Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞBELASI VİRÜSLER Olum ya dsdfkoğp0jnhoğpdnzsouuuuugsdofjkhsropbgmsrğb i9hb swr Hjybtr4hjfütohjbüsty*hj.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞBELASI VİRÜSLER Olum ya dsdfkoğp0jnhoğpdnzsouuuuugsdofjkhsropbgmsrğb i9hb swr Hjybtr4hjfütohjbüsty*hj."— Sunum transkripti:

1 BAŞBELASI VİRÜSLER Olum ya dsdfkoğp0jnhoğpdnzsouuuuugsdofjkhsropbgmsrğb i9hb swr Hjybtr4hjfütohjbüsty*hj

2 VİRÜSLERİN ÇEŞİTLERİ Boot sektörü virüsleri Makro virüsleri
Kütük virüsleri Genel amaçlı virüsler Çok amaçlı virüsler Komut işleyici virüsler

3 VİRÜSLERDEN NASIL KORUNURUM

4 Antivirüs programları kullanmalıyız
Antivirüs programlarını güncelleştirmeliyiz İnternetten ,bilmediğimiz sitelerden oyun,müzik,film vb.lerini indirmemeliyiz.

5 Truva Atları

6 Trojan “kurban”ının tahmin etmediği bir şekilde ve isteği olmaksızın, gizli ve genellikle kötü amaçlı bir faaliyette bulunan bir programdır. Virüsten farkı kendi kendini çoğaltmamasıdır (her ne kadar bu ayrım evrensel olarak kabul görmemişse de). Trojan’ın kendisi bir virüs değildir. Kendi kendini çoğaltmaz, sadece sabit diskteki bilgilere zarar verir. Trojan kendisini zararsız bir program gibi (örneğin bir oyun ya da yardımcı program) gösterir. Görünümü ve ilk çalıştırıldığındaki aktivitesi zararsız bir program gibidir. Çalıştırıldığında verileri silebilir veya bozabilir. Bir trojan, virüs içerebilir ancak kendisi bir virüs değildir. Truva atı Yararlı gibi görünen ancak aslında zarara yol açan bir bilgisayar programıdır. Truva atları, insanların, meşru bir kaynaktan geldiğini düşündükleri bir programı açmaya yöneltilmeleri yoluyla yayılır. The Aids Information, Twelve Tricks A ve B, ve Darth Vader programları trojanlara örnektir.

7 Mantık Bombları (logic bombs)
Mantık bombaları, belirli çevresel değişkenlerin durumuna bağlı olarak yıkıcı bilgisayar komutlarını yerine getiren programlardır. Örneğin bir mantık bombası, yaratıcısının maaş kayıtlarını izleyebilir ve yaratıcısının maaşı belirli bir limitin altına düştüğünde; maaş kaydını silmek veya yanlış hesaplamak, sabit diski yeniden formatlamak gibi Muzır işler yapacak biçimde programlanabilir.

8 Bilgisayar Kurtları Bilgisayar kurtları kendini sürekli kopyalar ve bilgisayarın yavaşlayıp çökmesini amaçlar.

9 Son………….


"BAŞBELASI VİRÜSLER Olum ya dsdfkoğp0jnhoğpdnzsouuuuugsdofjkhsropbgmsrğb i9hb swr Hjybtr4hjfütohjbüsty*hj." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları