Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

21. YÜZYIL BECERİLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "21. YÜZYIL BECERİLERİ."— Sunum transkripti:

1 21. YÜZYIL BECERİLERİ

2 Yapıcı ve Yenilenme becerisi
ORJİNALİTE VE ÖZGÜNLÜK

3 TTNET GENEL MÜDÜRÜ TAHSİN YILMAZ: «İYİ BİR FİKİR DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR.» FİKRİNİZİN YANINDA TEKNOLOJİ VARSA

4 Toplumun işine yarayacak yeni fikirler geliştirerek uygulamak.

5 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ YOKKEN TEMEL SORUN NE İDİ?
DEVLETTE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ YOKKEN TEMEL SORUN NE İDİ?

6 ÖNCESİ SONRASI

7 BÜROKRASİ

8 Sosyal ağ ne demektir? Sadece Facebook, Twitter mı?

9 Facebook, Twitter, Linkedin, MySpace, FriendFeed, Last
Facebook, Twitter, Linkedin, MySpace, FriendFeed, Last.fm, deviantART, Flickr, StumbleUpon, YouTube, DailyMotion… Amaçları ve yaklaşımları farklı olsa da, aslında hepsinin ortak bir hedefi var: Üyeleri arasında görülebilir ve keşfedilebilir bağlar kurarak sosyal etkileşime dayalı zincirler oluşturmak ve katılımı artırmak. Böylece bir zincir reaksiyon başlıyor ve daha önce belki varlığından bile haberdar olmadığınız fırsatlar görünür hale geliyor. Örneğin yıllardır uzaktan tanıdığınız biriyle aynı özel ilgi alanına sahip olduğunuzu keşfetmek, aklınıza bile gelmeyecek birinin iş yerindeki arkadaşınızla tanıdık çıkması, çoktan izini kaybettiğini düşündüğünüz birileriyle yıllar sonra karşılaşmak gibi…

10 Her ne kadar çoğu kişinin aklına sosyal ağ denildiğinde Facebook ve Twitter gibi siteler gelse de, bunların haricinde özelleşmiş birçok imkan sunan ve sosyal ağ olabilme koşullarını yerine getiren birçok yapı var. Örneğin Last.fm ( seçtiğiniz parçalardan müzik zevkinizi algılayarak sizinle benzer müzik zevki olan kişilerle bir araya gelmenizi ve onların listelerini incelemenizi sağlıyor. Böylece hoşunuza gidebilecek yeni müzikler keşfetmenize yardımcı oluyor.

11 Tamamen iş konusuna odaklanan bir sosyal ağ olan Linkedin (linkedin
Tamamen iş konusuna odaklanan bir sosyal ağ olan Linkedin (linkedin.com), kendinize bir özgeçmiş oluşturarak iş deneyiminizi paylaşmanızı ve çalışma hayatının profesyonelleriyle bir araya gelmenizi kolaylaştırıyor.

12 MySpace (myspace.com), genel amaçlı olmakla birlikte özellikle müzisyenlere hitap eden araçlarıyla şöhret kapısını aralamak isteyen sanatçı ve grupların eserleri için güzel bir sergileme ve paylaşım platformu sunuyor.


"21. YÜZYIL BECERİLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları