Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015."— Sunum transkripti:

1 ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015

2 Proje Süreç Bilgisi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin mali işbirliği çerçevesinde 2011 yılı IPA-I (Katılım Öncesi Mali Araç) programından fonlanan, Projenin hizmet bileşenine ait sözleşme 19 Aralık 2014 tarihinde imzalanan ve uygulamalarına 25 Aralık 2014 tarihinde başlanan 2 yıl süreli ve 2.6 milyon Avro bütçeli bir projedir.

3 Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi'nin Amacı
10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmaktır.

4 Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi'nin Hedefi
Toplumda Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek seviyede farkındalık oluşturmaktır.

5 AB hakkında farkındalık artırmak amacıyla projenin faaliyetleri temel olarak;
• Ortaokul ve lise öğrencilerine anket uygulanması, • Resim, hikaye, slogan ve bilgi yarışması düzenlenmesi, • Bilgilendirme materyalleri hazırlanması ve • Eğitimler verilmesine odaklanmaktadır.

6 Ülkemiz ile Avrupa Birliğinin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Bakanlığımızın faydalanıcısı olduğu TR2011/ /001 nolu Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, 26 Aralık 2014 tarihinde AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz uhdesinde uygulamaya konulmuş olup 24 ay sürecektir. Amacı "10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmak" olan konu proje kapsamında aşağıdaki kategorilerde yarışmalar gerçekleştirilecektir.

7 KİMLER KATILABİLİR? "Bana AB'yi Anlat" Kısa Öykü Yarışması-81 ilde yer alan tüm liselerin 9.sınıf öğrencilerine açıktır, • "Bana AB'yi Anlat" Slogan Yarışması-81 ilde yer alan tüm ortaokulların 8.sınıf öğrencilerine açıktır, • "Bana AB'yi Anlat" Resim Yarışması- 81 ilde yer alan tüm ortaokulların 7.sınıf öğrencilerine açıktır.

8 “Bana AB’yi Anlat” Kısa Öykü Yarışması
-Lise 9. sınıf öğrencilerini AB hakkındaki bilgilerini arttırmaları ve araştırma yapmaya yönelmeleri için motive etmektir. -Başvuru Zamanı 20 Mart – 6 Mayıs 2015 -Yarışma Yerleri 81 ilde -Değerlendirme Zamanı Son başvuru tarihi olan 6 Mayıs 2015’i takiben il düzeyinde ilk elemeler Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. -Final yarışmasında İl birincilerinin eserleri değerlendirilecek olup, 8-11 Haziran 2015 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Ödül töreninin tarihi ise bilahare bildirilecektir. YARIŞMA KURALLARI VE DEĞERLENDİRMELER

9 “Bana AB’yi Anlat” Resim Yarışması
Öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeyleri artmış olacaktır. AB’nin ortak değerlerini ve temel hakların Türkiye’de kendilerine yer bulması ve uygulanması için yaratıcı fikirler geliştirilmiş olacaktır İçerik Öğrenciler “Bana AB’yi anlat” teması çerçevesinde resimlerini hazırlayacaklardır. Hedef Kitle 81 ilde bütün 7’inci sınıf öğrencileridir. Başvuru Zamanı 20 Mart – 6 Mayıs 2015 Yarışma Yerleri 81 ilde Değerlendirme Zamanı Son başvuru tarihi olan 6 Mayıs 2015’i takiben il düzeyinde ilk elemeler Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Final yarışmasında il birincilerinin eserleri değerlendirilecek olup 8-11 Haziran 2015 tarihleri arasında Ankara’da, yapılacaktır. Ödül törenin tarihi ise bilahare bildirilecektir. YARIŞMA KURALLARI VE DEĞERLENDİRMELER

10 “Bana AB’yi Anlat” Slogan Yarışması
Konu Slogan Yarışması’nın Organizasyonu Beklenen Sonuç Öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeyleri artmış olacaktır. AB’nin ortak değerlerini ve temel hakların Türkiye’de kendilerine yer bulması ve uygulanması için yaratıcı fikirler geliştirilmiş olacaktır. Amaç Ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerini AB hakkındaki bilgilerini arttırmaları ve araştırma yapmaya yönelmeleri için motive etmektir. Kapsam AB’ye aday ülke olarak Türkiye için en önemli konulardan birisi adaylık süreci ve tam üyelik ile ilgili doğru bilgiyi edinmektir. Bu slogan yarışması ile öğrencilerin, AB’nin değerleri, temel haklar ve politikaları hakkında bilgilerini ve farkındalıklarını artırıp AB’yi daha iyi tanımaları beklenmektedir. İçerik Öğrenciler “Bana AB’yi anlat” teması çerçevesinde sloganlarını hazırlayacaklardır. Hedef Kitle 81 ilde bütün 8’uncu sınıf öğrencileridir. YARIŞMA KURALLARI VE DEĞERLENDİRMELER

11 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları