Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYELLERİM ÇİZGİDE SAKLI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYELLERİM ÇİZGİDE SAKLI"— Sunum transkripti:

1 *DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYELLERİM ÇİZGİDE SAKLI
KURGU KUŞAĞI *DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYELLERİM ÇİZGİDE SAKLI

2 Sorun, İstek ve İhtiyaçlarım. Merak ve Hayal Ettiklerim 1
Sorun, İstek ve İhtiyaçlarım. Merak ve Hayal Ettiklerim 1. Çevre kirliligi 2. sigara zararları 3. tv zararları 4. bilgisayar zararları 5. renk körlülüğü Çözmek İstediğim Düşüncem Renk körlüğü Belirlediğim Düşüncenin Detaylı Açıklaması Dünyamızda renk körlülüklerine çok rastlanır. Bunun için bir veya birkaç çözüm bulmayı düşünüyorum.

3 Çözüm Önerilerim 1. Bir gözlük tasarlamak 2
Çözüm Önerilerim 1. Bir gözlük tasarlamak 2. Renk körlüğünü düzeltmek Geçekleştirmek İstediğim Öneriler 1.Bir gözlük tasarlamak Bu Önerileri Seçme Gerekçem Dünyada bir çok rengi seçme zorluğu var. Bunun için gözlük tasarlayacağım

4 Çözüme Ait İlk Çizimlerim.

5 Çözüme yönelik yapılan öneriler: Fatma İclal: Gözlüğün tam ortasına daha küçük nokta koyabilirsin. Elif: Bence bilgisayar teknolojisi olmalı yani ortadaki noktalarla değilde camlar ekran vazifesi görmeli. Emine: Büyük olsa daha net olur. Ege Su: Daha iyi olabilirdi.

6 Çözüme Yönelik Araştırma Sonuçları
Renk Körlüğü Renk körlüğü renkleri ayırt etme yeteneğinin bozukluğudur. Renk körlüğü, genellikle erkelerde görülen, oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. En fazla görülen tipi, kırmızı ile yeşilin ayırt edilememesidir. Ender görülen bazı vakalarda ise bütün renklerin ayırt edilememesi ve dünyanın siyah - beyaz görülmesi söz konusudur. Her 20 erkekten ve her 200 kadından birinde renk körlüğü görülür. Birçok kişi renk körü olduğunu kendiliğinden fark etmez. Renk Körlüğünün Nedenleri: Renk körlüğünün nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak renk körlüğünün genetik geçişli bir hastalık olduğu bilinmektedir. Ailesinde renk körlüğü olan bir kişinin renk körü olma ihtimali daha yüksektir. Bazı durumlarda  renk körlüğü, sinir sistemi hastalıklarına  bağlı olarak da oluşabilir. Kalıtsal renk körlüğünde ise görmede bir kayıp olmamaktadır.

7 Çözüme Ait Son Çizimlerim.

8 Etkinliğin Geneliğine Yönelik Değerlendirmelerim. Duygu Ve Düşüncelerim.
Bu etkinliği çok beğendim çok zevkli geçti. Bazı sıkıntılarım oldu ama onlarıda çözdüm. Çok eğlenceliydi. Araştırmalar yaptım, resimler çizdim, ben bu konuyu çok sevdim.

9 Hazırlayan ve sunan fatma üre 6/d 510


"*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYELLERİM ÇİZGİDE SAKLI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları