Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar
Hilal Loxdale

2 Eğitimin öğrenciler için sınırlı sınıf ve kitap ortamından çıkarılarak daha geniş çevrelere yayılması, kısıtlı imkanları olan bölgelerdeki öğrencilerimize de mali açıdan sıkıntıya düşmeden, dünyalarını daha zenginleştirecek gezi ve etkinlikleri ayaklarına getirecek fırsatların sağlanması ne kadar güzel olurdu.

3 Günümüzde var olan iyi ve ucuz teknoloji, video konferans sağlayan sitelerin hızla artması ile bu eğitim aracını daha büyük kitlelere ulaşılabilir ve mali açıdan karşılanabilir duruma getirmiştir. Buna rağmen, bu teknoloji ülkemizde sınırlı sayıda ve belli bir gelir seviyesi üstündeki öğrencileri eğiten kurumlarda kullanılmaktadır.

4 gösterilen bir video bantı değil, interaktif bir etkinliktir.
Video konferanslar öğrencilere gösterilen bir video bantı değil, interaktif bir etkinliktir. Uzaklık ve masraf nedeniyle, başka türlü kolayca ulaşamayacakları bir ortamda öğrenciler sorular sorarak, cevap alıp vererek derslerin içinde yer alır ve bilgi alış verişinde bulunurlar.

5 Ülkemizdeki bazı okulların bir süredir yurt dışında, kendilerinin ya da bazı kurumlar aracılığıyla ‘partner’ olarak belirledikleri okullarla video konferanslar düzenledikleri bilinmektedir. Bu okulların öğrencileri ‘pen-pal’ olarak düzenli bir şekilde birbirleriyle yazışıp video konferanslar yapmaktadır. Bunlardan en belli başlıca olanı da NASA ile yapılandır.

6 Fakat kaç okul, ülkemizdeki kendileriyle benzer fırsatlar yakalayamamış bir kasaba okulunu ‘kardeş okul’ olarak belirleyip, video konferanslar aracılığıyla birbirlerini görerek ve duyarak dersler işlemiş, birlikte etkinlikler düzenlemiş, müze ve kütüphanelerde sanal gezintiler yapmıştır?

7 Maddi olanakları geniş öğrenciler, kardeş okul için gerekli cihazların satın alınabilmesi için kendi aralarında bağış toplar, ya da çeşitli etkinlikler düzenleyerek, bunlardan elde edilen geliri bizzat kendileri, okulu ziyaret ederek ulaştırırlar. Öğrenciler ayrıca cihazların alımı ve kurulumu için gerekli çalışmaları da yaparlar. Okulun bilgi işlem görevlisi bu konuda yardım eder ve kardeş okul öğretmenlerine eğitim verir.

8 Yalnızca ülkemizin uzak köşelerindeki okullarda değil, yaşadığımız şehirde dahi böyle bir çalışmayı hayal bile edemeyecek öğrencilerin de bu fırsatlardan yararlanabilmesi amacıyla gerekli cihazların sağlanması için kampanyalar başlatılıp devlet ve özel kurumlardan destek alınır.

9 Bu çalışma ayrıca maddi olanakları olan öğrencilerin, görerek ve yaşayarak, kendileri kadar şanslı olmayan başkalarının var olduğunun bilincine varmalarına yardımcı olur. Bunu görmek ve onlar için bir şeyler yapmak, bu öğrencileri daha olgunlaştırarak sorumluluk sahibi yapacaktır.

10 Hem başka bir ülkede hem de kendi ülkemizde edineceğimiz kardeş okul öğrencileri ile, herhangi bir sınıf içi etkinlik yaparken video konferans yaparak onları da etkinliğe dahil edebiliriz. Konferans sırasında kardeş okul öğrencilerinin karşılaşabileceği dil sorunu, yabancı dil bilen öğrencilerin yardımıyla çözülür.

11 Bazı ülkelerdeki bilim ve teknoloji merkezleri öğrencilere, video konferanslar yoluyla bilim, teknoloji ve icatları deneyler yaparak öğrenebilecekleri ‘workshop’lar sunuyorlar. Örneğin, Avustralya’daki Milli Bilim ve Teknoloji Merkezi öğrencilerin bir bilim adamı ile bağlanarak, bilim, teknoloji ve yeni fikirleri keşfetmelerini, düşünerek ve deneyerek interaktif etkinlikler yapmalarını sağlıyor.

12 Kitabını okuduğunuz bir yazarla tanışabilirsiniz
Kitabını okuduğunuz bir yazarla tanışabilirsiniz. Müzelerde ve kütüphanelerde sanal gezintiler yapabilirsiniz. Bu etkinlikler arada sırada yapılsa dahi öğrenciler için oldukça zevkli olacaktır.

13 Video Konferans için gerekli cihazlar:
Televizyon ya da Monitör ekranı, Web kamerası, Mikrofon ve hoparlör(çoğu web kamerasında zaten vardır.) İnternet bağlantısı, Geniş bant ve IP hattı, Video konferans programı.

14 İlk kez oluşturulduğunda IP kullanımı için gerekli cihazlar yanı sıra teknik bir kişinin yardımı da gerekir. Fakat sistem oturtulduktan sonra herhangi bir öğretmen de onu rahatça kullanabilir.

15 Karşılaşılabilecek sorunlar:
Bağlantı sırasında oluşabilecek teknik sorunlar, Cihazların bakımı için düzenli görevlendirilmesi gerekebilecek teknik eleman ve diğer bakım masrafları, Başka ülkelerle yapılan konferanslarda doğabilecek saat farkı, Konferanslara uygun hazırlanması gerekebilecek ders planları. (Etkinlik Müfredat dışı da yapılabilir.)

16 Yine de bunların hiç biri üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil!...

17 Video konferanslar sizin için çok yeni olmayabilir
Video konferanslar sizin için çok yeni olmayabilir. Fakat bunun ülkemizin çoğu insanı tarafından hiç yapılmamış olduğu, hatta böyle bir şeyin bilinmediği bir gerçek. Bunun gibi bir fırsat verilmiş yurdum öğrencisinin yüzündeki gülümseme ve mutluluk ifadesini gözümüzde canlandırmak zor olmasa gerek....

18

19 TEŞEKKÜRLER


"Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları