Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WİNDOWS DİZİN YAPISI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WİNDOWS DİZİN YAPISI."— Sunum transkripti:

1 WİNDOWS DİZİN YAPISI

2 KLASÖR NEDİR? Klasörler dosyaları birbirinden ayırmak için kullanılan bileşenlerdir. Teknik olarak klasör hard diskte yer kaplamaz ve sınırsız sayıda klasör üretilebilir. Klasörler bilgisayarın dosyalara kolay erişmesini sağladığı gibi biz kullanıcıların da dosyaları sınıflandırmamıza yardımcı olur. Klasörler olmasaydı tüm resimler, belgeler, filmler, mp3 dosyaları hepsi yan yana olmak zorunda kalırdı.

3 KLASÖR NASIL OLUŞTURULUR?
Yeni bir klasör oluşturmak istediğiniz konuma (bir klasör veya masaüstü) gidin. Masaüstünde veya klasör penceresinde boş bir alanı sağ tıklatın, Yeni'nin üzerine gelip Klasör'ü tıklatın. Yeni klasörün adını yazın ve ENTER tuşuna basın.

4

5

6

7

8

9

10

11 KLASÖRÜ YENİDEN ADLANDIRMAK
Klasör üzerine sağ tıklanır. Çıkan seçeneklerden YENİDEN ADLANDIR’a tıklanır. Klasörün adı yazılır Enter tuşuna basılır. NOT: Klasörü yeniden adlandırmak için F1 tuşu da kullanılabilir.

12 KLASÖRÜ KOPYALAMAK Bir klasörü kopyalamak demek aynı klasörden birden fazla daha oluşturmak demektir. Kopyalamak istediğiniz dosya veya klasörün bulunduğu konumu açın. Kopyalamak istediğiniz dosyayı veya klasörü sağ tıklatın, ardından Kopyala'yı tıklatın. Kopyayı depolamak istediğiniz yeri açın. Konumun içinde sağ tıklatın, ardından Yapıştır'ı tıklatın.

13 KLASÖRÜ KOPYALAMAK

14 KLASÖRÜ KESMEK Bir klasörü başka yere taşımak için kullanılır.
Kesmek istediğiniz klasörün bulunduğu konumu açın. Kesmek istediğiniz klasörü sağ tıklatın, ardından Kes’e tıklatın. Depolamak istediğiniz yeri açın. Konumun içinde sağ tıklatın, ardından Yapıştır'ı tıklatın.

15 KLASÖRÜ KESMEK

16 KLASÖRÜ SİLMEK Klasör üzerine sağ tıklanır. Sil seçeneğine tıklanır.
Gelen pencerede Evet seçeneğine tıklanır. Klasörü silmek için klavyeden DELETE tuşu kullanılabilir. NOT: Silinen dosya Geri Dönüşüm Kutusuna gidecektir. Oradan dosyayı geri alabilir ya da tamamen silebilirsiniz.

17 UYGULAMA ÇİCEKLER: GÜL, KARANFİL, LALE, PAPATYA
SEBZELER : KARNABAHAR, BİBER, ISPANAK, PATLICAN AĞAÇLAR:ÇAM, SELVİ, KAVAK, SÖĞÜT


"WİNDOWS DİZİN YAPISI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları