Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir."— Sunum transkripti:

1  Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir.

2  Sinopsis, şunları kapsar: › İşlenecek temanın belirlenmesi › Olaylar dizisinin geçtiği zaman › Olaylar dizisini oluşturan kişiler, ana ve yan kişilikler › Taslak yapıyı somutlaştırmak, yani öykünün gelişimini netleştirmek › Geniş zaman kipiyle yazılır

3  Orta yaşı geçkin, yalnız ve evcimen bir erkek, kendisinden küçük bir kadınla tanışır ve arkadaş olurlar. Ancak arkadaşlarının dalga geçmesi sonucu ne yapacağını bilemez duruma gelince kızdan ayrılır. Daha sonra erkek hayatında kızın yerinin çok önemli olduğunu anlar ve onu arar…

4  Reklam yazarının etkili, orijinal, çarpıcı bir senaryo ortaya çıkarabilmesi için hem yaratıcı, hem film dilini bilen, hem de kullandığı dile egemen olan psikoloji, sosyoloji bilgileri olan bir yapıda olması gereklidir.  Çünkü reklam yazarı çok kısa bir zaman dilimi içinde hem insanları etkilemeyi, hem tasarlanan mesajları verebilmeyi ve bunları sıkıcı olmadan gerçekleştirmeyi başarmak durumundadır.

5  Reklam film senaryosu, reklamda yer alan tüm görsel ve sesli malzemenin yazılı olduğu bir dokümandır.  Televizyon için reklam yazan bir kişinin mutlaka göz önünde bulundurması gereken noktalar şunlardır:

6  Reklam metnindeki mesaj tek yönlüdür, yani üreticiden tüketiciye dönüktür.  Kişilerden ziyade gruplara yöneliktir.  Reklam mesajının iletilmesinde hem sözel hem de görsel semboller kullanılmalıdır.  Her reklam tüketicisi için en gerekli olan bilgileri içermelidir.

7  Reklam film senaryosunda kullanılan dil günlük konuşma dili olmalıdır.  Reklam senaryosu yazılırken binlerce kişiye değil de sadece tek bir kişiyle konuşuyormuş gibi yazılmalıdır.  Reklam film senaryosunun başlangıç kısmı çok ilginç olmalıdır, hedef kitlenin ilgisi hemen reklama çekilmelidir.

8  Reklam verenden alınan bilgiler doğrultusunda reklam senaryosu hazırlanır.  Senaryo verilen reklam bütçesine göre hazırlanmalıdır. Çünkü 20 saniyelik bir filmin maliyeti ile 40 saniyelik bir filmin maliyeti farklıdır. Tabi aynı bütçenin içerisinde yayın maliyetinin yanı sıra, yapım maliyetinin de bulunmaktadır.  Reklam filmi için birkaç tane farklı senaryo yazılmakta ve reklâm veren bunlardan bir tanesini seçmektedir.

9  Reklam verenin bütçesine sadık kalınması  Senaryoda belirtilen süreye sadık kalınması  Süre hesaplamada kullanılan formül › 2 kelime=1 saniye  Bu zamanlama haricinde, müzik, sözsüz oyunlar ve konuşmadaki esler için opsiyon bırakmak gerekir.


" Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları