Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GOTİK DÖNEMDE MEKAN M.S. 5. yy da Roma İmparatorluğu artık zayıflamış ve yönetim gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmparatorluğun çöküş yıllarında iç bölünmeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GOTİK DÖNEMDE MEKAN M.S. 5. yy da Roma İmparatorluğu artık zayıflamış ve yönetim gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmparatorluğun çöküş yıllarında iç bölünmeler."— Sunum transkripti:

1 GOTİK DÖNEMDE MEKAN M.S. 5. yy da Roma İmparatorluğu artık zayıflamış ve yönetim gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmparatorluğun çöküş yıllarında iç bölünmeler ve dış saldırılar sonucu sivil yaşam olumsuz etkilenmişti. Bu nedenle, sivil ve dini yapılar; ağır, kütlesel sığınaklarmış gibi inşa ediliyor ve ölümden sonra vaat edilen bir başka dünyaya açılan kapı anlamı taşıyordu. M.S yılları arası Erken Ortaçağ, “Karanlık Çağ” olarak adlandırılır. M.S yy’lar arası Yüksek Ortaçağ ’da, daha kararlı bir feodal sistem hakimdi. Doğudaki Müslümanlara Haçlı Seferler yapılmaya başlandı. Ticaret ve seyahat yeniden canlandı.

2 Saint Galle Manastır, İsviçre, M.S. 814
Kilise Planı Tipi

3 Taşıyıcı Elemanlar Taşıyıcı Sistem

4 Durham Katedrali, İngiltere, (1093-1133)

5 Saint Denis Katedrali (1135-1140)

6 Salisbury Katedrali, İngiltere,

7 Salisbury Katedrali İngiltere, 1220-58.

8 Saint Sernin Kilisesi, Fransa 1077-1125
Konut


"GOTİK DÖNEMDE MEKAN M.S. 5. yy da Roma İmparatorluğu artık zayıflamış ve yönetim gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmparatorluğun çöküş yıllarında iç bölünmeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları