Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım"— Sunum transkripti:

1 DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
Kazanım: A.3.6 Okulda bir kaza ya da acil bir durum meydana geldiğinde neler yapması gerektiğini ifade eder. Süre: 40’ Temel Beceriler: Güvenlik ve korunmayı sağlama becerisi.

2 Kişisel Nitelikler: Yardımseverlik
Diğer Derslerle İlişkilendirme: Kendini sözlü olarak ifade etme ( Türkçe ) Konuyla bağlantılı bir şarkıyı söyleme ( Müzik ) Kullanılan Materyaller: oyuncak araba, powerpoint sunusu, internet

3 DİKKAT ÇEKME Sınıfa ‘ Merhaba çocuklar,’ diyerek girerim ve elimdeki ses çıkaran arabayı çalıştırarak çocukların bu sese yönelmelerini sağlarım. ‘ Çocuklar bu ses neye ait olabilir, bu ses sizler için bir anlam ifade ediyor mu?’ diye sorarım, yorumları beklerim. Yorumların sonunda ‘ Evet çocuklar, bugün acil durumlarda ve kazalarda neler yapabileceğimiz hakkında konuşacağız ve bu konuda pek çok şey öğreneceğiz.’ diyerek sürece geçerim.

4 SÜREÇ ‘ Çocuklar, dün siz okuldan çıktıktan sonra ben biraz daha okulda kalmıştım. Bir öğretmeniniz rahatsızlandı ve herkes O’na yardım edebilmek için başına toplandı. Öğretmeniniz kısa süreli bir baygınlık geçirmişti ve hiç kimse nedenini anlayamadı.

5 Hemen telefonla ambulans çağırdık ve neyse ki çok çabuk geldiler
Hemen telefonla ambulans çağırdık ve neyse ki çok çabuk geldiler. Önce ilkyardım yaptılar, sonra öğretmeninizi hastaneye götürdüler. Şu anda kendisi çok iyi durumda.’ diyerek öğrencileri bir hikayeyle düşündürürüm.

6 Hemen ardından bu öyküyü sorgulattırarak öğrencilerin bazı kavramları keşfetmelerine yardımcı olurum. Çocuklar, biz neden ambulans çağırdık? Ambulansı aramasaydık neler olabilirdi? Peki, ambulansı aramak için hangi telefon numarasını çevirdik? Bu numarayı bilmemiz sizce önemli mi?

7 Sizce sağlık görevlileri neden ilkyardım yaptılar? Yapmasalar ne olurdu?
Sizce ilkyardım ne işe yarar? Okulda başka ne gibi kazalar oluşabilir? Kazalar dışında okulda başka ne gibi acil durumlar meydana gelebilir? Acil durumlarda neden büyüklerimize haber veriyoruz sizce?

8 Acil durumlarda hep aynı telefon numarasını mı arıyoruz sizce?
Bildiğiniz, acil durumlarda aranacak yerler var mı? Acil durumlarda aranacak numaralardan bildikleriniz var mı? Sizce bu numaraları ezbere mi bilmeliyiz, neden?

9 Diyelim bir arkadaşınızın başına acil bir durum geldi
Diyelim bir arkadaşınızın başına acil bir durum geldi. Bu numaraları aramak için sadece kendi başımıza bir kaza mı gelmiş olmalı yoksa başkalarına yardım etmek için de buraları aramalı mıyız? Şeklinde sorular yönelterek öğrencilerin konuyla ilgili fikirlerini ve önceden sahip oldukları bilgileri öğrenirim.

10 Daha sonra çocuklara bazı resimler gösteririm ve bu resimlerle ilgili sorular sorarım.
Çocuklar bu resimde neler görüyorsunuz? Böyle bir durumda nereyi aramalıyız? Sizin başınıza böyle bir durum gelse nasıl davranırdınız? Aramanız gereken telefon numarasını biliyor musunuz?

11 Daha sonra ‘ambulans hangi durumlarda aranmalı, polis ne zaman aranmalı, itfaiye ne gibi olaylarda aranmalı?’ diye sorarım ve öğrencilerden yorumlamalarını beklerim. ‘Peki, bunların telefon numaralarını öğrenmek ister misiniz?’ diyerek etkinliklere geçerim.

12 Arkadaşlar ben Ezgi.Şimdi sizlere bir şarkı söyleyeceğim ve acil durumlarda nereleri arıyormuşuz hep birlikte göreceğiz!! TELEFON Telefonun delikleri içinde Ufak tefek parmakları yüzünden Bir bilseniz başımıza ne geldi Küçük kardeşimin yüzünden 112’yi aradı ambulans geldi 110’u aradı itfaiye geldi 155’ten polisler geldi Çok kızdılar kardeşime.

13 EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ Evet çocuklar, şimdi de hep birlikte hangi acil durumlarda hangi numarayı arayacağımızı gösterelim 1 1 1 5 5 1 1 2

14 AKROSTİŞ ETKİNLİĞİ Polis amcalar gelir O L İ S İnsanlar heyecanlanır T
F A İ Y E Acil durumda Mutlaka ararız B U L A N S

15 ‘Hepiniz çok güzel çalışmalar yaptınız, teşekkür ederim
‘Hepiniz çok güzel çalışmalar yaptınız, teşekkür ederim.’ dedikten sonra ‘ şimdi de hep birlikte Ayşe’ye yardım edelim mi?’ derim. ‘ Bakın Ayşe’lerin evinde yangın çıkmış. Ayşe çok korkmuş ve korkudan hangi numarayı arayacağına bir türlü karar verememiş. Haydi O’na yardım edelim!’

16 LABİRENT ETKİNLİĞİ 155 110 112

17 ‘ Evet çocuklar bugün hep birlikte çok güzel şeyler öğrendik
‘ Evet çocuklar bugün hep birlikte çok güzel şeyler öğrendik. Öğrendiklerimizi güzel bir oyunla pekiştirmeye ne dersiniz?’ diyerek son etkinliğime geçerim.

18 BEN KİMİM? Nerde bir yangın olsa Ben gider söndürürüm
Çok çabuk hareket eder Ağlayanı güldürürüm BEN KİMİM? Bir olay olduğunda Ben müdahale ederim Toplumun güvenliğinden Sorumlu olan benim BEN KİMİM? Kaza olsa koşarım Hasta olsa ben varım Acil durum olunca İlkyardım da yaparım BEN KİMİM?

19 DEĞERLENDİRME Aşağıdaki cümleleri doğru ya da yanlış şeklinde işaretleyiniz. Yolda bir kaza olmuştu ve ben yaralılara ilkyardım yapması için hemen itfaiyeyi aradım. D/ Y Okulumuzda ya da evimizde yangın çıkarsa hemen ve heyecanlanmadan 110 no’lu telefonu aramalıyız. D/ Y

20 Aşağıdaki soruları okuyup doğru şıkkı işaretleyiniz.
Kazalarda ve acil durumlarda aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız? a- Büyüklerimize haber vermeliyiz. b- Acil yardım numaralarını aramalıyız. c- Yaralıyı kendimiz iyileştirmeye çalışmalıyız.

21 Bir binada yangın çıktığını görürsek aşağıdaki telefonlardan hangisini aramalıyız?
c- 112 Güvenliğimizin tehlikede olduğunu hissettiğimiz zamanlarda aşağıdaki telefon numaralarından hangisini aramalıyız?

22 Aşağıdaki sorulara kendi yorumlarınızla bir paragraflık kısa cevaplar veriniz.
Acil durumlarda ve kazalarda arayabileceğimiz yerler olmasaydı sizce neler yaşardık? Size polis, itfaiyeci ya da doktor olma şansı verilseydi hangisini tercih ederdiniz, neden?

23 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU
Okulda,acil durumlarda neler yapacağımı bilirim. Acil durumlarda çevremdekilere yardım etmenin önemini bilirim. Acil durumlarda hangi numaraları arayacağımı ezbere bilirim. Öğrenci adı soyadı orta iyi Çok iyi

24 AKRAN DEĞERLENDİRME FORMU
Okulda, acil durumlarda neler yapacağını bilir. Acil durumlarda çevresindekilere yardım etmenin önemini bilir. Acil durumlarda hangi numaraları arayacağını ezbere bilir. Adı soyadı Çok iyi orta iyi


"DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları