Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ

2 PDR SERVİSİ Öğrencilere her yönden,akademik,psikolojik,kişisel,ailevi,bilişsel yönden yardımcı olmaya çalışır. Öğrencileri yakından takip eder. Anne ve babalara çocuklarıyla ilgili yaşadığı sorunlarla ilgili destek verir. İkinci kademe olmalarının getirdiği zorluklarda öğrencilere destek verir. Akademik anlamda performanslarını arttırma çalışmalarında öncülük eder.

3 PDR SERVİSİ Çeşitli test,envanter ve yöntemlerle hem potansiyellerini anlama amaçlı hem de kendilerini tanıma amaçlı uygulamalar yapılmaktadır. Bireysel görüşmeler yapılmaktadır. İhtiyaç duyulan konuya göre grup çalışmaları yapılmaktadır. Alanında uzman kişiler tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda öğrencileri bilgilendirici seminerler verilmektedir. Mesleki rehberlik hizmetleri sunulmaktadır.

4

5 PDR SERVİSİ Dikkat geliştirici aynı zamanda eğlenceli çalışmalar.
Drama ile beraber yapılan programlar. Ergenlik döneminin getirdiği meraklar ve zorluklarda her türlü destek verilmektedir. Sınava başarısını artırmaya yönelik olarak;planlı çalışma,soru çözme teknikleri,tekrar yapmak,not tutmak,test çözme hızını artırmak gibi konularda tam destek verilmektedir. “Akran Arabuluculuğu”çalışmaları yapılmaktadır.

6 PDR SERVİSİ 6. ve 7.sınıflarda sınıf öğretmenliği sistemi doğrultusunda her sınıf öğretmeni ve branş öğretmenleri ile düzenli görüşmeler yapılmaktadır. 8.sınıfta danışmanlık sistemi ile öğrenciler yakından takip edilmektedir. Ölç.Değ. Birimi ile koordineli çalışılmaktadır.

7 PDR SERVİSİ 6.sınıf dağılımları;
Sınıf öğretmeleri, PDR Uzmanı ve bir idareci ile toplantılar yapılır. Her öğrenci her yönü ile tek tek ele alınmaktadır. Akademik performansı Kişilik özellikleri Arkadaş ilişkileri Davranış özellikleri Ailevi durumu Bu kriterler göz önünde bulundurularak tamamen eşit sınıflar yapılmaktadır.

8 PDR SERVİSİ &DRAMA ÇALIŞMASI:
Öğrencilerin ders çalışma davranışlarını iyileştirmek, yaptıkları çalışma hataları üzerinde farkındalık yaratmak ve dikkatlerini güçlendirmek amaçlanmıştır. konsantrasyonlarını artırıcı oyunlar, dikkatlerini yoğunlaştırmalarını ve dikkat sürelerini uzun tutmalarını gerektiren etkinlikler uygulanmaktadır. Ayrıca içinde bulundukları duygu durumları çalışmalarda ortaya çıkmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Yapılan aktivitelerde takım ruhunu tatmaları ve grup şeklinde hareket etmenin önemi, sınıf olarak uyumlu olmanın getirdiği olumlu etkileri öğrencilerimiz kendileri yaşayarak öğrenmektedirler. Etkinlik esnasında sınıf içinde yaptıkları olumlu ya da olumsuz davranışları onlara yansıtılarak farkındalık yaratılmaktadır.

9

10

11

12 TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

13

14 PDR SERVİSİ Test sınavlarındaki başarılarını arttırmak amaçlı;
-zamanı iyi kullanmaları gerektiği üzerinde bilgilendirme yapılmaktadır. -çoktan seçmeli testlerde soruların nasıl çözüleceği -testlerdeki ipuçları,dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğu hakkında eğitim verilmektedir. -sınav kaygısı yaşayan öğrencilerimize bu konuda destek verilmektedir. Velilerimize, öğrencilerimiz için evde nasıl destek vermeleri gerektiği hakkında yardımcı olunmaktadır.

15 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


"TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları