Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU"— Sunum transkripti:

1 HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

2 Hatay Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 2006 yılında faaliyete başlamıştır
Hatay Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 2006 yılında faaliyete başlamıştır. Şu anda vaiz, din hizmetleri uzmanı ,imam hatip ve kuran kursu öğreticilerimizle hizmet sunmaktadır.

3 Aile ve Dini Rehberlik Büromuz dini danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal alanda projeler üretmekte ve uygulamaktadır. Projelerimiz planlanırken Hatay’ın psiko-sosyolojik ve dini çeşitliliği dikkate alınmaktadır. .

4 Bu bağlamda projelerimizin ana temaları şu şekilde tespit edilmiştir:
Maneviyat, Erken yaşta evlilik, İntihar, Hastalara moral destek, Farklı kültürlerle uyum, Evlilikte iletişim, Şiddet, Eğitim, Güzel ahlaklı nesiller, Mülteciler, Çalışan huzurlu kadın, Gençlik

5 Hedef kitlemiz ise; Yaşlı, Hasta, Engelli, Kimsesiz, Kadın, Çocuk ve Gençler, Yoksul, Kur’an kursu öğrencileri, Din görevlilerimiz olarak belirlenmiştir.

6 2014-2016 yılı faaliyetlerimiz
Toplum sağlığı merkezinin bilgilendirme seminerleri. Aile tanıtım seminerleri. Camiler çocuk açıyor. Aile Haftası, Anneler Günü, Dünya Kadınlar Günü’nde aile, Mülteci kamplarına, hastane ve Kur’an kurslarına ziyaretlerimiz. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’na gelen sorular ışığında vaaz, sohbet temalar seçilmektedir. Bayan Sivil Toplum Kuruluşları ile toplantılar.

7 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Konukevi, Çocuk evleri, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Yuvası’na yönelik olarak; Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV yayınlarından kitaplar hediye edilmiştir. Dini gün ve gecelerde bu kurumlarda programlar düzenlenmiştir. Bayan ve erkek vaizlerle Kur’an Kursu öğreticileri haftada bir dini rehberlik ve danışmanlık hizmetleri yürütülmektedir. Koruyucu Aile ile ilgili seminerler yapılmıştır. Bsrm de genç kızlara yönelik programlar yapılmıştır.

8 AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNUN AMACI
Ailevi problemler karşısında dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek, Kadınların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa çözüm üretmek, Batıl inançlar gibi yanlış anlayışlar konusunda halkımızı bilinçlendirmek, Kültür ve din farklılığının çok olduğu Hatay’da birlikte yaşama ahlakını halka aşılamak.

9 Ahlaklı nesiller yetiştirmek amacıyla çocuk eğitimiyle ilgili anneleri eğitmek,
Yakın akraba ve komşuluktan kaynaklanan sorunlara çözüm üretmek, Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması ve devamlılığı noktasında halkımızı bilinçlendirmek.


"HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları