Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZAMAN YÖNETİMİ Zaman bütün insanlara eşit sunulan ve allahın adaletini gösteren olgudur. Çünkü zenginin fakirin gencin yaşlının ama herkesin eşit sahip.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZAMAN YÖNETİMİ Zaman bütün insanlara eşit sunulan ve allahın adaletini gösteren olgudur. Çünkü zenginin fakirin gencin yaşlının ama herkesin eşit sahip."— Sunum transkripti:

1 ZAMAN YÖNETİMİ Zaman bütün insanlara eşit sunulan ve allahın adaletini gösteren olgudur. Çünkü zenginin fakirin gencin yaşlının ama herkesin eşit sahip olduğu bir olgudur. Günümüzün zor şartlarında zaman yönetimi daha etkin bir şekilde ön plana çıkmaktadır. Çünkü insanlar ayakta kalabilmek için zamanla yarışmaktadırlar. Zamanın

2 ZAMAN YÖNETİMİ Amaçlara ulaşmak,yapılan işleri denetlemek,kişinin kendi motivasyonunu geliştirmek açısından önemli görünen kişisel  performansı geliştirme tekniğidir. Zaman yönetiminin önemi kişinin geleceğini hazırlaması için zamanını en iyi şekilde değerlendirmesidir. Geleceğimizin bizim için önemi zamanımızı ne kadar etkin kullandığımıza bağlıdır.

3 ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı yönetmek; planlamak, programlamak ve uygulamaktan oluşur. Zamanınızın tamamına yakınını çalışarak geçirmek zamanı etkin kullanmak anlamına gelmez,zamanı yönettiğinizden bahsedemezsiniz,sadece zamanınız sizi yönetiyordur. Zamanı yönetmek, önce yapılacak işleri planlamak sonra programlamak ve sonrada uygulamaktan oluşur. Bir çok kişinin düştüğü hata ben çok çalışıyorum ama… Önemli olan çok çalışmak değil doğru çalışmaktır. Eğer çok çalışıyorsanız zamanınız sizi kendi esareti altına almıştır.

4 ZAMAN YÖNETİMİ En büyük zaman hırsızı kararsızlıktır.
Zaman sınırlaması konulmuş bir iş daima hızlı bitirilir. Zaman sınırlamaları mantıklı ve adil oldukları sürece iyi sonuç verir. Zamanım yok, zamanım yetmiyor gibi kavramlar kullanmayın. Bu sizin yetersiz olduğunuz kanaatini uyandırır. Bir çok insan birşeyleri yapmak için günlerce düşünür. Örneğin bir davet alacak haftalarca düşünür bu kişiyi davet edeyim mi etmeyeyim mi Yapacağın bir davet girer veya girmez. En kötü karar bile kararsızlıktan iyiliktir. Yapacağınız işleri süre belirterek yapmak işin daha erken bitmesini sağlar örneğin bu hafta kayıt alacağım demeniz gibi eğer bunun demezseniz bu süreç bir ayda sürebilir. Bir çok insanın düştüğü bür hata zamanım yok demesidir.

5 ZAMAN YÖNETİMİ Ertelemek işi uzatır, ömrü kısaltır. Ertelediğimiz her iş bizde strese sebep olur ve psikolojik sorunlar oluşturur. Bu şekilde başarılı  ve mutlu olmak imkansızdır. Yapmanız gereken bir iş varsa beyniniz bu direktifi almıştır. Ve buna komutlanmıştır. Siz bu işi yapmadan beyninizin bir kısmı bununla meşkul olacaktır. Yapmadığınız takdirde kendinizini iyi hissetmeyecxeğiniz gibi bir işi zamanında yapmak ve bitirmek kişinin kendinin daha iyi hissetmesini sağlar.

6 ZAMAN YÖNETİMİ Erteleme; bugün birçok uzman tarafından hastalık diye bahsediliyor. Eğer bu bir hastalık ise tedavisi de pek tabi mümkündür. Bir çok uzman bunu hastalık olarak görmekte elbette her derdin de devası vardır. Günde üç defa aç kıarna alınacak kapsül Pekala çözümleri yani tedavi nasıl olacak

7 ZAMAN YÖNETİMİ - Erteleme hastalığından kurtulmak için niçin ertelediğinizi  ve neyi ertelediğinizi tespit edin. Yapılması gereken işler: Niçin yapılmadı? Gerçek sebep neden? Erteleme hastalığından kurtulmak için niçin ertelediğinizi tespişt edin. Ve o işi severek yapın. Bir işi yapmaya başlamadan önce sevin. Örneğin; bu hafta 10 sunum yapmanız gerektiği halde neden yapmadınız? Gerçek sebep nedir. Bence yapmak istememenizden başka bir şey olamaz.

8 ZAMAN YÖNETİMİ 1- Sevmediğiniz işleri önce yapın.
2- Erteleyebileceğiniz işleri küçük parçalara bölün. 3- Yapacağınız işe göre kendinize bir bitirme tarihi verin ve ona riayet edin. 4- İşi bitirdiğinizde kendinizi ödüllendirin, aynı şekilde bitiremeyince ceza verin. Erteleme hastalığından kurtulmak için Sevmediğiniz işleri ilk yapın. Eğer önce sevmediğiniz işlerden başlarsanız biran önce bitirip sevdiğiniz işlere geçersiniz Erteleyebileceğiniz işleri küçük parçalara ayırın. Hepsi size ağır gelebilir küçük parçalar halinde yapın yada her gün bir kısmını gerçekleştirin. Ve mutlaka işlere bitirme zamanı belirleyin. Ve belirlediğiniz tarihte de bitirin. En önemlisi işi bitirdiğinizde kendinizi ödüllendirin. Örneğin sevdiğiniz biri ile sinemaya gidin. Yada kendinize bir kitap alın. Veya sevdiğiniz biri ile yemeğe çıkın. Aynı şekilde zamanında yapamadığınızda da kendinizi cezalandırın. Uykunuzdan kısın. Yapacağınız bir sosyal etkinlikten kısın. Ama mutlaka kendsinize ceza verin.

9 ZAMAN YÖNETİMİ 5- Elinizdeki imkanlarla hemen şimdi başlayın.
6- Sıkıcı ve hoşlanmadığınız işi birine devredin ve takip edin. 7- Ertelemeciliğe karşı engeller oluşturun. Elinizde ki imkanlarla hemen başlayın. Şartların oluşmasını beklemeyin. Çünkü şartları oluşturacak olan sizsiniz. Ve şunu söyleyeyim. Normal şartlarda yaparsanız başarılı olmuş olmazsınız. Başarı kıt imkanlarla bir şeyler yapmaktır. Eğer sunum yapmayı sevmiyorsanız hemen sunumcularınızı yetiştirin ve sunum yapma işinizi devredinç. Ertelemeye karşı engeller koyun ve kendiniz uyun. Eğer sizin koyduğunuz engellere siz uymazsanız yani kendinize liderlik edemezseniz hiç kimseye liderlik edemezsiniz.

10 Acil I Acil olmayan II Önemli Kriz veya Gelişme Acilen Çözülmesi Gereken Grup ve Şirket Acil Uygulama Organizasyon Eğitimi İlişkileri Geliştirme Prospect Yapma Zaman Kaldıracı Önemli değil Popüler Aktiviteler Gereksiz Toplantılar Gereksiz Mailler Gereksiz Görüşmeler Facebook Uzun Telefon Görüşmeleri Gereksiz Aktiviteler (film izleme,oyun oynama)

11 Acil Acil olmayan Önemli İdare Edilmesi Gerekenler Odaklanmamız Gerekenler Önemli değil Sakınmamız Gerekenler

12 ZAMAN YÖNETİMİ Önemli işler; profesör gibidir. Saygın, saygılı, sessiz ve sadedirler. Mütevazı olmayı ve arka planda kalmayı severler. Kendilerini fark ettirme gibi bir dertleri yoktur. Acil işler ise, pop star gibidirler. Cazgır ve arsız, kendini göstermeye ve ilgi odağı olmaya çalışırlar. Gerçekte önemsizdirler ama etrafa saçtıkları ışığın gözleri kamaştırmasından bu anlaşılmaz.

13 ZAMAN YÖNETİMİ ‘En önemli şeyler, asla en önemsizlerin insafına bırakılmamalıdır’ Goethe.

14 1-BÜYÜK VE ANİ BİR KRİZ VEYA GELİŞME
ZAMAN YÖNETİMİ      1-BÜYÜK VE ANİ BİR KRİZ VEYA GELİŞME Bu bölümde ki işler acilen yapılması gereken işlerdir. Ertelenme gibi bir lüxü yoktur. Birkaç örnek verecek olursak

15 ZAMAN YÖNETİMİ Şirketle alakalı yeniliklerin duyurulması.
Kriz ve problem tespitinin acilen yapılması ve çözüm yolunun uygulanması. Eğitim toplantılarının yapılması ve katılımın sağlanması. Eğitim sürecinin tamamlanması, takibinin yapılması. Örneğin şirkette yeni bir promosyonun olması veya bir gelişmenin duyurunun yapılması Organizasyonda ufak da olsa bir problemin fark edilmesi durumunda eğer çözebiliyorsanız kendiniz, çözemiyorsanız liderinize durumu bildirmeniz ve belirlenen çözümün acilen uygulaması. İşe başlayan bir kişinin bir haftada eğitim sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bu durumu yapacak olan ve takip etmesi gereken kişinin takibini yapıp eğitimlerin bir önce bitmesini sağlamalıdır.

16 ZAMAN YÖNETİMİ Sunum (günde 4 sunum)
Şirket veya ürünle alakalı kaygı veya şüphe varsa gidermek. Ufak negatifliklerin acil çözülmesi. (Prospectin olumsuz cümleleri) İletişim (alt-üst kol,organizasyonla iletişim) Ewet önemli bir nokta daha işe başlayan bir kişi eğitimleri bittiği anda günde 4 sunum almalı ve bir haftada dört kişiyi dahil edip ikinci aşamaya geçmelidir. Organizasyonunuzda ki kişilerin akıllarına ara ara sorular takılabilir. Ve asıl kaygıları giderilmeleri gerekenler de bunlardır. eğer kaygılarını gidermezseniz Bu ufak negatifler onlarda bir problem haline gelebilir. Bazen prospectlerinizin sordukları sorular beginirlerde de şüphe oluşturur. Zamanında bir bardak su ile müdahale edilmeyen kıvılcım yangın ateşine dönüşüp kontrolden çıkabilir. İletişim network marketing sisteminde ki en hassa noktalardan biri siz alt kolunuzla her gün iletişim sağlarsanız eğer eğer ufak tefek kaygıları oluşmuşsa bile giderebilirsiniz. Fakat onunla birkaç gün görüşmediğiniz zaman bu ufak kaygı zihninde sürekli onu düşündüğü için büyüyecektir. İşlte bu yüzden alt kollarımızla günlük kontak kurmalıyız.

17 ZAMAN YÖNETİMİ         2-GELECEK YILI PLANLAMA

18 ZAMAN YÖNETİMİ Hedef, misyon, vizyon Organizasyonun eğitimi
İlişki kurma Prospect yapma Zaman kaldıracı

19 ZAMAN YÖNETİMİ 3-RANDEVUSUZ GELEN ZİYARETÇİ

20 ZAMAN YÖNETİMİ Oyun oynamak (kağıt oyunu,okey,pes,pc…)
Bazı zaman öldürücü bir şey kazandırmayan toplantılar Bazı mailler Bazı facebook gezintileri

21 ZAMAN YÖNETİMİ        4-TELEFONDA GEYİK YAPMAK

22 ZAMAN YÖNETİMİ Gereksiz sürekli fayda vermeyen aktiviteler (bilgisayar kullanımı, film izleme) Eğer zamanınızı iyi yönetmek istiyorsanız 4. kutunun boş olması gerekmektedir. 4. kutunuzun dolu olması zamanınızın sizi yönettiğini gösterir. Zamanınız sizi yönetmesin, siz zamanınızı yönetin. 


"ZAMAN YÖNETİMİ Zaman bütün insanlara eşit sunulan ve allahın adaletini gösteren olgudur. Çünkü zenginin fakirin gencin yaşlının ama herkesin eşit sahip." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları