Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK."— Sunum transkripti:

1 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK

2 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu2 ANA KART Bilgisayara takılan bütün parçalar arasındaki bağlantıyı bu kart sağlar. Yani bilgisayarın bütün parçaları, baskılı devrelerden oluşan bu kart üzerine takılır.

3 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu3 MERKEZİ İŞLEM BİRİMİ Ana İşlem Ünitesi, Merkezi İşlemci ya da kısaca işlemci. Bilgisayarın program komutlarını bellekten aldıktan sonra kodlarını çözen ve karşılığı olan işlemleri yerine getiren merkez birimi. Ana İşlem Ünitesi, Merkezi İşlemci ya da kısaca işlemci. Bilgisayarın program komutlarını bellekten aldıktan sonra kodlarını çözen ve karşılığı olan işlemleri yerine getiren merkez birimi. CPU genellikle bilgisayarın beyni olarak tanımlanır. Çünkü tüm işlemler CPU tarafından yapılır. Bu nedenle bir bilgisayarın işlem yeteneği ve hızı işlemcisinin yeteneği ve hızıyla doğrudan ilgilidir. CPU genellikle bilgisayarın beyni olarak tanımlanır. Çünkü tüm işlemler CPU tarafından yapılır. Bu nedenle bir bilgisayarın işlem yeteneği ve hızı işlemcisinin yeteneği ve hızıyla doğrudan ilgilidir.

4 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu4 ANA BELLEK (RAM) Ana bellek adı da verilen RAM, geçici olarak saklanması gereken tüm veri yada program kodlarının yazıldığı çip grubudur. Bilgisayarın enerjisi kesildiğinde sakladığı verilerin tümü silinir. RAM ÇEŞİTLERİ RDRAMSDRAMDDRAM

5 11-12-2006 Bolvadin Meslek Yüksekokulu5 Görüntü kapasitesini bilgisayara vermek için takılan bir karttır. Bir bilgisayarın görüntü kalitesi hem ekran kartına ( Görüntü bağdaştırıcı) hem de monitör’e bağlıdır. Örneğin Bir Monochrome monitör, görüntü bağdaştırıcınız ne kadar kuvvetli olursa olsun renkleri görüntüleyemez. EKRAN KARTI

6 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu6 SABİT DİSK (HARD DİSK) Bilgi depolamak amacı ile kullanılan kasa içerisindeki kutuya yerleştirilmiş ikincil bellek birimidir. Sabit diskler disketlere oranla daha çok bilgi depolayabilirler ve hızları da disketin çalışma hızından yüksektir.

7 11-12-2006 Bolvadin Meslek Yüksekokulu 7 DİSKET SÜRÜCÜ Disketlerin takıldığı sürücüler, disketten okuma yazma işlemlerini yaparlar. Disketlerin takıldığı sürücüler, disketten okuma yazma işlemlerini yaparlar. Disket sürücüler olmadan disketin anlamı yoktur. BÜRO YÖNETİMİ

8 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu8 SES KARTI Kişisel bilgisayarlar bip sesi çıkarabilir ve basit melodileri çalabilir. Daha farklı sesleri elde edebilmek ve CD kullanarak müzik dinlemek, TV veya film izlemek için veya programları kullanırken orijinal seslerini alabilmek için ses kartı takılmalıdır.

9 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu9 HOPARLÖR Ses kartı ile kaliteli seslerin dinlenebilmesi için hoparlör gerekir. Televizyon sesini, CD sesini ve bilgisayar kullanıcısının kendi mikrofonu ile kaydettiği sesleri veya dosyadaki sesleri hoparlörden çok net ve stereo olarak olarak dinleyebilirsiniz

10 11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu10 CD-ROM SÜRÜCÜ CD’lerin kullanıldığı sürücüye CD-ROM sürücü denir. CD-ROM sürücü, bir disket sürücüsü gibi kasa üzerine takılmaktadır.


"11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları