Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Göç ve Nedenleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Göç ve Nedenleri."— Sunum transkripti:

1 Göç ve Nedenleri

2 Göç İnsanların ekonomik, sosyal, siyasi ve doğal nedenlerden dolayı yer değiştirmesine göç denir. Göçlerin önemli bir kısmı ekonomik kökenlidir.

3 Göç İç Göçler Dış Göçler Mübadele Mevsimlik Beyin Göçü Sürekli Sığınma

4 Sürekli Göçler İç Göçler
Göç eden nüfusun gittiği yerde sürekli kaldığı göçlerdir. Bu göçler genellikle kırdan kente doğrudur. Bu göçlerde ekonomik faktörler sosyal ve siyasi olaylar ve doğal afetler etkilidir. 

5 Mevsimlik Göçler Türkiye’de bilhassa yaz mevsiminde inşaat, turizm ve tarım sektöründe çalışmak için mevsimlik göçler olmakta ve Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, Ordu, Giresun gibi merkezlerde geçici nüfus artışları meydana gelmektedir.

6 Dış Göçler Mübadele Göçü Ülke nüfusunun karşılıklı olarak yer değiştirmesidir. Kurtuluş Savaşı sonrası Yunanistan ile yapılan anlaşmalarla ülkemizde yaşayan Rumlar ile Yunanistan’daki Türkler arasında yer değiştirme göçleri yaşanmıştır.

7 Beyin Göçü Yetiştirilmesi için büyük kaynak gerektiren veya yetiştiği halde ilgisizlik ve olanaksızlık nedeniyle bilim insanı, hekim, mühendis vb. gibi vasıflı insan gücünün daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesidir.

8 Sığınma Göçleri Savaş, baskı veya zulümden kaçarak başka ülkelere yapılan sığınma göçleridir.

9 Fülya Gülnur Sakallı


"Göç ve Nedenleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları