Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURGU KUŞAĞI *DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURGU KUŞAĞI *DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI"— Sunum transkripti:

1 KURGU KUŞAĞI *DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
HAZIRLAYAN MEHMET MÜCAHİT TOPBAŞ 6 /B

2 Sorun, İstek ve İhtiyaçlarım. Merak ve Hayal Ettiklerim.
KALORİFERLİ ISITMA SİSTEMİ TEMİZLİK MALZEMELERİ OKUL ÇANTASI BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ARABA TASARIMI UZAY MEKİKLERİ PARAŞÜT ROBOT SİSTEMİ PANTOLON KEMERLERİ

3 Çözmek İstediğim Düşüncem
KALORİFERLİ ISITMA SİSTEMİ

4 Belirlediğim Düşüncemin Detaylı Açıklaması
Bildiğiniz gibi kaloriferler çok yer kaplıyor.Kaloriferlerin görüntüsü estetik durmuyor.Yandığı zaman bir çoğu perdeleri ve duvarı karartıyor,kirlendiriyor.Bu da bayanlar için önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunları çözmek için bu projeyi düşündüm.

5 Çözüm Önerilerim Yeni bir kalorifer peteği tasarlayabilirim.
Yeni bir duvar tipi kalorifer peteği tasarlayabilirim. Yeni bir ısıtma sistemi geliştirebilirim. Isı kaybına en az indiren bir sistem geliştirebilirim. Odanın yüzeylerinden ısıtma sistemi yapabilirim.

6 Gerçekleştirmek İstediğim Önerilerim
Yeni bir kalorifer peteği tasarlayabilirim. Yeni bir duvar tipi kalorifer peteği tasarlayabilirim.

7 Bu Önerileri Seçme Gerekçem
Belirlemiş olduğum sorunun çözümü için en iyi öneri olduğundan dolayı bu öneriyi seçtim.

8 Çözüme Ait İlk Çizimlerim

9 Çözümüme Yönelik Yapılan Öneriler
Babam:Bence kalorifer petekleri çalışması sana en uygunu.Bu ödevi yapmanda sana yardım edeceğim.Öneri olarak da duvar tipi,yer tipi kaloriferler üzerinde çalışabilirsin. Annem:Bana göre, temizlik malzemeleri konusu daha iyi.Kadınlara yönelik olduğu için ben bunu tercih ederdim. Kendim:Bu konu dikkatimi çekti.Kaloriferler çok yer kaplayabiliyor.Yerden ısıtmalı, duvar tipi gibi peteklerin daha uygun olduğunu düşünüyorum.

10 Çözüme Yönelik Araştırma Sonuçlarım.
Çanakkale’nin Biga ilçesindeki Parion antik kenti kazılarında, 2 bin yıllık bir Roma villasının bugünküne çok benzer kalorifer sistemine sahip olduğu ortaya çıktı. Kalorifer sistemi, 2 bin yıl önce de kullanılıyormuş. Çanakkale?nin Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü sınırları içinde yer alan Parion antik kentindeki Roma dönemine ait yaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip villanın, kalorifere benzeyen bir sistemle ısıtıldığı ortaya çıktı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Cevat Başaran, 2006 yılında antik tiyatro sahnesinin karşısında yapılan kazı çalışmalarında kalıntıları ortaya çıkarılan iç avlunun, revaklı bir Roma villasına ait olduğunun belirlendiğini açıkladı. Prof. Dr. Başaran, villanın, Roma döneminin gösterişli hayatını yansıtan bir mimari yapıya sahip olduğunu söylüyor. Villanın avlusunun sütunlarla çevrili olduğunu, şu anki çalışmalardaysa avlunun etrafını açtıklarını ifade eden Başaran, ?Böylelikle yapının planını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Buradaki mimari öğeler, villada çok lüks bir yaşamın olduğunu gösteriyor. Bu da Pardon?un ne kadar zengin bir kültürel değere sahip olduğunu ifade ediyor? diyor. Başaranın anlattıklarına göre villa, geniş bir alana yayılıyor. Hemen antik tiyatronun karşısında inşa edilmesiyse burada çok önemli bir kişinin ikamet ettiğinin göstergesi.

11

12 EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ISITMA SİSTEMİ Villanın yapımında kullanılan malzemelerin hepsinin birinci sınıf, kaliteli mermer ve taşlardan yapıldığını anlatan Başaran, merkezinde bir havuz, havuzun etrafında ise sütunlar bulunan yapının en önemli özelliğinin ısıtma sistemi olduğuna dikkat çekti. Başaran, "Bu ısıtma sisteminde, ateşin yandığı bir merkez var. Burada ısıtılan su ya da ortaya çıkan buhar, duvar ve zemine yerleştirilen kanallar yardımıyla binanın içinde sürekli devir daim yaparak, sıcaklığın belirli bir oranda tutulmasını sağlıyor. Bu sistem, günümüzdeki kalorifer sisteminin ilk örnekleri arasındadır" dedi.

13 Uygulamada yaklaşık % 30 enerji tasarrufu sağlanır.
Yerden ısıtma tesisatı ( yer kaloriferi ) Yerden ısıtma sistemleri sağlıklı, konforlu ve ekonomik bir ısınma şeklidir. Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan kullanımı ile dikkat çeken bu sistem, özellikle kullanılan kaliteli boruların üretilmesi ile popüler hale gelmiştir. Ana ısıtma elemanı, yapı malzemesi içerisinden geçirilen uzun ömürlü ve dayanıklı, yerden ısıtmaya uygun termoplastik malzemeden üretilmiş borulardır. Bu borular Polipropilen Random Copolimer (PP-R) veya Cross-link PE-X olarak iki grupta toplanır. Bu sistemin uygulandığı yerlerde, döşemeye serilen yalıtıcı strafor ve PP folyo, ideal bir ek ısı yalıtımı da sağlar. Uygulamada yaklaşık % 30 enerji tasarrufu sağlanır. Konforlu ortam ve sağlıklı yaşam uygulama ve bakım kolaylığı enerjiden tasarruf mekanlarda daha geniş iç hacim ekonomik avantajlar geniş uygulama sahası insan anatomisine en uygun sağlıklı ekonomik ısıtma sistemi tüm hacim içinde homojen bir ısı dağılımı ve sıcaklık sağlanır. havanın nem dengesi bozulmaz. sıcaklık farkı az olduğu için hacim içinde aşırı hava akımı yoktur. Dolayısıyla toz sirkülasyonu da önlenir. Perdelerde ve duvarda kirlenme olmaz.

14 Yerden ısıtma sisteminde her dairede bir dolap içerisinde estetik olarak kolayca gizlenebilen birkaç ağızlı kolektör bulunmaktadır. Bu sayede her oda modülasyonu ayrı vana ile manüel, termosta tik ve tam otomatik kontrol edilebildiğinden, ihtiyaca göre bağımsız ve tamamen o dairede yaşayan sakinlerin isteğine göre kolaylıkla ayar yapma olanağı vardır. Böylece hem enerji tasarrufu hem de iyi bir konfor sağlanmış olur. Yerden ısıtma sistemleri ile mekanlarda homojen ısı dağılımı sağlanır. Odalar arasındaki sıcaklık farkları da azdır. Klasik sistemlerde görülen tavanda ısı birikmesi bu sistemler için söz konusu değildir. Klasik sistemlerdeki ısıtıcı eleman, tesisat borusu, bağlantı parçası gibi göze hoş gelmeyen ve kullanım alanını sınırlayan bu tür malzemeler, yerden ısıtma sistemlerinde yoktur. Bundan dolayı da kullanılan hacimde % 5'lik tasarruf sağlanır.

15 Çözüme Ait Son Çizimlerim

16 Etkinliğin Geneline Yönelik Değerlendirmelerim. Duygu ve Düşüncelerim.
Bu ödevi yaparken pek zorlanmadım.Slaytın nasıl yapıldığını bildiğim için sorun olmadı.Araştırmaları bulması biraz zordu.

17 HAZIRLAYAN VE SUNAN MEHMET MÜCAHİT TOPBAŞ 6 /B 1259 2010


"KURGU KUŞAĞI *DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları