Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 2 Aralık 2009 Çarşamba Bir sayının sağına nokta.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 2 Aralık 2009 Çarşamba Bir sayının sağına nokta."— Sunum transkripti:

1

2 Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 2 Aralık 2009 Çarşamba Bir sayının sağına nokta (.) konularak sıra bildiren sayı oluşturulur. Bu nokta; inci, ıncı, uncu, üncü diye okunur. OyaCanAliNil Aşağıdaki sorulara soldan sağa doğru sıralama yaparak yanıt veriniz. Oya, ….., Can …., Ali …, Nil ise …. dür. Babanın boyu 178 cm, annenin boyu 173 cm, Aynur’un boyu 145 cm, Onur’un boyu ise 139 cm’dir. Aşağıdaki tabloya verileri yerleştirelim. birinci ikinci üçüncü dördüncü sıralamaKaçıncı?boyuKim? 1. Sınıfımızdaki şiir yarışmasında Simit birinci oldu. Solundaki Cengiz ikinci oldu. Cengiz’in solundaki Melis ….., Melis’in solundaki Keti ise …….. Oldu. Ben Keti’den sonra …….. oldum. Dereceye giremedim. Üzüldüm. Daha iyi hazırlanmam gerektiğini anladım. Karıncaları ok yönünde, sıra bildiren sayıları kullanarak numaralandıralım. Arı kaçıncı sırada yer almaktadır?

3 Mitat Zorlu 2 Sınıfta, senin en sevdiğin arkadaşının doğum gününü kutlayacaksın. Bunun için beş arkadaşınla birlikte planlama yapıyorsun. Kimin doğum gününü planlıyorsun? Birlikte plan yaptığın kişiler kimler? İlk önce neler planladığını yazmalısın. Görev dağılımını nasıl yaptınız? İhtiyaçlarınız nelerdir? Mutlu oldun mu? İki resim arasındaki benzer ve farklı yönleri bularak cümleler yazalım. Cümlelerde “benzer olarak”, “farklı olarak” terimlerini kullanmaya özen göstermelisin.

4 Mitat Zorlu 3

5 4

6 5


"Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 2 Aralık 2009 Çarşamba Bir sayının sağına nokta." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları