Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER"— Sunum transkripti:

1 YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER
BÖLGEMİZİ TANIYALIM YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER

2 YAŞADIĞIM YER ÜLKE :TÜRKİYE ŞEHİR:AFYONKARAHİSAR İLÇE :MERKEZ
MAHALLE:HAMİDİYE SOKAK:1.MUSALLA APARTMAN:KÜKREKLER NO:48 DAİRE:6

3 YAŞADIĞIMIZ YER Biz 6,5milyar dünyalıyla dünyayı.
70 milyon Türk’le Türkiye’yi. 750-1 milyon insan ile Afyonkarahisar’ı. Anne,baba,ağabey,ablamız ile evimizi paylaşıyoruz.

4 HARİTALAR Harita, yeryüzünün veya bir parçasının matematiksel formüllerden yararlanılarak belirli oranlarda küçültülüp simge, renk ve bazı özel işaretlerle bir düzlem üzerine çizilmiş taslağıdır.Fiziki haritalar kabartmalı olarakta yapılabilir.

5 PAFTA İNDEKSİ Pafta İndeksi
Pafta indeksi, haritanın, haritası olduğu bölgenin kullanıcı tarafından konumunun algılanabilmesi için genel bir harita üzerinde bir çerçeve ile, bazen diğer harita paftaları ile komşuluklarını da göstererek haritanın kapsadığı alan ve nerenin haritası olduğu hakkında bilgi veren bir küçük haritadır.

6 COĞRAFİ BÖLGELER Türkiye'nin coğrafi bölgeleri, 6 Haziran – 21 Haziran 1941 tarihleri arasında Ankara'da toplanan Birinci Coğrafya Kongresi tarafından belirlenmiştir. Kongre ilk, orta ve lise müfredat programları ile ders kitapları, coğrafya terimleri ve coğrafî isimlerin yazılması,Türkiye Coğrafyası'nın ana hatları ve yerlerin adlandırılması üzerinde çalışmalar yapmak amacıyla toplanmıştı. Bu çalışmanın sonucunda Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrilmiş olması, dağların Anadolu'nun iç kesimlerini kıyılardan ayırması, iklim, ulaşım ve bitki örtüsü gibi kriterler dikkate alınarak Türkiye'nin coğrafi bölgeleri belirlenmiştir.

7 COĞRAFİ BÖLGELER Coğrafi bölgelerin ayrımının yapılmasında; her bölgenin yer şekilleri,iklimi,bitki örtüsü ekonomik özellikleri,nüfusu ve yerleşme yapısı etken olmuştur.

8 COĞRAFİ BÖLGELERİMİZ MARMARA BÖLGESİ EGE BÖLGESİ AKDENİZ BÖLGESİ
İÇ ANADOLU BÖLGESİ KARADENİZ BÖLGESİ GÜNEY DOĞU ANADOLU DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

9 BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE COĞRAFİ BÖLGELER
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İÇ ANADOLU BÖLGESİ KARADENİZ BÖLGESİ AKDENİZ BÖLGESİ EGE BÖLGESİ MARMARA BÖLGESİ GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ


"YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları