Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış."— Sunum transkripti:

1 1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır? A) I B) II C) III D) IV 2. Güneşin ışıkları (I) kavruk (II) tenimizi sızlatıyor (III), ılık (IV) rüzgârsa okşuyordu (V).cümle Yukarıdaki cümlede numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır? A) I B) II C) III D) IV 3. Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük diğerlerinden farklı bir yapım eki almıştır? A) İri yapılı bir ağacın gövdesine yaslandım. B) Kolu sarılı bir hasta, hemşireyi çağırdı. C) Kurulu bir düzenini bozup göçmek istemiyordu. D) Dizili masalar, şamdanlarıyla güzel görünüyordu.kökyapım eki

2 4. I. Soğuk iklimlerin insanları açık tenlidir. II. Yalnız geçirdiği günlerin acısını hissetti. III. Beni yanlış anlamayın sakın, hayıflanıyorum işte. IV. Susuz bir yazdı, çiftçiler yine üzüldü. V. Gitme, diyorum; oralar tehlikeli. Yukarıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi basittir? A) I B) II C) III D- Vsözcük 5. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi basittir? A) Saçın ağarmış, yüzün solmuş; ama yine de güzelsin. B) Binaların girişi de ferahlık vermeli insana, güzel olmalı. C) Zamanın değerini bu yaşlarda daha iyi anlarsın. D) Siz, beni yanlış anladınız.güzel 6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ş (ış, iş, uş, üş)” eki ötekilerden farklı bir işlevde kullanılmıştır? A) Görüşmek için hafta sonunu bekleyemedi. B) İnanışların tartışmasını bile yapmazdı. C) Kocaman adamlar dövüşmüş. D) Dertleşen köylüler, muhtarın gelmesini bekledi.Kocaman

3 7. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı. Yukarıdaki şiirdeki sözcüklerden kaçı türemiştir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 8. Mutluluğu tatmanın tek yolu onu paylaşmaktır, çünkü mutluluk ikiz olarak doğar. Yukarıdaki cümlede yapım eki almış kaç sözcük vardır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5sözcük

4 9. “Başarının sırrı insanın içinde, çabasında ve sabrındadır.” Yukarıdaki cümlede geçen sözcüklerden kaçı tamlanan eki almıştır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) Aşağıdakilerden hangisinin yüklemi ötekilerden farklı yapıdadır? A) O günlerde hava oldukça sıcaktı. B) Yavrucak hastalıktan ufaldı. C) Tavuk kuytu bir köşede yumurtlamış. D) Çocuk koşup ata binecek kadar büyüdü.Çocuk

5 CEVAPLAR 1) D 2) C 3) A 4) D 5) C 6) B 7) D 8) D 9) B 10) D


"1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları