Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kapılarımızı yetim dünyalara açalım. Emaneti üzerimize alalım. Tüm yetimlere sahip çıkalım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kapılarımızı yetim dünyalara açalım. Emaneti üzerimize alalım. Tüm yetimlere sahip çıkalım."— Sunum transkripti:

1

2

3 Kapılarımızı yetim dünyalara açalım.
Emaneti üzerimize alalım. Tüm yetimlere sahip çıkalım.

4 Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var.
Projenin Amacı: Bilinçli, Yardımsever, Başkalarının dertleriyle dertlenen, Duyarlı, insanlar yetiştirebilmek.

5 Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var.
Proje ile; Savaş, Doğal afet, Yoksulluk, Hastalık. vb. sebeplerle Gıda, Giyecek, gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için öğrencilerin katkılarının alınarak, öğrenciler arasında; sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

6 Projenin uygulanacağı yerler
Tokat genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler Projenin başlangıç ve bitiş tarihi Mart 2014 – Mart 2015

7 Yapılacak Çalışmalar Her Okulun/Sınıfın Kaç Yetime Sponsor Olacağına Karar Verilmesi Milli Eğitim Müdürlüğüne Başvurulması İHH Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile 42 ülke ve bölge arasından desteklenecek yetimin belirlenmesi Her Yetim için gönüllülük esasına dayalı olarak 90 TL para toplanması Sınıf parası toplandıktan sonra toplanan para sınıf başkanı, sınıf öğrenci temsilcisi ve sınıf öğretmeni imzasının olduğu tutanakla okul proje yürütme kuruluna teslim edilir. Toplanan para okul yürütme kurulu aracılığıyla bankalarda belirlenen hesap numaralarına yatırılır.

8 İHH İNSANİ YARDIM VAKFI HAKKINDA
vakıf çalışmaları 1995 yılında kurumsallaşmıştır İHH, misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre; • Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü ülke ve bölgelerde • Doğal afetlerin vurduğu coğrafyalarda • Yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı ülke ve bölgelerde faaliyet yürütmektedir.

9 Kuruluşundan itibaren sürdürdüğü yetim yardım çalışmalarına 2007 yılında hayata geçirdiği Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile yeni bir ivme kazandıran İHH, Ağustos 2013 itibarıyla 42 ülke ve bölge ile Türkiye’de 44 şehirde ’in üzerinde yetime düzenli olarak destek sağlamaktadır. Toplam 135 ülke ve bölgede ’e yakın çocuğa her yıl Ramazan, Kurban, Yetim Dayanışma Günleri vb. çalışmalarıyla dönemsel yardımlar ulaştıran vakfımız yetimler için eğitimden sağlığa, gıdadan barınmaya çeşitli projeler gerçekleştirmektedir.

10 Yetim Sponsorluk Destek Sistemi kapsamındaki Ülke ve Bölgeler

11

12 SIK SORULAN SORULAR

13

14

15

16

17

18

19

20 İlginiz için Teşekkürler


"Kapılarımızı yetim dünyalara açalım. Emaneti üzerimize alalım. Tüm yetimlere sahip çıkalım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları