milyar US$ Kişi başına milli gelir: US$ Dış borç: 223,86 Milyar US$ İhracat: 70,8 Milyar US$ İthalat: 76,1 Milyar US$

7 Rio Karnavalı Rio ismi karnavalın yapıldığı şehir olan Brezilya’nın en büyün şehirlerinden biri olan Rio De Janeiro’dan alıyor ismini. Sambasıyla, plajlarıyla, güzel kızlarıyla ve hani şu Corcovado dağının tepesindeki ünlü 38m’lik dev İsa heykeliyle ünlü olan şehir burası. Sao Paolo’dan sonra Brezilya’nın ikinci büyük şehri ve yaklaşık 6 milyonluk nüfusa sahip.

8 Rio de Janerio Rio'da belki de en ilginç şeylerden biri her gece farklı birşeyler yapabileceğiniz kadar çok alternatif bulundurması. Mükemmel bir restoranları, tiyatroları, striptiz barları, kafeleri, bekarlara özel mekanları, canlı müzik şovları ve dans klüpleri ile size eğlencenin kapılarını açıyor. Rio de Janeri müziği kalbinde taşıyor. Burası Samba ve Bossa Nova'nın doğumyeri. Rio'da canlı müzik kapalı mekanlardan çok açıkhavada ve parklarda geniş kitlelere hitap ediyor

9 Brezilya Futbol Takımı
Brezilya Milli Futbol Takımı Dünya'nın en başarılı milli futbol takımlarından biri, kimilerine göre de en başarılısıdır. Şu ana kadar yapılan bütün Dünya Kupalarına katılmış tek ülkedir. Katıldığı 18 Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu vardır. Brezilya milli takımının lakabı "Seleçao" yani seçilmişlerdir. Brezilya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü şu anda Dunga yapmaktadır.

10 Capoeira Capoeira, (ka-pu-ey-ra şeklinde okunur) Brezilya'ya özgü, Afrika kökenli bir dövüş sanatıdır. Brezilya Portekizcesi'nde kelime anlamı büyük ormanlarda küçük ağaçsız alandır. Dövüş sanatının adı da buradan gelmektedir.


"BREZİLYA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları