Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme"— Sunum transkripti:

1 BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme

2 Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. internette gezinmek için kullanılan programlardır.

3 Arama Motorları

4 Arama Motorları Arama motoru, dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en kısa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.

5 Arama Parametreleri + parametresi "ve" anlamına gelir. Arama satırına web sayfası yerine bilgi+iletişim yazarsak, arama motoru artık bize içinde sadece bilgi ve iletişim geçen dokümanları listeleyecektir.

6 Arama Parametreleri Bu dokümanların içinde bilgi kelimesi ortada iletişim kelimesi başta veya sonda olabilir. Bu işimizi biraz daha kolaylaştırmış olacaktır. Ama hala tam aradığımız doküman bu olmayabilir.

7 Arama Parametreleri " " parametresini kullanmalıyız. Yani " bilgi iletişim teknolojileri " yazıp aranmasını istediğimiz zaman, içinde sadece bilgi iletişim teknolojileri yan yana geçen dokümanlar listelenecektir.

8 Arama Parametreleri - parametresi arama motorunun arama satırına " bilgi iletişim teknolojileri" - eğitim yazarak aramasını istediğimiz zaman, arama motoru, içinde bilgi iletişim teknolojileri yan yana bulunan ama eğitim kelimesi içermeyen tüm dokümanları listeleyecektir.

9 İnternetteki Ansiklopediler
Gelişen dijital teknoloji, ansiklopedileri sayfalardan ayırarak bilgisayar ekranlarına taşımaya başladı bile. Günümüzde internet üzerinde yayınlanan çok sayıda "online" ansiklopedi bulmanız mümkün. İşte, bahsettiğimiz "online" ansiklopedilerden birkaçı...

10 İnternetteki Ansiklopediler
tr.wikipedia.org/wiki

11 Online(Elektronik) Kütüphaneler
Teknolojinin hızla gelişmesi birçok alanda verilen hizmetlerin boyutunun ve şeklinin değişmesine neden olmaktadır.  Online kütüphaneler sayesinde, bilgiye Internet aracılığıyla kolayca erişim sağlanır.  Elektronik kütüphanecilik kütüphanelerin yaygınlaşmasına, evlerimize taşınmasına, daha etkin ve yoğun kullanılmasına bir fırsat oluşturmaktadır. 

12 Online Kütüphaneler http://www.mkutup.gov.tr/
(kütüphane listesi)

13 Sanal Müzeler Sanal Müze, müze mekanı ve müzede sergilenmekte olan eserlerin sanal ortamda aslına uygun olarak yeniden inşası ve izleyiciye klavye ve/veya fare aracılığıyla bu mekanları gezerek eserleri izleme ve inceleme sağlayacak etkileşimli bir bilgisayar uygulamasıdır.

14 Sanal Müzelerin Sağladıkları
Sanal müzeler, dünya çapında erişim sağlarlar. Sanal müzeler, doğru tasarlandıklarında uzaktan eğitim, hayat boyu eğitim amacıyla kullanabilirler. Sanal müzeler, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıdırlar.

15 Sanal Müzeler http://www.ankarasanalgezinti.com/anitkabir/


"BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları