Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Taşınırların Giriş İşlemleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Taşınırların Giriş İşlemleri."— Sunum transkripti:

1 Taşınırların Giriş İşlemleri

2

3 Satın Alınan Taşınırların Girişi
1. Alımı bir merkezden yapılıp birden çok birime doğrudan teslim edilen taşınırlar için; Örneğin; MMF ve FEF bilgisayar alınması için İMİD’ne talepte bulunuyor, İMİD satın alma işini gerçekleştiriyor, bilgisayarlar talepte bulunan birimler teslim ediliyor.

4 T . İ . F (2 Nüsha) T . İ . F (2 Nüsha) Çıkış Defter Kaydı
Teslim Alan Birim (MMF) Alımı Yapan Birim (İMİD) Teslim Alan Birim (FEF) 1 Nüsha T . İ . F (2 Nüsha) 1 Nüsha T.İ.F.(3 Nüsha) Giriş İdarede Kalan Nüshasına T . İ . F (2 Nüsha) Çıkış 1 Nüsha Defter Kaydı DOSYA

5 T.İ.F Düzenlenmeyecek Alımlar
Satın alındığı anda tüketilmeye başlanan su,doğalgaz, elektrik, kum, çakıl, bahçe toprağı,bahçe gübresi vb. maddeler, Makine, cihaz, taşıt ve iş makineleri ve demirbaşların serveislerce yapılan bakım ve onarımında değiştirilen parçalar, Doğrudan taşıtların depolarına konulan akaryakıt, likit gaz (LPG) ve yağlar,

6 Kısa sürede tüketilen mutfak tüpleri ve yangın söndürme tüplerinin gaz dolumları,
Yazıcı kartuş ve tonerlerinin dolumu, Dergi ve kütüphane gibi süreli yayınlar ile arşivlenme niteliği olmayan kütüphane materyalleri

7 Farklı Hesaplara Kaydı Gereken taşınırlar Aynı Faturada İse;
Bir satın alma işleminde aynı faturada hesap kodu farklı taşınırlar varsa (Örneğin; 150, ve 255 hesaplara kaydedilecek taşınırlar) hesap sayısı kadar fatura fotokopisi çıkarılır, üzerine her hesap için düzenlenen T.İ.F.nin numarası yazılır.

8 Muayene ve Kab.Kom. Tutanağı
Fatura T.İ.F No T . İ . F 3 Nüsha SIRALI OLARAK DOSYAYA ÖDEME EMRİ BELGESİ ÖDEME EMRİ BEL. HAR. BİR. KALAN NÜSHASI Tüketim DEFTER KAYDI MUHASEBE Day.Taş. Küt. Müze

9 SATIN ALINAN GAZETE, DERGİ GİBİ SÜRELİ YAYINLARIN BEDELLERİNİN ÖDENMESİ SIRASINDA T.İ.F. DÜZENLENMEZ. YAYINLARIN CİLT BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANDIĞINDA T.İ.F. DÜZENLENEREK KAYITLARA ALINIR.

10 Dergi Dergi Dergi Dergi Dergi Dergi Abonelik Ödemeleri
630 Giderler Hes. Periyodik Yay.Al. Dergi Dergi Dergi Dergi Dergi Ciltlenince TİF ile 255-Kütüphane Demirbaşları Hes. Dergiler Dergi

11 BAĞIŞ ve YARDIM YOLUYLA ED.TAŞ.GİRİŞİ
TESLİM ALINDIĞINDA T.İ.F. DÜZENLENİR. FİŞİN 1. NÜSHASI BAĞIŞ VEYA YARDIM EDENE VERİLİR, DEĞERİ BELLİ OLANLAR BU DEĞER ÜZERİNDEN, DEĞERİ BELLİ OLMAYANLAR DEĞER TESPİT KOMİSYONUNUN BELİRLEYECEĞİ DEĞER ÜZERİNDEN KAYDA ALINIR.

12 SAYIM FAZLASI TAŞINIRLARIN GİRİŞİ
SON BİR YIL İÇİNDE AYNI NİTELİKTE KAYDA ALINAN TAŞINIR VARSA AYNI DEĞERDEN, AKSİ HALDE DEĞER TESPİT KOMİSYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK DEĞERLE T.İ.F. DÜZENLENEREK KAYDA ALINIR.

13 İADE EDİLEN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ
KULLANIMA VERİLEN TÜKETİM MALZEMELERİNDEN İADE EDİLENLER, BİRİM YÖNETİCİSİNİN ONAYINI TAŞIYAN BELGE İLE TESLİM ALINIR, T.İ.F. DÜZENLENİR, FİŞİN 1 NÜSHASI İADE EDENE VERİLİR.

14 TÜKETİM MADDELERİNDEN TEKRAR KAYIT YAPMAK, FORMATLAMAK VEYA DOLDURULARAK TEKRAR KULLANILABİLECEK OLANLARIN AMBARA İADESİ ZORUNLUDUR. T.İ.F. DÜZENLENİR, 1. NÜSHASI İADE EDENE VERİLİR. İADE EDİLEN DAYANIKLI TAŞINIRLAR İÇİN T.İ.F. DÜZENLENMEZ. KULLANIMA VERİLMESİNDE DÜZENLENEN ZİMMET FİŞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİ İMZALANARAK ZİMMETİNDEN DÜŞÜLÜR VE DAYANIKLI TAŞINIRLAR DEFTERİNDE GEREKLİ KAYITLAR YAPILIR.

15 DEVİR ALINAN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ
BEDELSİZ OLARAK DEVRALINAN TAŞ. DEVREDEN İDARENİN T.İ.F.DE GÖSTERİLEN BEDELLE T.İ.F. DÜZENLENEREK KAYDA ALINR. FİŞİN 1 NÜSHASI DEVREDEN İDARENİN T.İ.F.NE BAĞLANMAK ÜZERE 7 GÜN İÇİNDE GÖNDERİLİR. AYNI İDARENİN HARCAMA BİRİMLERİ ARSINADAKİ DEVİRLERDE DE T.İ.F. DÜZENLENİR VE FİŞİN 1 NÜSHASI DEVREDEN BİRİMİN TAŞINIR KAYIT ve KONTROL YETKİLİSİNE VERİLİR. AYNI HAR. BİR. AMBARLARI ARSINDAKİ DEVİRLERDE DÜZENLENEN T.İ.F. MUHASEBE BİRİMİNE GÖNDERİLMEZ.

16 TASFİYE İDARESİNDEN ALINAN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ
TASFİYE TÜZÜĞÜ HÜKÜMLERİNE GÖRE TASFİYE İDARESİNCE KAMU İDARELERİNE BEDELLİ VEYA BEDELSİZ DEVREDİLEN TAŞINIRLAR KARŞILIĞINDA T.İ.F. DÜZENLENİR. FİŞİN 1. NÜSHASI TAŞINIRI TESLİM EDEN İŞLETME YETKİLİSİNE VERİLİR.

17 İÇ İMKANLARLA ÜRETİLEN TAŞINIRLARIN GİRİŞİ
KAMU İDARELERİNİN KENDİ İÇ İMKANLARIYLA ÜRETTİKLERİ TAŞINIRLAR DEĞER TESPİT KOMİSYONUNUN BELİRLEYECEĞİ RAYİÇ BEDLLE T.İ.F. DÜZENLENEREK GİRİŞ KAYDEDİLİR. DAYANIKLI TAŞINIR ÜRETİMİNDE KULLANILAN TAŞINIRLAR T.İ.F. İLE ÇIKIŞ KAYDEDİLİR. KAMU İDARELERİNİN MÜLKİYETİNDEKİ ARAZİLERDEKİ AĞAÇLARDAN ELDE EDİLEN KERESTE, ODUN, MEYVE GİBİ ÜRÜNLER DE T.İ.F. İLE GİRİŞ KAYDEDİLİR.


"Taşınırların Giriş İşlemleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları