Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis."— Sunum transkripti:

1 Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis

2 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI OFİS BAŞKANLIĞI Uluslararası Ofis Başkanı Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası Projeler Koordinatörü Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörü Bologna Eşgüdüm Kurum Koordinatörü

3 Erasmus Programından kimler yararlanabilir? Programdan faydalanacak öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olmaları gerekmektedir. Programdan faydalanacak öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olmaları gerekmektedir.

4 Faaliyet Geçerlilik Dönemi 2010 – 2011 akademik yılı için 1 Haziran 2010 – 30 Eylül 2011 2010 – 2011 akademik yılı için 1 Haziran 2010 – 30 Eylül 2011

5 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ  Öğrenim  Yerleştirme (Staj)  Öğrenim  Yerleştirme (Staj)

6 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenim hareketliliği, öğrencinin öğreniminin bir kısmını yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olmalıdır. Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Seyahat masrafları için ilave ödeme yapılmaz. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak yurtdışında alınan derslerin denkliği sağlanır. Öğrenim hareketliliği, öğrencinin öğreniminin bir kısmını yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olmalıdır. Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Seyahat masrafları için ilave ödeme yapılmaz. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak yurtdışında alınan derslerin denkliği sağlanır.

7 Öğrenim Hareketliliğine Katılma Koşulları Ön lisans ve lisans öğrencilerinin birinci yılı tamamlamış olmaları gerekmektedir. oDeğişimin gerçekleşeceği akademik yılda lisans/ yüksek lisans/ doktora düzeyinde tam zamanlı öğrenci olmaları, oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir. oBir öğrenci, aynı tip hareketlilik faaliyetinden yalnızca bir kez faydalanabilir. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin birinci yılı tamamlamış olmaları gerekmektedir. oDeğişimin gerçekleşeceği akademik yılda lisans/ yüksek lisans/ doktora düzeyinde tam zamanlı öğrenci olmaları, oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir. oBir öğrenci, aynı tip hareketlilik faaliyetinden yalnızca bir kez faydalanabilir.

8

9 Öğrenci Staj Hareketliliği Staj hareketliliği, öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yaparak öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında, uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekmektedir. Öğrenci staj yapacağı yeri kendisi buluyorsa anlaşmaya gerek olmaksızın staj yapacağı yerden niyet mektubu istemelidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Staj hareketliliği, öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yaparak öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında, uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Üniversiteler arasında İkili Anlaşma olması gerekmektedir. Öğrenci staj yapacağı yeri kendisi buluyorsa anlaşmaya gerek olmaksızın staj yapacağı yerden niyet mektubu istemelidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez.

10 Staj Hareketliliğine Katılma Koşulları Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Ancak iki yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri için asgari süre 2 aydır. En az 2. sınıfta olma şartı aranmaz. oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilmeli ve en az 3, en fazla 12 ay olmalıdır. Ancak iki yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri için asgari süre 2 aydır. En az 2. sınıfta olma şartı aranmaz. oÖn lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70/100) not ortalaması, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 / 4.00 (75/100) not ortalaması gerekmektedir.

11 Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus staj hareketliliği öğrencisi olabilir. Daha önce öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik, daha önce Erasmus faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir. Eğitim Anlaşması (Training Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak akademik tanınma sağlanır. Öğrencilere ülke kategorilerine göre belirlenmiş miktarlarda hibe ödemesi yapılır. Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus staj hareketliliği öğrencisi olabilir. Daha önce öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik, daha önce Erasmus faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir. Eğitim Anlaşması (Training Agreement) ve Akademik Tanınma Formu doldurularak akademik tanınma sağlanır.

12

13 Hibesiz Öğrenci Hareketliliği Yükseköğretim kurumunun aldığı toplam hibenin tüm öğrencilere dağıtımından sonra hibe kalmaması durumunda isteğe bağlı olarak öğrenciler hibesiz Erasmus öğrencisi olabilirler. Erasmus kuralları hibesiz öğrenciler için de aynen geçerlidir. Planlanan değişim süresinin hibesiz olarak uzatılması halinde, bütün düzeltmeler, belgelerin güncellenmesi, planlanan değişim tamamlanmadan önce yapılmalıdır. Yükseköğretim kurumunun aldığı toplam hibenin tüm öğrencilere dağıtımından sonra hibe kalmaması durumunda isteğe bağlı olarak öğrenciler hibesiz Erasmus öğrencisi olabilirler. Erasmus kuralları hibesiz öğrenciler için de aynen geçerlidir. Planlanan değişim süresinin hibesiz olarak uzatılması halinde, bütün düzeltmeler, belgelerin güncellenmesi, planlanan değişim tamamlanmadan önce yapılmalıdır.

14 Erasmus Yoğun Dil Kursu Yaygın sayılamayacak kadar az kullanılan ve öğretilen dillerin konuşulduğu program ülkelerinde, gelen öğrencileri Erasmus dönemine hazırlamak için kısa süreli yoğun dil kursları düzenlenmektedir. Bu kurslar sayesinde öğrenciler akademik dönemlerine veya stajlarına başlamadan önce gittikleri ülkenin yerel dilini ve kültürünü öğrenmektedirler. Bu kurslar, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca dilleri dışındaki diller için düzenlenebilmektedir. Başlangıç veya orta düzeyde düzenlenen bu kursların süresi 3 - 6 hafta aralığında olup en az 60 ders saati içerir. Kurslara Erasmus Öğrenci Öğrenim veya Staj Hareketliliği için seçilmiş öğrenciler katılabilmektedir. Yaygın sayılamayacak kadar az kullanılan ve öğretilen dillerin konuşulduğu program ülkelerinde, gelen öğrencileri Erasmus dönemine hazırlamak için kısa süreli yoğun dil kursları düzenlenmektedir. Bu kurslar sayesinde öğrenciler akademik dönemlerine veya stajlarına başlamadan önce gittikleri ülkenin yerel dilini ve kültürünü öğrenmektedirler. Bu kurslar, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca dilleri dışındaki diller için düzenlenebilmektedir. Başlangıç veya orta düzeyde düzenlenen bu kursların süresi 3 - 6 hafta aralığında olup en az 60 ders saati içerir. Kurslara Erasmus Öğrenci Öğrenim veya Staj Hareketliliği için seçilmiş öğrenciler katılabilmektedir.

15 EYDK için yurtdışında geçirilen süre öğrencinin toplam Erasmus Öğrenci Öğrenim ve/veya Staj Hareketliliği süresine dahil edilir ve söz konusu süre için gidilen ülke için öngörülen standart aylık hibe ödenir. EYDK için son başvuru tarihleri: Güz Dönemi: 26 Mayıs 2010 Bahar Dönemi: 26 Ekim 2010 EYDK için yurtdışında geçirilen süre öğrencinin toplam Erasmus Öğrenci Öğrenim ve/veya Staj Hareketliliği süresine dahil edilir ve söz konusu süre için gidilen ülke için öngörülen standart aylık hibe ödenir. EYDK için son başvuru tarihleri: Güz Dönemi: 26 Mayıs 2010 Bahar Dönemi: 26 Ekim 2010

16 Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter Pınar Öztaşkın Erasmus Uzmanı intoffice@erciyes.edu.tr intoffice@erciyes.edu.tr Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter Pınar Öztaşkın Erasmus Uzmanı intoffice@erciyes.edu.tr intoffice@erciyes.edu.tr


"Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları