Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ."— Sunum transkripti:

1 OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ

2 Oyuncaklar, çocuğun zihinsel, bedensel, psiko-sosyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır. oyun oynamak sanıldığı gibi zaman geçirmeye yarayan, belli kuralları olan, eğlence amaçlı bir aktivite olmanın ötesinde , çocuğa gelecek yaşantısında gerekli olacak her türlü bilgi ve beceriyi kazandırmada hazırlık niteliği taşır.

3 OYUNLA dünyayı değerlendirme ve anlamaya başlayan çocuk, aynı zamanda toplumsal ilişkileri, kuralları, yenmeyi, yenilmeyi öğrenmeye başlar.

4 Kurallara uymanın zorunluluğunu oyun ortamında keşfeder ve yüklendiği rolün üstesinden gelmek için çabalarken, diğer taraftan da sorumluluk duygusunu öğrenir.

5 SEÇİLEN OYUNCAK çocuğun yaşına, ilgisine, becerisine ve içerisinde bulunduğu dönemin gelişimsel özelliklerine uygun olmalıdır. OYUNCAK fonksiyonel olmalı, fazla yapılanmış olmamalı yaratıcılığı sınırlamamalıdır.

6 ÇOCUĞA tek başına oynayacağı oyuncakların yanı sıra; grup olarak oynayacağı oyunlarda sağlanmalıdır.
OYUNCAK çocuğun kas kuvvetiyle orantılı olmalı ve çocuğun bedenine uygun büyüklükte ve ağırlıkta olmalıdır.

7 OYUNCAK satın alırken cinsiyet ayrımı yapılmamalıdır.

8 DİKKAT etmemiz gereken en önemli şeylerden biri de oyuncağın çocuk için güvenli olmasıdır.

9 ÇOCUĞUN yaşı ve gelişimi oyuncak seçiminde çok etkili
ÇOCUĞUN yaşı ve gelişimi oyuncak seçiminde çok etkili ! Farklı gelişim basamaklarında farklı oyuncaklarla oynaması gerekiyor.

10 2-4 yaş, itmeli çekmeli oyuncaklar
farklı sayıda parçaları olan yapbozlar boyalar(parmak boya, pastel boya,boya kalemleri) boyama kitapları oyun hamurları mutfak seti doktor malzemeleri tamir aletleri tahta bloklar, legolar hayvan seti kuaför seti çeşitli kuklalar üç tekerlekli bisiklet

11 4-6 yaş, uygulamalı oyuncaklar( tamir aletleri, temizlik seti, ütü seti gibi) minyatür oyuncaklar( ev eşyaları, çiftlik seti, askerler gibi) kostümler oyun hamurları basit kutu oyunları( kart eşleme, renk-şekil-sayı kavramlarının öğretildiği oyunlar) abaküs dama, satranç gibi oyun malzemeleri masa başı etkinlikleri( kağıt,kalem, boya fırçaları, tutkal, makas,düğmeler, boncuklar gibi) bedensel olarak daha aktif olacağı( ip atlamak, top oynamak, frizbi oynamak, halka çevirmek gibi) Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz Okul Psikolojik Danışmanı Zeynep KOÇAK

12 Kaynakça: www. bebeğimvebiz. com drferhancetindag
Kaynakça: drferhancetindag.com/sizinicin/oyunveoyuncak


"OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları