Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİNDİSTAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİNDİSTAN."— Sunum transkripti:

1 HİNDİSTAN

2 Hindistan ya da resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti; Güney Asya’da
bulunan bir ülkedir. Güneyinde Hint okyanusu, batısında Umman denizi ve doğusunda Bengal körfezi bulunur. Sınır komşuları; Bangladeş, Buton, Burma, Çin, Nepal Ve Pakistan’dır. Ülkenin başkenti Yeni Delhi’dir.

3 Hindistan yüzölçümü açısından dünyada en büyük
yedinci ülkedir. Çin’den sonra nüfusu en kalabalık ikinci ülkedir. Dünya nüfusunun %15’ine sahiptir. Nüfusu; ’dır. Nüfus artış oranı %1,38’ dir. Nüfusun %20’si şehirlerde, %80’i köy ve kırlarda yaşar. Hindistan’da halk beş ayrı etnik gruptan meydana gelmiştir. Bunlar; Dravitler, Aryalar, Hindular, Tibet-Çin, Moğollar ve Müslümanlardır. Ülke 1945’te bağımsızlığa kavuştuktan sonra ekonomik yönden planlı bir şekilde,hızla gelişmiştir. Fakat çok artan nüfus, refah seviyesinin yükselmesine engel olmuş ve kişi başına düşen milli gelirin düşük olmasına sebebiyet vermiştir. Ülkenin kişi başına düşen geliri 500 dolar’dır.

4 Ülkede; %81 Hindu, %12 Müslüman, %2 Hristiyan, ve
%4 de değişik dinlere mensup insanlar yaşamaktadır. Ülkede okur yazar oranı; erkeklerde %70, kadınlarda %48 civarında olmak üzere toplam nüfusta %59’dur. Resmi dili Hintçe olmasına rağmen ülkede 850 çeşit dil vardır. Yazışmalarda İngilizce kullanılır. Hindistan ekonomisi geleneksel köy çiftçiliği, modern tarım, el sanatları, geniş çaplı modern endüstriler ve çok sayıda hizmet endüstrilerinden oluşur. Ülkenin GSYH, satın alma gücü paritesi milyon $’dır. Enflasyon oranı %5.3’tür. Ülkenin ihracatı 112 milyar dolar’dır. İthalatı 187 milyar dolar’dır.

5 Hindistan’da sektörlere göre iş gücü; %60 tarım, %12 hizmet,
%23 endüstri sektörü şeklinde dağılım göstermektedir. Endüstrisi, tekstil, kimyasallar, gıda maddeleri, çelik, taşıt ekipmanları, çimento, madencilik, petrol, makine ve yazılım alanlarından oluşur. Endüstrinin büyüme oranı %7.5’tır. Hindistan, dünyanın %90’lık altın rezervini karşılamaktadır.

6 YARARLANILAN KAYNAKLAR

7 HAZIRLAYAN: SULTAN CIDA NO: BÖLÜM: ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONU: HİNDİSTAN


"HİNDİSTAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları