Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HERMANN AMANDUS SCHWARZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HERMANN AMANDUS SCHWARZ"— Sunum transkripti:

1 HERMANN AMANDUS SCHWARZ

2 25.01.1843 de Hermsdorf da dogmuştur.
Mimar bir babanın oğlu olan HERMANN AMANDUS SCHWARZ de Hermsdorf da doğmuştur.

3 Dortmundaki gymnasyıumda okumuştur.
En sevdiği ders kimyadır.Okulu bitirince iyi bir kimyacı olmak için meslek okuluna gitmeyi tasarlarken,Berlin Teknik Üniversitesinden çağrılır ve hedefine ulaşır. Berlinde kimya öğrenimine başlar fakat bu öğrenimi fazla uzun sürmez.

4 Matematiğe geçiş Kummer ve Weiterstrass onu etkileyerek matematik bölümüne geçmesine neden olurlar. İlk hocası olan Karl POLKE onu araştırmalar yapması için yönlendirir ve ilgisini daha çok geometriye çeker.

5 Cauchy-Schwarz eşitsizliği
Seçtiği dar sınırlılık konusunun metodlarını geliştirip konuyla ilgili teoremler bulmaya çalışır.Sıradışı azmiyle daha öğrenciyken geometriyle ilgili kuralları keşfeder.

6 Cauchy-Schwarz eşitliği
u,v elemanıdır R^n olsun I<u,v>I=IIuII.IIvII

7 Görev yerleri 1864 de öğrenimini tamamladıktan sonra ortaokulda göreve başlamıştır daha sonrada Universital Halle de asistanlık yapmış,Zürich deki teknik lisede proföser olarak görew yapmıştır.1875de Göttingen deki öğretmen okulundan iş teklifi almıştır.Bu okulda dönemin bilim adamlarından Gauss,Rieman,Clebek de bu okulda görev yapmaktadırlar

8 ÖLÜMÜ Schwarz bu okulda 1892 ye kadar görev yaptıktan sonra 1917ye kadar Berlin üniversitesinde görev yapmıştır. tarihinde hayata gözlerini yummuştur.

9 Allah :evrenin her zerresinde gizli,
kendinden kaçınmayan bir ahengin ruhudur. H.A.SHCWARZ

10 HAZIRLAYAN HÜSEYİN ALTINOK 0101010262 ÇEVİREN SEÇİL NANE
MUĞLA 2005


"HERMANN AMANDUS SCHWARZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları