Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUTLULUĞU ÇİZİYORUZ .

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUTLULUĞU ÇİZİYORUZ ."— Sunum transkripti:

1 MUTLULUĞU ÇİZİYORUZ 

2 Projenin gerekçesi Çocuklar teneffüslerde ve boş zamanlarda enerjisini atabilmek adına çoğunlukla amaçsız koşmaktadırlar. Bu koşuşturma esnasında zaman zaman ufak çaplı kazalar,çarpışmalar da yaşanmaktadır. Özellikle ilköğretim okullarında sayının da fazla olduğu düşünülürse çocuklar oyun oynayamamaktadırlar.

3 Projenin Amacı İlköğretim okullarının bahçelerinde uygun olan bölümlerde yerlere çizilecek olan çizgisel oyunlarla çocuğun enerjisini bilinçli yönlendirmek, Çocuğun o çizgilerle oynarken yaratıcığını ve sosyal iletişimini geliştirebilmek.

4

5 Projenin hedefi Oyun kurmakta zorlanan yeni nesil için okul bahçelerinde yere çizilen çizgili oyun formlarıyla oyun kurmalarına hatta bu vesileyle eğitimlerine destek olunması planlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanıp Samsunda bulunan tüm ilköğretim okullarına dağıtılan “Çocuk Oyunları” kitabının da yapılan çizgilerle daha kullanılır hale gelmesi planlanmaktadır.

6 Projenin süresi Projenin uygulamasına, 2012 Mart Ayında başlanılıp Eğitim Öğretim yılında tamamlanması düşünülmektedir.

7 Proje de metot ve yöntem :
1.Aşama:Proje paydaşlarıyla toplantı Projenin tanıtılması ve işbölümü yapılması. 2.Aşama: İlköğretim okullarının bahçe yapısı uygun olanların tespiti. 3.Aşama:Çizim yapılacak olan okulların bilgilendirilmesi.

8 4.Aşama:Çizimi yapılacak oyun kalıplarının hazırlanması.
5.Aşama:Tespit edilen ilköğretim okullarının bahçelerine çizimlerin yapılması.

9 Projede Yer Alacak Kurumsal Paydaşlar ve Görevleri
Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje koordinasyonu, Malzeme temini,teknik destek İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tüm yazışma, duyurular,projede görev dağılımının yapılması Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Teknik ve personel desteği

10 Projenin Sürdürülebilirliği
Uygulamanın yapıldığı okulların performans artışı gözlemlendikçe bu çalışmanın korunması ve arttırılması

11 Projenin çıktıları Öğrencilerde iletişim gücünün arttırılması
Sosyal etkileşimin arttırılması Çocuğun oyun oynama becerisi edinmesi Çocukların bilişsel,duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine olumlu destek sağlanması Çocuğun oyunla paylaşmayı, yardımlaşmayı ve yaratıcı zekasını kullanarak eğitimine destek olunması


"MUTLULUĞU ÇİZİYORUZ ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları