Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ

2 YENİ DOSYA NASIL AÇILIR ?
Bulunduğumuz alana gelip ; Farenin Sağ tuşunu tıklarız . Yeni Seçeneğini Tıklarız . Klasör Seçeneğini Tıklarız. Bu şekilde yeni bir Dosya açmış oluruz.

3 DOSYA KOPYALAMA NASIL YAPILIR ?
Masaüstünde kayıtlı olan dosyanın üzerine gelip farenin sağ tuşunu tıklayıp ‘Kopyala’ seçeneği seçeriz. İstediğimiz alana gelip dosyayı ‘Yapıştır’ deriz .

4 Dosyanın üzerine gelip Sağ Tıklarız .
Dosyayı bulunduğu alandan tamamen kaldırıp , bir kopyasını bırakmadan başka bir dosyada yer almasını sağlamak için ; Dosyanın üzerine gelip Sağ Tıklarız . Seçenekler arasından ‘Kes’ Seçeneğini tıklarız . İstediğimiz dosyaya gelip ‘Yapıştır’ deriz .

5 DOSYA GİZLEME NASIL YAPILIR ?
Masa üstünde kayıtlı olan dosyayı gizlemek için ; Dosyanın üzerine gelip farenin sağ tuşunu tıklarız , gelen seçeneklerden ÖZELLİKLER seçeneğini seçeriz. Gelen seçenekler arasından GENEL seçeneğinden ‘Öznitelikler’ alanında yer alan GİZLİ seçeneğini tıklarız. Veya; Denetim masasında yer alan Klasör seçeneklerinden, Görünüm sekmesinde yer alan , gizli dosya ve klasörlerde yer alan, Gizli dosya ve klasörleri gösterme seçeneğini tıklarız .

6 Gizlediğimiz dosyayı görünür hale getirmek için ;
Denetim masasında yer alan Klasör seçeneklerinden, Görünüm sekmesinde yer alan , gizli dosya ve klasörlerde yer alan, Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini tıklarız .

7 DOSYA SİLME Masa üstünde yer alan dosyayı silmek için ;
Bulunan klasörün üstüne gelip farenin sağ tuşu tıklarız. ‘Sil’ seçeneği tıklanır. Sil seçeneği tıklandığı zaman ; ‘ Bu klasörü Geri Dönüşüm Kutusuna Taşımak istediğinize Emin misiniz ? ’ Seçeneği gelir. ‘Evet / Hayır ’ Seçenekleri altında yer alır . Burdan ‘ Evet ’ seçeneğini tıkladığımızda dosyayı ‘ Geri Dönüşüm Kutusuna ‘ göndermiş oluruz .

8 Dosyanın boyutunu ,ne zaman oluşturuluduğunu ,türünü,konumunu,
disket boyutunu , içeriğini , özniteliklerini öğrenmek için ; Dosyanın üzerine gelip Farenin Sağ tuşunu tıkladıktan sonra , ‘Özellikler’ Seçeneğini seçeriz .

9 DOSYANIN BOYUTUNU KÜÇÜLTMEK İÇİN NE YAPARIZ ?
Dosyanın üzerine gelip Sağ tık yaparız. Seçenekler arasından ‘Arşive Ekle…’ seçeneğini seçeriz .

10 Bulunan dosyayı başka bir yere göndermek için ;
Dosyanın üzerine gelip sağ tık yaparız . ‘Gönder’ komutunu seçeriz . Burdan istediğimiz yeri seçer ve göndeririz .

11 Bulunan dosyanın adını değiştirmek için ;
Dosyanın üzerine gelip sağ tıklarız . ‘Yeniden Adlandır’ seçeneğini seçeriz . İstediğimiz adı oluşturup Enter tuşuna bastığımızda dosya yeniden adlandırılmış olur.

12 Denetim masasındaki klasör seçenekleri ;
Genel Görünüm Ara Seçeneği bulunur .

13 Genelde , Klasöre göz atma seçeneği ; Tüm klasörleri aynı pencerede aç seçeneğini tıkladığımızda ; bütün klasörleri aynı pencere (aynı sayfa) içinde açar. Her klasörü kendi penceresinde aç seçeneğindeyse ; her klasör kendi penceresinde açıılır.

14 Öğeleri tıklatma seçenekleri ;
Öğeyi açmak için tek tıklat ; bu seçeneğiyle tek tıkla öğeyi açarız. Öğeyi çift tıklat ; bu seçeneği tıkladığımızda öğe çift tıklanarak açılır.

15 Gezinti bölmesi ; Tüm klasörleri göster seçeneğiyle Otomatik olarak geçerli klasöre genişlet seçeneği yer alır.

16 Ara seçeneğindeyse ; Ne arandığı , nasıl arandığı , dizinin dışındaki konumlar arandığına ulaşırız.

17

18 Özlem Erol


"BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları