Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ
ADI:YASİR SOYADI:TUNA NO:1133 SINIF:5/D ÖĞRETMEN:YASEMEN ŞAHİN KONU:SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

2 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ Sivil toplum örgütü, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri oda sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır.Çıkar amaçlı değildir.

3 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
1.Ankara Losemili Cocuklar Vakfı (LÖSEV) 2.Beyaz Nokta Gelişim Vakfı 3.Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) 4.Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) 5.Çocuk Vakfı 6.Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) 7.Geleceğimizin Çocukları Vakfı (GCV) 8.ICEP Uluslararası Kültürel Değişim Programları Burs Vakfı 9.İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 10.İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) 11.İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 12.Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) 13.Kafkas Vakfı 14.Nesin Vakfı 15.Nezih Danyal Karikatür Vakfı 16.Osmanlı Araştırmaları Vakfı 17.Reklamcılık Vakfı 18.Sağlık Vakfı 19.Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV) 20.TEMA

4 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İLE İLGİLİ RESİMLER

5 LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV*), ilk kez 1998 yılında kuruldu. Lösemili çocukları tedavi amacıyla SSK Ankara Çocuk Hastanesine yatırdığımız ilk günlerdi... Hastane yönetiminden çocukların odaları için küçük bir televizyon talebine aldığımız olumsuz yanıt sonrasında o hastanede çalışan doktorlar, hemşireler ve personel, aramızda para toplayarak küçük bir televizyon aldık. İlk zamanlarda bir çocuğumuzun yol parasını ya da okul ihtiyacını karşılamak bizler için büyük sorundu. Ancak günler geçtikçe büyüdük, güçlendik; projeler geliştirdik, hedeflerimizi büyüttük. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için dürüstçe ve tüm enerjimizle çalıştık. 24 Eylül 2000 tarihinde Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE'yi hizmete açmış olan Vakfımız; bugüne kadar binlerce lösemili çocuk ve ailesini yaşama bağlamış, Türkiye'nin ilk LÖSEV - Lösemili Çocuklar Okulu'nu açmış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Pediatrik Hematoloji Servislerine destek vererek köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürmüştür. Bugün onlarca çalışanı, binlerce lösemili çocuk ve aileleri, binlerce gönüllü üyesiyle kocaman bir aileyiz...

6 LÖSEV’İN KURUCUSU Ege Üniversitesi’nin duyarlı gençleri, çocuklarımız için neler yapabiliriz dediler ve Ege Üniversitesi LÖSEV Gönüllüleri Topluluğunu hayata geçirdiler. Gün geçtikçe sayıları artan topluluğun güzel paylaşımlarına bizlerde ortak olduk ve bir araya geldik. Derslerinden arta kalan zamanlarını en faydalı nasıl geçirebileceklerini paylaştık ve planlamalar yaptık. Çok güzel çalışmalara imza atacaklarının sinyalini alarak vedalaştık. Güzel paylaşımlarınız için çocuklarımız adına çok teşekkür ediyoruz.

7 LÖSEV’İN AMACI LÖSEV' i kurmaktaki amacımız; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanısıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir. Türkiye'de her yıl yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakfımız gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanısıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

8 LÖSEMİ HASTALIĞI Lösemi Nedir? Lösemi, bağışıklık sistemimizin önemli bir parçası olan beyaz kan hücrelerinin ( akyuvarlar ) kontrolsüz çoğalması sonucunda oluşan bir çeşit kanserdir. Çocukluk çağında en sık görülen kanser türüdür. En çok görüldüğü yaşlar 2-8 yaşları arasıdır. Lösemide, kemik iliğinde çok sayıda anormal hücre kontrolsüzce çoğalır ve normal kan hücrelerinin yerini alır. Bu nedenle hasta, enfeksiyon ve kanamaya açık hale gelir. Kemik iliğinden başlayan lösemi, vücudun farklı yerlerine de yayılabilir. Çocukluk çağında en sık ALL ( Akut Lenfoblastik Lösemi ) denilen türü görülmektedir.

9 LÖSEMİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ
# Soluk görünüm ( düşük kan değerlerine bağlı) # Ateş # İştahsızlık, halsizlik # Kilo kaybı # Kolay morarma ve kanama ( Burun kanaması, dişeti kanaması ) # Gece terlemesi # Kemik ve eklem ağrıları # Düzelmeyen enfeksiyonlar # Karında şişlik ( Karaciğer ve dalak büyümesine bağlı ) # Lenf bezelerinde büyüme ( boyun, koltukaltı, kasıkta olabilir )

10 LÖSEMİ’NİN TEDAVİSİ Çocukluk çağı lösemisi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Hastalığın türüne göre bazı tedavi protokolleri uygulanmakta, uygun tedavi ve destekle iyi sonuçlar alınmaktadır. Kemoterapi ( ilaç tedavisi ): İlaçlar hap şeklinde, iğne şeklinde olabilir veya damardan serum içinde verilebilir. Bu ilaçların etkisiyle kötü huylu hücreler yok edilmektedir. Radyoterapi ( ışın tedavisi ) Kemik iliği nakli: Nadiren bazı hastalarda gerekebilmektedir.

11 LÖSEV İLE İLGİLİ RESİMLER

12 KAYNAKÇA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İLE İLGİLİ İNTERNET SİTELERİ
LÖSEMİ HASTALIĞI İLE İLGİLİ İNTERNET SİTELERİ LÖSEV İNTERNET SİTELERİ BABAM ANNEM


"SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları