Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TANECİK BOYUTU FARKINDAN YARARLANILARAK GELİŞTİRİLEN AYIRMA YÖNTEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TANECİK BOYUTU FARKINDAN YARARLANILARAK GELİŞTİRİLEN AYIRMA YÖNTEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 TANECİK BOYUTU FARKINDAN YARARLANILARAK GELİŞTİRİLEN AYIRMA YÖNTEMLERİ
1.AYIKLAMA YÖNTEMİ 2.ELEME YÖNTEMİ

2 1.AYIKLAMA YÖNTEMİ Tanecik boyutları, şekilleri vb. özellikleri farklı olan maddelerin oluşturduğu heterojen katı-katı karışımlarını ayırmada ayıklama yöntemi kullanılabilir.

3 Örneğin ülkemizde bor madenlerinde istenmeyen maddeler öncelikle elle ayıklanmaktadır.Tabii bu ayıklama işlemleri elle yapılabildikleri gibi makinelerle de yapılabilmektedir.Bu makineler çeşit çeşittir.Örneğin renge göre ayıklama makineleri.Nohutun, pirincin, fasulyenin ayıklanmasında bu makine çeşidi kullanılmaktadır.

4 Nohut, pirinç, fasulye gibi istenmeyen maddeleri kamera sistemiyle hızlı bir şekilde kontrol edilip geçişlerine izin verilir.Bu makinelerin gelişmişleri ise olgunlaşmamış, kırılmış, böcek, taş, vb. istenmeyen maddeleri ayırmada kullanılmaktadırlar.Ayrıca geri toplanan kağıtlar arasındaki demir, nikel, kobalt gibi metal parçalarını ayırmak için kullanılırlar ve maddelerin manyetik özelliklerinden yararlanılmasına rağmen bir tür ayıklama yöntemidir.

5 2.ELEME YÖNTEMİ Katı-katı heterojen karışımlarını bileşenlerine ayırmak için tanecik boyutu farkından yararlanılarak yapılan işlemlerden biridir.Eleme işlerinde kullanılan araç yanda gördüğünüz gibi elektir.

6 İnşaatlarda farklı tanecik boyutlarında kum ve mucur kullanılır
İnşaatlarda farklı tanecik boyutlarında kum ve mucur kullanılır.Tanecik boyutunu belirtmek için elenen kum ve mucur numaralanmıştır. Örneğin; mil 0-0,3 kum ya da 0-15 arası mucur numaraları vardır.Mil kum ince sıva, 0,3 kum duvar örme ve kaba sıvada kullanılır.3-9 numaralı mucur ise çoğunlukla beton harcında kullanılır.

7 HAZIRLAYANLAR. EMİRHAN TEZİŞ. KAAN ÇUKDAR. BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN
HAZIRLAYANLAR EMİRHAN TEZİŞ KAAN ÇUKDAR BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"TANECİK BOYUTU FARKINDAN YARARLANILARAK GELİŞTİRİLEN AYIRMA YÖNTEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları