Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ
2014 / 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PROJELERİMİZ

2 BARTIN BİLSEM UZAY GÖZLEM İSTASYONU PROJESİ
Öğrencilerimizi geleceğin bilim insanları olarak yetişmeleri ve teknolojinin ilerlemesiyle önemi artan havacılık ve uzay konularına meraklarını artırabilmek için merkezimize uzay gözlem evi kurmayı planlamaktayız. Bu proje ve aşağıda detayları verilecek ‘Planetaryum Projesi’ Batı Karadeniz Bölgesinde tek olması nedeniyle, Bartın ilini bilim merkezi haline getirecek ve Bartın’ın yıllardır yükseltme mücadelesi verdiğimiz ülke çapındaki akademik başarısının yükselmesinde etkili olacaktır. Bartın öğrencileri de bilimi yaparak yaşayarak hissederek öğrenme fırsatı bulacaklardır.

3 BARTIN BİLSEM PLANETERYUM PROJESİ
Son yıllarda tüm dünyada ‘Planetaryum’ cihazı kullanılmaya başlanmış, ülkemizde de sadece üniversitelerin ve özel teşebbüslerin ellerinde bulunmaktadır. Uzay keşif kulesi anlamına gelen ‘Planetaryum’, artık okulların bünyesinde de hizmet vermeye başlamıştır. Bir projeksiyon ve gösteri kubbesinden oluşan sistem tüm uzay olaylarını ve gök yüzü olaylarını öğrencilere hissettirerek uzayı keşfetmelerini ve astronomi bilimlerine ilgi duymalarını sağlamaktadır. Merkezimiz bünyesinde öğrencilerimizin ve çevre kurumların yararlanabilmeleri için Uzay Gözlemevi ve Planetaryum yapımı projelerimiz tasarım aşamasındadır. Gerçekleştiğinde ses getirecek ve Bartın’ı bir adım öteye taşıyacak projelerimiz destek beklemektedir.

4 BARTIN BİLSEM SOLAR PANEL ELEKTİRİKLİ ARABA PROJESİ 1
FİYATI =5000 TL  SOLAR SİSTEM  PANEL 4 ADET =1200 TL REGÜLATÖR=200 TL ARAÇ MODİFİYE VE KAPORTA İŞÇİLİK =2000 TL ARORA 603 İKİ KIŞILIK ELEKTRİKLİ BİSİKLET Taşıma Kapasitesi : Hız Şarj Mesafesi Watt : 249 Watt Giriş Voltajı : 220 V Akü : 20 Ah x4 Akü Fren Sistemi :  Ön Arka Kampana Volt : 48 Volt Şarj Olma Süresi : Saat Vites : İleri Geri

5 BARTIN BİLSEM SOLAR SİSTEM DESTEKLİ ELEKTİRİKLİ VE 220 V BESLEMELİ HİBRİT ARAÇ YAPIMI PROJESİ-2
MALZEME LİSTESİ 2 ADET BLDC motor HEINZMANN'ın FIRÇASIZ HUB bldc MOTORLARI PRA 230 TİP 1 48V 2kW 2000W 520RPM = 1200x2=2400 dolar SEWOO SWIS bldc SÜRÜCÜ SBDSM-03 fiat 230x2 =460 dolar Aliminyum şase yapılı malzeme ve işçilik = dolar Fiber kaporta fleksi camlar ve işçilik =1000 dolar Sinyaller ve elektirik aksam =200 dolar Boya ve işçilik =500 dolar Solar panel 300 W elastiki =500 Dolar Direksiyon tertibatı =250 dolar Şanzuman sistem 500 dolar Tekerler dolar İç oturma grubu dolar Akü 12 V 32 amper gel akü 8 adet =8x80=640 dolar Diğer giderler =500 dolar  Hazırlayan: Engin Durmuş

6 Bartın BİLSEM Bilim Bahçesi Projesi
Ulu önder Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşid ilimdir.” Sözlerinden yola çıkarak Bartın Bilim ve sanat merkezimizin bahçesine Bilim bahçesi yapmaya karar verdik. Bu sayfada proje ile ilgili genel bilgiler verilmiştir.Teknik çizimler ve proje boyutları ise proje sahibindedir.Bilim bahçesi projesinde yer alan 15 projenin inşasında %90 na yakın dış mekana uygun ahşap kullanılacaktır.Projenin yapım aşamasının bazı bölümlerinde Bilim Sanat merkezinin öğrencileri de çalışabilecektir.(Boyama vs) PROJELER 1)Da vinci körüsü 2)Kaldıraç 3)Denge Çekiçi 4)Hafıza oyunu 5)Etki tepki 6)Savonuis rüzgar gülü 7)Eğlenceli zil 8)Tahta araba 9)Hanoi tover 10)Çukur ayna 11)Çıkrık 12)Çeşme 13)Mancınık 14)Makara sistemi 15)Arşimet burgusu İhtiyaç listesi: Boya,tutkal,vida,bağlantı cıvata,yer kaplama,dış mekan ahşap,ip,makara,bakır tel,ayna ,ve diğer yardımcı malzemeler. Proje için yaklaşık maliyet :10,000 TL Proje sorumlusu :Engin Durmuş/Mat Öğretmeni 

7 LEONARDO DAVİNCİ KÖPRÜSÜ PROJESİ
Leonardo Davinci tasarımlarından biri olan bu köprü hem sanat hem de bir mühendislik eseridir.Herhangi bir bağlantı elemanı kullanılmadan(Çivi veya yapıştırıcı) bu köprü yapılabilmektedir. Boy ve uzunluk istenildiği gibi tasarlanabilir.

8 KALDIRAÇ PROJESİ Arşimet “Dünyanın altına bir destek koyma yeri bulun ben dünyayı havaya kaldırayım.”Kaldıraç böyle bir şey.Az kuvvetle çok iş yapma.Günümüzdeki vinçler, el arabası ceviz kırma aleti, makas vb gibi bir çok ürün kaldıraç mantığı ile çalışır.

9 HAFIZA OYUNU PROJESİ 49 kare (7x7) şeklinde tasarlanan bu oyunda öğrencilerin hafızaları gelişmektedir.

10 FİZİK ETKİ-TEPKİ PROJESİ
Aynı yaşata aynı statüde iki kişiden biri diğerine ne kadar kızıp yüksek sesle söz söylerse diğeri de aynı tonla ona söz söyler.Tabi bu işin latifesi Etki tepki topları 6 veya 8 topla bir voleybol topu kadar büyüklükte planlanmaktadır.

11 Rüzgâr Tribünü Projesi
Savonius bir rüzgar türbinidir . Bir fıçının ortadan kesilmesi merkeze bir mil bağlanması ile çalışır.Bu sisteme bağlı olan bir kayışla şarz motoru çalışır ve oda 12 V luk akümülatörü besler.Bu enerjiyi ister 12 V isterse invertör aracılığı ile v çevirerek kullanabilirsiniz. İddam şudur ki bu sistem binaların çatısına konsa o bina yıl boyunca merdiven otamat ücreti ödemeyecek.Çünkü ihtiyaç olan elektriği kesinlikle üretecektir.Düşünsenize evlik bir yerleşkede ortama 20x1000=20,000 TL her ay elektrik tasarrufu.

12 ÇANAK ANTENDE YEMEK KEYFİ
Dünyamızın en temiz enerjilerinden biri güneştir.Çukur aynalar güneş ışınlarını bir noktada toplar(Odak noktası) Aynı mantık çanak antenlerde de vardır. LNB gelen video sinyallerini odak noktası olan LNB de toplar ve buradan kablo aracılığı ile televizyona verir. Güneşin 360 gün eksik olmadığı ülkelerde güneş enerjisini diğer enerji türlerine çevirerek bundan faydalanmaktadırlar. Bizim yapacağımız bu projede çukur aynalı bir sistemde odak noktasını bulup su ısıtmak veya yemek yapmaktır.

13 MAKARA SİSTEMİ Makara sistemi dişli çarklar gibi az kuvvetle çok iş üretmek amacında kullanılır.Kullanım alanları vinçler yelkenli tekneler, inşaat yapımlarında vb gibi

14 ÇIKRIK Annelerimiz yünden ip yapmak için kullandıkları basit bir alet olsa da yüzyıllar öncesinden günümüze gelmiştir.Birbirinden farklı dairelerin birbirine bir iple bağlanması ile dönüş hızlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.  Nerelerde bu sistemin benzeri vardır: Tüm Bisikletlerde Tüm arabaların vites kutuları Vinçler Makaralar Çamaşır makinesi Fabrikalar

15 MANCINIK Mancınık çok eskiden savaş aracı olarak kullanılmaktadır.İleriye görmek için tarihimizi tarihimizdeki yaşantıları bilmek zorundayız.


"BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları