Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti."— Sunum transkripti:

1 1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti B) Kaçakçılar güney Afrika'dan elmas kaçırıyor. C) Ameliyatı doktor Zeki bey yapacak. D) Bunu Türk Dili Dergisinde okudum.

2 1.Cevap Doğru cevap A şıkkıdır.

3 2.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "da, de'lerin yazımında bir yanlışlık yapılmıştır? A) Vaatleri sözde kaldı. B) Dün onları pazarda gördüm. C) Erhan da aradığın kitap vardı. D) Sözlerinde bir incelik vardı.

4 2.Cevap Ayraç konması gerekiyordu. Doğru cevap C şıkkıdır

5 3.Soru Hangi cümlede yazım yanlışı vardır? A) Öyle korkmuş ki yüzü sapsarı kesilmiş. B) Çok çalışmalısın ki başarabilesin. C) Gölün dalgaları denizlerin ki kadar büyük değildi. D) Öyle duygulu konuştu ki herkes etkilendi.

6 3.Cevap Doğru cevap C şıkkıdır. Burada “ki” ayrı yazılmalıydı.

7 4.Soru Hangi cümlede yazım yanlışı vardır? A) Evi mi göreceksin? B) Kursa katılacak mısın? C) "Bu araba onunki mi?" diye sordu. D) Yarın Ahmet’ mi gelecek?

8 4.Cevap Doğru cevap D şıkkıdır.Çünkü ayraç kullanılmamalı

9 5.Soru Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımı yanlıştır? A)Çocuk ağaca çıkarken yere düştü. B)Ağaçtaki meyveleri görünce toplamak istedi. C)Kendi bahçelerindeki ağaçlarda meyve yoktu. D)Aslında meyveli ağaçda pek görmemişti.

10 5.Cevap Doğru cevap D şıkkıdır. Burada “da” eki ta olmalı.

11 6.Soru Türk dili () dillerin en zenginlerindendir () yeter ki bu dil () bilinçli işlensin () Bu cümledeki ayraçlara aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir. A) (;) (,) (;) (.) B) (,) (;) (,) (.) C) (:) (,) (,) (…) D) (,) (,) (;) (.)

12 6.Cevap Doğru cevap B şıkkıdır.

13 Yaş otuz beş (I) yolun yarısı eder.
7.Soru Yaş otuz beş (I) yolun yarısı eder. Dante gibi, ortasındayız ömrün.(II) Delikanlı (III) çağımızdaki cevher. Yalvarmak yakarmak nafile bu gün. (IV) Yukarıda numaralandırılmış sözcüklerden sözcüklerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) I B) II C) III D)IV

14 Doğru cevap D şıkkıdır. Bu gün bugün diye birleşik yazılmalıydı.
7. Sorunun Cevabı Doğru cevap D şıkkıdır. Bu gün bugün diye birleşik yazılmalıydı.

15 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı yoktur.
8.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı yoktur. A)Çocuk; cebinden çıkardığı kalemi bana uzattı. B)Bugünkü coğrafya dersimizde de Türkiye’nin bölgelerini işledik. C)Yahya Kemal; “Türkçe annemin ak sütü gibidir.” demiş. D)Ayşe; İpek , Derya, ve İnci’yi çağırdı.

16 8.Cevap Doğru cevap D şıkkıdır.

17 9.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Derileri Türk Hava Kurumuna verdik. B)Orhan,köpeğimiz karabaş’ı çok severdi. C)Atalarımız, Kurtuluş savaşında destan yazmışlar. D)Gül,en sevdiğim çiçeklerden biridir.

18 9.Sorunun Cevabı C’de yazım yanlışı vardır;çünkü bu cümlede ‘’kurtuluş savaşı’’ bir özel isimdir ve ‘’savaşı’’. Sözcüğünün büyük harfle başlaması gerekirdi. Buna uyulmadığı için yazım yanlışı yapılmıştır. Cevap C.


"1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları