Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gesture-Based İnterfaces

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gesture-Based İnterfaces"— Sunum transkripti:

1 Gesture-Based İnterfaces
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit ANKARA 2014

2 Gesture-Based İnterfaces Nedir?
Türkçe terminolojiye tam olarak geçmemiş bir terim olmakla birlikte tahmin edileceği üzere Türkiye’ de ve dünyada AR-GE çalışmaları devam etmekle birlikte çok yaygın bir teknoloji değildir. Şu an dünyada ütopik görülmekle birlikte AR-GE kapsamında geliştirmeler devam etmekte ve bazı alanlarda 3. kullanıcıya sunulmaktadır.

3 Başlarken Sistemlerin genel özeliği 3. kullanıcının hareketlerinin genel anlamda ne olduğunu anlamak için öncelikle kalibrasyon işlemi yapılması gerekmektedir. İşin içinde kalibrasyon işlemi olduğu için anlaşılıyor ki bireyselleştirilmiş, kişiye özelleştirilebilecek sistemlerden bahsediyoruz.

4 Diğer Araştırmalarla Bağdaşım
Yaptığımız diğer araştırmalarda da gördüğümüz üzere bu sistemlerin birer belleği ve işlemcisinin kesinlikle bulunması gerekmektedir. Yani doğru bilinen bir yanlış olan sensörlü sistemler ve diğer belleksiz ve işlemcisiz sizler, bu arayüz teknolojisinin kapsamının dışında kalacaktır.

5 İzleme ve Hareket Tanıma
Sistemler; hareket tanıma ve 3 boyutlu görü olarak ikiye ayrılabilir. 3 boyutlu algılama sisteminin aşamalarını şu şekilde verebiliriz: Öncelikle boyutların görüntülerde ayırt edilmesi Ardından hareketin 3 boyutlu koordinatlarının belirlenmesi Sistemdeki gürültülerin giderilmesi Not: Gürültü=> Bilgisayar teknolojilerinde dış etkenleri ifade etmektedir.

6 Üç Boyutlu El İzleme Vucudun ve doğanın diğer tüm etemenlerinin ayırt edilmesi gerekmektedir. Dinamik ışıklandırma koşulları ile elin ya da başka bir uzvun hareketlerinin algılanması sağlanmaktadır. Günümüzde bazı oyun konsolları bnu aşamada çalışmalarını sürdürmektedir.

7 Mimik, Yüz ve Beden Hareketlerini Okuma Sistemi
Odtü Teknokent deki Odtü Mezunlarının geliştirmiş olduğu bu sistem sayesinde, engelli ve yaşlı bireylerin bilişim dünyasını takip etmesine fayda sağlıyor. Geliştirilen yazılım sayesinde klavye ve fare kullanmadan sadece jest ve mimik hareketleriyle bilgisayarları kullanma fırsatı sunuyor. Ayrıca bu sistem beyin dalgaları ve yüz ifadeleriyle iletişime de olanak sağlıyor. Tabi ki bu sistem daha geliştirilmeyi planlanan bir proje aşamasında. Hedeflerinin %50 sinin üzerinde tamamlandığı ve daha kat etmesi gereken yolların olduğu da görülüyor.

8 Kaynak Videolar http://vimeo.com/59479040
OmniTouch İdea Touch Teknolojisi üzerine 9 video

9 Kaynakça http://forum.donanimhaber.com/m_22533983/tm.htm
Odtü Mimik Okuma:


"Gesture-Based İnterfaces" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları