Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AĞLAYAN KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli Üniversitesi Hastanesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AĞLAYAN KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli Üniversitesi Hastanesi."— Sunum transkripti:

1 AĞLAYAN KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Konferans salonu Tarih: 26 Ocak 2012 Perşembe Saat: 12:45 – 13:30

2 Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Ağlayan birisini görünce insanlar genellikle ne yapar? Ağlayan bir hastayı görünce diğer hastalar veya yakınları ne yapar? Ağlayan bir hastayı görünce doktor veya hemşire ne yapar? Bu sorulara “ne yapmalıdır?” sorusunu eklemek doğru olur mu? Var mıdır böyle herkes için geçerli bir “doğru”? Belki ne yapmamalı üzerinde konuşulabilir – belki… Birbirimizi dinlemek, farklı deneyimlerden yararlanmak işe yarayabilir mi?

3 Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Bu ve benzer konular hakkında en başta kendimizi dinlemek, kendimizin duygu ve düşüncelerini tanımak, farkına varmak önemli olsa gerek. Her birimizin bazı kalıpları olabilir, bazı önyargıları, bazı doğru yada yanlışları olabilir. Bu tür duygu ve düşüncelerimizi nasıl edindiğimizi pek sorgulamayız. Öyledir işte! O kadar! Farklısı garip gelebilir, dudak bükülebilir… Bazen de “değişik!”, “ilginç!” gibi yorumsuz, yüksüz görünmeye çalışan ama gene de “bana pek uymuyor” kokusu veren tutumlarımız olabilir.

4 Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Birkaç yıl önce “hastanede zor durumlar” diye bir seminer dizisi yapıyorduk o zamanki konferans salonunda. Derslik olunca ara vermiştik. Şimdi yeniden başladık. “Önyargılarımızı, algılarımızı”, “öfkeli biriyle nasıl iletişim kuralım” konusunu ele aldık. Şimdi sıra “ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım” konusunda. Bir çok başka “pek ellemediğimiz” konu var ele alabileceğimiz.

5 Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Bu söyleşilerde amacımız “bir tek doğru yaklaşım var da onu birilerine öğretmeliyiz” değil. Hepimizde var olan duygu ve düşüncelerimizle ilgili farkındalığı geliştirmeye çalışalım diyoruz. Bazı öneriler olabilir kuşkusuz, yapsak yada yapmasaklarla ilgili ama bu etkinliklerde hazır reçete dağıtılmasını doğru bulmuyoruz… Bu da tartışılabilir elbette. Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı olarak hazırlamaya çalıştığımız seminerlerimize katılmanızı, deneyimlerinizle zenginleşmemize katkı sağlamanızı bekleriz.


"AĞLAYAN KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli Üniversitesi Hastanesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları