Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fransız İncir Çeşitleri Ficus carica L.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fransız İncir Çeşitleri Ficus carica L."— Sunum transkripti:

1 Fransız İncir Çeşitleri Ficus carica L.
Teknik Tasarım: Zeynel Cebeci Taslak Sürüm , ( ) Bu nesne Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu “kullan-destekle” kategorisinden bir öğrenme nesnesidir. Kullan-Destekle nesneleri bilimsel çalışmalarda kaynak gösterilerek kullanmak istisna olmak üzere bağış sistemine tabiidir. Nesneyi inceledikten sonra kullanmaya devam etmeniz halinde “TarBil‐Tarım, Gıda, Orman Çevre Bilişimi Derneği “ne ( her erişim başına 1 YTL bağışta bulunmanızı dileriz. Yapacağınız mütevazi bağışlar bu tür nesnelerin geliştirilmesinde ve TürkÖnde’nin sürdürülebilirliğinde önemli katkılar sağlayacaktır. © 2008 TrAgLor.

2 Amaç Öğrenme Çıktıları
Bu nesne, Fransa’da yaygın yetiştiriciliği yapılan incir (Ficus carica L.) çeşitlerinin meyve fotoğrafları ile tanıtılmasını amaçlamaktadır. Öğrenme Çıktıları Nesne izlendiğinde Fransız incir çeşitleri tanınmış olacaktır. Böylece diğer ülkelerde yetiştiriciliği yapılan çeşitlerle karşılaştırma yapabilme olanağı sağlanmış olacaktır.

3 abicou

4 bécane

5 bellone

6 bourjassotte noire

7 brown turkey

8 brunswick

9 col de dame blanc

10 col de dame gris

11 dalmatie

12 dauphine

13 doree

14 figue de marseille

15 grise saint-jean

16 longue d'août

17 madeleine des deux saisons

18 marseillaise

19 néfiach

20 negronne

21 noire de barbentanee

22 noire de caromb

23 panachée

24 pastilière

25 ronde de bordeaux

26 sucre vert

27 sucrette

28 tena

29 araştırma-değerlendirme
Fransız çeşitlerinden Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan çeşitler var mıdır? Türk incir çeşitlerinden Fransa’da yetiştiriciliği yapılan çeşitler var mıdır? Fransız çeşitlerinden hangilerinin ekonomik yetiştiriciliği düşünülmelidir? Neden? İki renkli incirlerin tüketici tercihleri ve dolayısıyla pazarlama açısından önemi var mıdır? Neden? Fransız çeşitleri arasında en yüksek meyve verimi hangi çeşitten elde edilmektedir? Araştırınız. Fransız çeşitleri arasında en iri meyveler hangi incir çeşidinden elde edilmektedir? Bunun Pazar için önemi var mıdır? Fransa’da coğrafi bölgeler itibariyle en yaygın yetiştirilen çeşit hangisidir?

30 Kaynaklar


"Fransız İncir Çeşitleri Ficus carica L." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları