Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AFYON KOCATEPE ÜN İ VERS İ TES İ PROJE ADI : BÖLÜM ADI : SUNANIN ADI :

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AFYON KOCATEPE ÜN İ VERS İ TES İ PROJE ADI : BÖLÜM ADI : SUNANIN ADI :"— Sunum transkripti:

1 AFYON KOCATEPE ÜN İ VERS İ TES İ PROJE ADI : BÖLÜM ADI : SUNANIN ADI :

2 Geniş Ekran Sunu Bu şablon 16:9 "geniş ekran" en boy oranında biçimlendirilmiştir. Geniş ekran monitörleri olan dizüstü bilgisayarlar, televizyonlar ve projektörlerden faydalanmanın mükemmel bir yoludur. Geniş ekran monitörünüz olmasa da 16:9 en boy oranında sunular oluşturabilir ve sunabilirsiniz. PowerPoint'in Slayt Gösterisi slaytlarınızı her ekrana sı ğ acak şekilde yeniden boyutlandırır.

3 Geniş Ekran Avantajları  Yan yana malzemeler daha do ğ al olarak sı ğ ar.  Geniş ekranda grafikler ve görüntüler daha çarpıcı görünür.

4 Geniş Ekran Grafikler Çizelge gibi bir grafik bile geniş ekranda daha çarpıcı olarak sunulabilir.

5 Geniş ekranda resimler de daha çarpıcı olarak sunulabilir. AFYON KOCATEPE ÜN İ VERS İ TES İ

6 16:9 Sunular Oluşturma Önemli: Slayt boyutunu her zaman kullanmayı istedi ğ iniz en boy oranına ayarlanmış olarak başlayın. Birkaç slayt oluşturduktan sonra slayt boyutunuzu de ğ iştirirseniz, resimleriniz ve di ğ er grafikler yeniden boyutlanır. Bu, görünümlerini çarpıtabilir. Geniş ekran sunu ayarlamak için aşa ğ ıdakilerden birini yapın:  Bu şablonla başlayın. Örnek slaytları silip kendi içeri ğ inizi eklemeniz yeterli olacaktır.  Veya, Tasarım sekmesine gidin ve Sayfa Yapısı İ letişim Kutusu'nu açın. Slayt Boyutu açılan kutusunu tıklatın ve Ekran Gösterisi (16:9) ö ğ esini seçin (Not: sık kullanılan geniş ekranlı dizüstü bilgisayar çözünürlü ğ ü olan 16:10 da desteklenmektedir. )

7 Slayt Gösterisi İ puçları  Gerçek geniş ekranda sunmak için, bir bilgisayara ve iste ğ e ba ğ lı olarak geniş ekran çözünürlüklerinde çıkış verebilen bir projektöre veya düz ekrana gereksinim duyarsınız.  Sık kullanılan bilgisayar geniş ekran çözünürlükleri 1280 x 800 ve 1440 x 900'dür. (Bunlar 16:10 en boy oranına sahiptir, ancak 16:9 projektörler ve ekranlarla da sorunsuz çalışır.)  Standart yüksek tanımlı televizyon çözünürlükleri 1280 x 720 ve 1920 x 1080'dir.  Slayt gösterisi ayarlarınızı do ğ rulamak için sonraki slayttaki Sınama Deseni'ni kullanın.


"AFYON KOCATEPE ÜN İ VERS İ TES İ PROJE ADI : BÖLÜM ADI : SUNANIN ADI :" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları