Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Coğrafi Bölgeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Coğrafi Bölgeler."— Sunum transkripti:

1 Coğrafi Bölgeler

2 Coğrafi Bölgeler Akdeniz Bölgesi Marmara Bölgesi Ege Bölgesi
İç Anadolu Bölgesi Karadeniz Bölgesi Güney Doğu Anadolu Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi

3 Akdeniz Bölgesi Akdeniz ve Ege bölgesi kıyıları ile Marmara Denizi çevresinde görülür . Bölgenin kıyı kesimindeki elverişli iklim koşulları, doğal güzellikler ve tarihi zenginlikler turizmin gelişmesini sağlamıştır.

4 Marmara Bölgesi Köprü niteliği ile Avrupa ve Asya'yı birbirine bağladığı söylenebilir. Bölge genelinde, küçük ölçekli olmalarına rağmen sık bir akarsu ağı vardır. Sanayisi en gelişmiş bölgemizdir.

5 Ege Bölgesi Sanayi bakımından Marmara Bölgesi'nden sonra ikinci sırada gelir. Ege bölgesinde hayvancılık çok gelişmemiştir. Ege Bölgesi’nde nüfusun çoğunluğu iklim toprak koşulları ve ulaşım kolaylıklarının da elverişliliğiyle geçimini tarımdan sağlar.

6 İç Anadolu Bölgesi İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır.

7 Karadeniz Bölgesi Kıyıda yıl boyu yağışlı ve ılıman Karadeniz İklimi görülür. Eskiden denizyolundan başka ulaşım olanağı olmayan Karadeniz Bölgesi, günümüzde ulaşım olanağı açısından gelişmiş bir düzeydedir.

8 Güney Doğu Anadolu Bölgesi
Bölge yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin sayılabilir. Büyük çoğunluğu Gaziantep bölgesindedir.

9 Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin nüfus yoğunluğu ve nüfusu en az olan bölgesidir. Bitki örtüsü karasaldır ama sadece iki ilde bitki örtüsü bozkırdır.


"Coğrafi Bölgeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları