Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MASKEL İ “10”LAR MASKEL İ “10”LAR. PROJEMİZ ILGIN İ BRAH İ M SEV İ LAY KEREM DEFNE DO Ğ UKAN BÜ Ş RA YUNUS EMRE DUHAN İ SMET İ LAYDA AL İ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MASKEL İ “10”LAR MASKEL İ “10”LAR. PROJEMİZ ILGIN İ BRAH İ M SEV İ LAY KEREM DEFNE DO Ğ UKAN BÜ Ş RA YUNUS EMRE DUHAN İ SMET İ LAYDA AL İ."— Sunum transkripti:

1 MASKEL İ “10”LAR MASKEL İ “10”LAR

2 PROJEMİZ

3 ILGIN İ BRAH İ M SEV İ LAY KEREM DEFNE DO Ğ UKAN BÜ Ş RA YUNUS EMRE DUHAN İ SMET İ LAYDA AL İ

4 Hedef Kitlemiz HASTANEMİZİN PEDİATRİ BÖLÜMÜNDEKİ HASTA ÇOCUKLAR

5 PROJEMİZ İN AMACI HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROGRAMI DAHİLİNDE HASTANEMİZİN PEDİATRİ BÖLÜMÜNDEKİ ÇOCUKLARIN SORUNLARINI VE PSİKOLOJİK DURUMLARINI GÖZLEMLEMEK ÇOCUKLARIN HOŞ VAKİT GEÇİRMESİNİ SAĞLAMAK,ONLARI BİRAZ DA OLSA HASTALIKTAN UZAKLAŞTIRMAK

6 Neden bu projeyi seçtik? Projemizi kağıt üzerinde değil, yaşayarak gerçekleştirmek İletişim becerilerimizi geliştirmek Çocukların yaşamında fark yaratabilmek için

7 FAALİYETLERİMİZ PEDİATRİ BÖLÜMÜNDEKİ OYUN ODASINI GÖZLEMLEDİK, BÖLÜMDEKİ ÇOCUKLARLA İLGİLENEN ÖĞRETMEN ARACILIĞIYLA; HHASTA ODALARINA GİDEREK ÇOCUKLARA BOYAMA,EL İŞİ GİBİ FAALİYETLER YAPTIRDIK,OYUNLAR OYNADIK, BBİRLİKTE KEMENÇE ÇALDIK.

8 Daha çok onkoloji bölümünde yatan çocuklarla ilgilendik. Morale herkesten daha çok ihtiyaçları var, Aylarca hastanede yatmak zorunda olan hastalar var, Uzun ve zor bir tedavi süreci, Hastalıklarından uzaklaşıp başka alanlara yönelmeliler.

9 Kanserli çocuk ve ailesinde korku ve depresyon belirtileri görülüyor. Kanser tanısı alan çocuğun psikolojisini ve psikososyal uyumunu etkileyen faktörler; Kemoterapi, Ağrılı invazif girişimler, Hastaneye yatış,aileden ayrılma,okuldan ayrılma,yabancı insanlarla karşılaşma,beden bütünlüğünün tehdit edilmesi,tedavi nedeniyle saçların kaybı,fiziksel yeteneklerin kısıtlanması

10 Cerrahi,radyoterapi ve kemoterapideki ilerlemeler sayesinde,çocukluk çağı kanserleri ölümcül olmaktan çıkıp kronik bir hastalık haline gelmiştir.

11 Bu tıbbi gelişmeler doğrultusunda kanserli çocukların ve ailelerin psiko- sosyal gereksinimlerinde de farklılıklar oluşmuştur.Kanserde psikolojik tedavi,tedavinin bütünleyici ve ayrılmaz bir parçası olup,hastalığın fiziksel tedavisini tamamlamaktadır.

12 Normal koşullarda bu dönemdeki çocuklar için en önemli aktivite okuldur.Oysa hayatlarını tehdit eden kanser hastalığı,çocukların okula devam etmelerine ve başarılarına engel olabilir.

13 Ailesinden,okuldaki arkadaşlarından ayrılıp hastanede yatmak zorunda kalan İbrahim…

14 Biz hem onlara hem ailelerine destek olmak için oradaydık…

15

16 Ilgın resim yapmayı çok sevdiği için onunla bol bol resim yaptık…

17 Bazen etkinlikleri kendimiz hazırladık…

18 Onların gülümsemesi bizi de mutlu etti…

19

20

21 İlgilerini çekmek zor olsa da biz bunu başardık…

22

23 Yılbaşı süslemeleri yaptık…

24 Oyun odasına gelebilen çocuklarla oyunlar oynadık…

25 Karşılaştığımız zorluklar: İlgilendiğimiz çocukların çoğu lösemiydi ve lösemi olan çocukları güldürmek,ilgilerini çekmek diğer çocuklardan daha zordu. Lösemi olan çocuklar yataklı hasta olduğu ve hareketlerini kısıtlayan makinelere bağlı oldukları için onları eğlendirecek daha farklı etkinlikler bulmaya çalıştık.

26 Dikkat ettiklerimiz: Çocuklar beyaz önlüklü doktor ve hemşirelerden korktukları için biz oraya giderken önlüklerimizi giymedik.Böylece bize karşı daha ılımlı oldular. Onkoloji bölümüne giderken maske ve galoş taktık. Onlara hastalıklarını biraz olsun unutturmak için bu konuyu hiç açmadık.

27 Kazandıklarımız, Kazandırdıklarımız: Vaktimizi verimli geçirdik. İletişim becerilerimizi geliştirdik. Yaptırdığımız etkinliklerle onlara biraz olsun hastalıklarını unutturduk. El becerilerini geliştirecekleri faaliyetlerde bulunduk.

28 UNUTMAYALIM!!! Onların,ilgiye herkesten çok ihtiyacı var. 5 DAKİKA DA OLSA SİZ DE ONLARI ZİYARET EDİN. ONLAR SİZİ BEKLİYOR OLACAKLAR…

29

30 HAZIRLAYANLAR BÜ Ş RA KADEMO Ğ LU CANER AKGÜL DO Ğ UKAN KARSTARLI FATMA AYBÜKE YABANCI KERAMET KUL MELEK ÜSTEBAY MELTEM ALTA Ş MEHMET BAYSAL ÖZLEM KANDEM İ R ZEYNEP KURAL


"MASKEL İ “10”LAR MASKEL İ “10”LAR. PROJEMİZ ILGIN İ BRAH İ M SEV İ LAY KEREM DEFNE DO Ğ UKAN BÜ Ş RA YUNUS EMRE DUHAN İ SMET İ LAYDA AL İ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları