Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?"— Sunum transkripti:

1 ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI KAVRAMLARIMIZ ŞUBAT AYI GEZİMİZ SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİ ŞUBAT AYI TİYATROMUZ, ŞUBAT AYI PARTİMİZ, SEVGİ GÜNÜ PARTİSİ ŞUBAT AYI MEYVEMİZ LİMON ŞUBAT AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

2 ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK
TÜRKÇE-DİL: TAŞITLAR -Taşıt araçları nelerdir? Kara,hava ve deniz taşıt araçları ve özellikleri nelerdir? Geçmişten günümüze taşıt araçlarında ne gibi değişiklikler olmuştur? Taşıt araçlarının hayatımızda ki önemi nedir? Yaşamımızı kolaylaştıran taşıt araçları nelerdir? ŞİŞELER -Şişeler ne işe yarar? Şişeler hangi malzemelerden ve nasıl yapılır? Şişeler olmasaydı hangi araç ve gereçleri kullanırdık? Doğaya atılan şişelerin geri dönüşümü nasıl sağlanır?

3 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ
“SEVGİ” - Sevgi nedir? - Sevgimizi nasıl gösteririz? - Sevgisiz bir dünya nasıl olurdu? ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “Yemek yeme” ve “Sıra olmak” Yemek masası nasıl hazırlanır? çatal, bıçak ve kaşık nasıl kullanılır? Yemek yerken hangi görgü kurallarına dikkat etmeliyiz? Okulda niçin sıra olmalıyız? Sıra olmazsak ne olur?

4 HİKAYE: “Bu Dünya Kimin”, “Denizin Altını Merak Eden Vapur”, “Kar Yağıyor”, “Yaramaz Trafik Lambası”, “Yataktan Düşen Ayıcık”, “Bil Bakalım Seni Ne Kadar Seviyorum”, “Top ile Başlayan Arkadaşlık”, “Renkler Galaksisi”, “Ormanın Sesleri” isimli hikayeler okundu. MÜZİK: “Taşıtlar”, “On Küçük Şişe” isimli şarkılar öğrenildi. SANAT: “Dikdörtgen Adam”, “Puzzle birleştirme ile sevgi kalpleri” ,“Şişelerle egzotik kuş çalışması”, “Şişelerle vazo ve çiçek”, “Püskürtme tekniği ile taşıt figürleri” çalışmaları yapıldı. OYUN: “Trafik Parkuru”, “Taşıt araçlarını sesinden tanı”, “Şişe Devirmece”, isimli oyunlar oynandı. DRAMA: “Bedenimiz Dikdörtgen”, “Sarılmak”, “Taşıt Araçları” isimli drama çalışmaları yapıldı. FEN VE MATEMATİK: “Dikdörtgen şeklini tanıma çalışması yapıldı”, “Şişeleri yapıldıkları malzemelere göre, renklerine göre vb. Gruplama, boyutlarına göre sıralama çalışmaları yapıldı”, “1’den 6’ya kadar şişelerle sayıları sıralama çalışması yapıldı.”

5

6

7 ŞUBAT AYI KAVRAMLARIMIZ
Boş- dolu İnce- kalın Sert- yumuşak Aynı- farklı 6 sayısı Yeşil Dikdörtgen şekli

8 ŞUBAT AYI MEYVEMİZ LİMON
LİMONUN YARARLARINI ÖĞRENEREK “LİMONLU KEK” YAPTIK

9 SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİNE GİTTİK
ŞUBAT AYI GEZİMİZ SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİNE GİTTİK

10 İSİMLİ TİYATRO OYUNUNU İZLEDİK
ŞUBAT AYI TİYATROMUZ "DÜNYA ÇOCUKLARINDIR" İSİMLİ TİYATRO OYUNUNU İZLEDİK

11 ŞUBAT AYI PARTİMİZ SEVGİ GÜNÜ PARTİSİ

12 ŞUBAT AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİMİZ Ege Büyükacaroğlu Yiğit Özpolat

13 MART AYINDA NELER YAPACAĞIZ

14 EVDEN GELİRKEN İSTEDİĞİN BİR ŞAPKANI GETİRMEYİ UNUTMA!
MART AYI MİNİ BÜLTENİ 01 Bu ay “GEMS” konumuz “YUMURTALAR” “Ayşegül Çiftlikte” isimli hikayeyi okuyoruz. Evden gelen oyuncaklarla yumurtadan çıkan çıkmayan hayvanları grupluyoruz. NOT: Evden gelirken bir hayvan oyuncağını getirmeyi unutma! 02 “PELİT PASTACILIK” fabrikasına geziye gidiyoruz. Gezi sonrası gördüklerimizin resimlerini yapıyoruz. Büyüteçlerle yumurta çeşitlerini inceliyoruz. 03 Haşlanmış yumurtalarımızı boyuyoruz. “İlk Yumurta” resimlerimizi yapıyoruz. NOT: Evden gelirken haşlanmış ve kabuğu soyulmamış yumurta getirmeyi unutma! 04 Civcivin oluşum evrelerini inceliyoruz. “Tavuk” isimli tekerlemeyi öğreniyoruz. BUGÜN ÇILGIN ŞAPKALAR PARTİSİ VAR. EVDEN GELİRKEN İSTEDİĞİN BİR ŞAPKANI GETİRMEYİ UNUTMA! 05 “Çiftlikte Bir Gün” isimli belgeseli izliyoruz. Plastik yumurtadan çıkan hayvanları ayaklı ayaksız olarak gruplandırıyoruz. YARIN İLKÖĞRETİM TANITIM TOPLANTIMIZA TÜM VELİLERİMİZ DAVETLİDİR. Saat:10.00 Yer: Konferans Salonu 08 “Yumurtadan Çıkma” draması yapıyoruz “İçinde-Dışında” kavramını pekiştiriyoruz. 09 “Tavuklar Firarda” isimli çizgi sinemayı izliyoruz. “Yumurtamı Bul” isimli oyunu oynuyoruz. 10 “Yumurtadan Ne Çıkacak?” oyunu oynuyoruz. “Yumurtası Çatladı” isimli şarkıyı öğreniyoruz. 11 İstanbul Üniversitesi Zooloji Müzesi’ne gidiyoruz. 12 “Çiftlikte Yaşam” isimli hikayeyi dinliyoruz. “Yumurta Taşıma “ oyunu oynuyoruz. 15 Plastik yumurtalar kullanarak marakas yapıyoruz. Yumurtadan çıkan hayvanların ne yediğini öğreniyoruz. 16 Yumurtadan çıkan hayvanlarla ilgili sanat etkinliği yapıyoruz. 17 ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “Nezaket Sözcükleri” Afedersin, Özür Dilerim, İzin verir misin?...vb. kelimeleri öğreniyoruz. Grup çalışması ile kümes yapıyoruz. 18 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ “SAYGI” Saygı ne demektir? Saygılı davranışlar nelerdir? konulu sohbet ediyoruz 19 Bugün “SAYGI GÜNÜ” Saygılı davranışta bulunanları fark ediyoruz. Yumurtalı patates yapıyoruz Yumurtalar ile ilgili neler öğrendiğimizi konuşuyoruz.

15 PATATESLER PROJESİNE BAŞLIYORUZ
22 PATATESLER PROJESİNE BAŞLIYORUZ Bahçemizde toprağın altına saklanan patatesleri buluyoruz. Patatesin yararlarını öğreniyoruz. 23 “Patateslerle hangi yemekler yapılabilir?” konulu sohbet ediyoruz. “Bugün patatesli yemek yedim mi?” çizelgesi oluşturuyoruz. 24 Patates Püresinin nasıl yapıldığını öğreniyoruz. Patatesin nerede yetiştiğini hatırlayarak “altında üstünde” kavramlarını öğreniyoruz 25 Boy ve kilo ölçümleri için revire gidiyoruz. Patateslerden yaratıcı çalışma yapıyoruz. 26 “Bir Masal Müzikali”ni seyrederek 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ. Tiyatronun önemi hakkında sohbet ediyoruz. 29 Patates çimlendirme deneyi yapıyoruz ve bir hafta boyunca patateslerimizi gözlemliyoruz. 30 Öğle yemeğinde kendi kumpirlerimizi hazırlıyoruz Patatesleri boylarına göre sıralıyoruz 31 MART AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLUYORUZ 01 Patates baskısı hazırlayarak suluboya ile baskı çalışması yapıyoruz. Mor renk nasıl elde edilir öğreniyoruz. 02 BUGÜN PATATES GÜNÜ Evden gelirken annenle yaptığın patatesli bir yiyecek getirmeyi unutma Patates Yemekleri Kitapçığı hazırlıyoruz

16 MART AYI AİLE KATILIMI 01 Çocuğunuzla bir tane yumurtayı kırıp içini inceleyin ve buzdolabındaki yumurtaları birlikte sayın. 02 Çocuğunuzdan gezide gördüklerini size anlatmasını isteyin. 03 Çocuğunuzla birlikte yarınki parti için ilginç bir şapka seçin. 04 Çocuğunuzla dergilerden, kitaplardan ve internetten yumurtadan çıkan hayvanların resimlerini bulup sohbet edin. 05 Çocuğunuzla yumurta haşlayın ve bu yumurtayı birlikte boyayın. 08 Çocuğunuza hediye olarak bir büyüteç alın ve birlikte yumurtayı inceleyin. 09 Çocuğunuzdan yumurtadan çıkan hayvanların isimlerini size anlatmasını isteyin. 10 Birkaç tane yumurtayı evinizin farklı yerlerine saklayın ve çocuğunuzdan bu yumurtaları bulmasını isteyin. 11 Çocuğunuzdan bugünkü gezinin resmini yapmasını isteyin. 12 Çocuğunuzdan çiğ ve pişmiş yumurta arasındaki farklılıkları bulmasını isteyin. 15 Çocuğunuzla birlikte evinizdeki şişelerin içine farklı miktarlarda su koyarak müzik oluşturun. 16 Çocuğunuzdan size hayal gücüyle oluşturduğu bir hikayeyi anlatmasını isteyin. 17 Çocuğunuzdan bugün kullandığı nezaket sözcüklerinin neler olduğunu size söylemesini isteyin. 18 Çocuğunuzla saygılı davranışlar ile ilgili olarak sohbet edin. 19 Çocuğunuzla birlikte yıldız şeklinde kurabiyeler yapın.

17 Çocuğunuzla patatesin yararları ile ilgili konuşun. 23
22 Çocuğunuzla patatesin yararları ile ilgili konuşun. 23 Çocuğunuzla patatesin nasıl yetiştiği ile ilgili sohbet edin. 24 Çocuğunuzla evde patates çimlendirin. 25 Çocuğunuzla evde patates salatası yapın. 26 Çocuğunuzla patateslere farklı şekiller verin ve suluboyalarla patates baskısı yapın. 29 Çocuğunuzdan çift ayak sıçrayarak evinizdeki koridoru geçmesini isteyin. Birlikte yarışma yapın. 30 Çocuğunuzla dergilerden, kitaplardan ve internetten sebze ve meyve resimlerini bulun ve okula gönderin. 31 Çocuğunuzla birlikte manava gidin ve sebze meyve alışverişi yapın. 01 Çocuğunuza onun hoşuna gidecek bir şaka yapın ve şakalar ile ilgili sohbet edin. 02 Çocuğunuzu okuldan geldiğinde odasında bulabileceği bir sürpriz ile mutlu edin.


"ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları