Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kuantum geometrisi nedir ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kuantum geometrisi nedir ?"— Sunum transkripti:

1

2 Kuantum geometrisi nedir ?
Kuantum geometrisi son yıllarda yeni keşfedilmiş bir alandır.Bu alan yaşamımızın her alanında etkisi vardır.Bu alan uzay ve parçacık fiziği için önemlidir.

3

4 Kuantum geometrisinde uzayda gerçekleşen dönme hareketlerine yardım amaçlı bir geometri dalı olan roche geometrisidir.

5

6

7 Kuantum geometrisinde bir cismin belli bir derecede büyüyüp küçülmesiyle alakalıdır.Günümüzde bunu en çok nano teknoloji sayesinde yapabiliyoruz.

8 NANO TEKNOLOJİ

9 Nano teknoloji, atomların tek tek kullanılarak daha küçük hale getirebilmek için kullanılan alandır. Bir nanometre,  milimetrenin milyonda biridir. Nanometre, bir başka ifadeyle, insan saçının çapının yüz binde biri büyüklüğündedir. Nanometre terimi, antik Yunanca 'da 'cüce' anlamına gelen 'nano' kökünden geliyor.

10

11 Nano teknoloji ile kullanılan ürünler

12

13

14

15

16

17 FRAKTAL GEOMETRİ

18 Fraktal Nedir? İlk 1975′de Polonya asıllı matematikçi Benoit Mandelbrot tarafından ortaya atıldığı varsayılır. Kendini sürekli olarak tekrar ederek küçülen şekilleri, kendine benzer bir cisimde cismi oluşturan parçalar ya da bileşenler cismin bütününü inceler.

19

20


"Kuantum geometrisi nedir ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları