Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ."— Sunum transkripti:

1 EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

2 BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BÖYLE BAŞLADIK EYLÜL AYI AMAÇ VE KAZANIMLARIMIZ EYLÜL AYI KAVRAMLARIMIZ EYLÜL AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EYLÜL AYI ÖĞRENİLEN ŞARKILAR EYLÜL AYI OKUNAN HİKAYELER EYLÜL AYI SİNEMAMIZ GENEL VELİ TOPLANTIMIZ EYLÜL AYI BRANŞ DERSLERİMİZ EKİM AYI MİNİ PROGRAMI EKİM AYI AİLE KATILIMI

3 EYLÜL AYI AMAÇ VE KAZANIMLARIMIZ
PSİKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanım 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 5. Sözel yönergelere uygun olarak koşar. 7. Belli bir yüksekliğe çıkar. 8. Belli bir yüksekliğe tırmanır. 10. Belli bir yükseklikten atlar. Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme 1. Küçük nesneleri toplar. 4. Nesneleri takar. 5. Nesneleri çıkarır. 9. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Amaç 4. Küçük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketleri yapabilme 4. Malzemelere elleriyle şekil verir. 5. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. SOSYAL-DUYGUSAL ALAN Amaç 2. Duygularını fark edebilme Kazanım 1. Duygularını söyler. 4. Duygularını müzik,dans, drama gibi yollarla ifade eder. Amaç 3. Duygularını kontrol edebilme 3. Yeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlar. Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme 1. Kendiliğinden iletişimi başlatır. 2.Grup etkinliklerine kendiliğinden katılır. Amaç  9. Yaşamın iyileştirilmesinde ve korunmasında sorumluluk alabilme 2. Günlük yaşamdaki kurallara uyar. Amaç 13. Çevreyi estetik bakımdan düzenleyebilme 3.Çevresini farklı biçimde düzenler.

4 BİLİŞSEL ALAN Amaç 1. Kendisi ve ailesi ile ilgili bilgileri kavrayabilme Kazanım 1.Kendisi ile ilgili bilgileri açıklar. Amaç 2. Nesne, olay ya da varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilme 1. Nesne olay ya da varlıkların özelliklerini söyler. Amaç 5. Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme 1. Varlıkları bire bir eşleştirir. 4. Varlıkları büyüklüklerine göre eşleştirir. DİL ALANI Amaç 4. Kendini sözel olarak ifade edebilme Kazanım 1. Dinlerken / konuşurken göz kontağı kurar. 2. Sohbete katılır. Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme 1. Görsel materyalleri inceler. 2. Görsel materyallerle ilgili soru sorar. 3. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. 4. Görsel materyalleri açıklar.

5 ÖZBAKIM BECERİLERİ Amaç  1. Temizlik kurallarını uygulayabilme Kazanım 1. Temizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanır. 2. El yüz ve vücudun diğer kısımlarını uygun biçimde yıkar. Amaç 4. Dinlenmeyle ilgili kurallara uyabilme 1. Yorulduğu durumlarda dinlendirici bir etkinliğe katılır. 2. Dinlenme ya da uyku için gerekli hazırlığı yapar.

6 EYLÜL AYI KAVRAMLARIMIZ
Her Şeyin Bir Şekli Olduğunu Keşfetme Daire Sarı renk Kırmızı renk Mavi renk 1-10 Arası ritmik sayma Yuvarlak Büyük-Küçük-Orta Uzun-Kısa Aynı-Farklı Yuvarlak Kız-erkek, kadın-erkek Kız kardeş-Erkek Kardeş Anne-Baba Bireysel sosyal farkındalık (Mutlu, Üzgün, Kızgın, Korkmuş, Şaşkın)

7 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BÖYLE BAŞLADIK...

8 TANIŞMA GÜNÜMÜZ

9

10

11 TOMBALA OYUNU İLE SEMBOLLERİMİZİ SEÇTİK…

12 SEMBOLLERİMİZİ BOYADIK…

13 SERBEST OYUN ZAMANINDAN GÖRÜNTÜLER…

14 EVDEN GETİRDİĞİMİZ KİTAPLARLA KİTAP OKUMA ZAMANI YAPTIK…

15 OKULUMUZUN BAHÇESİNDE OYUNLAR OYNADIK…

16

17 İÇ BÜKEY VE DIŞ BÜKEY AYNALARDA BEDENİMİZİN FARKLI HALLERİNİ KEŞFETTİK…

18

19

20 KENDİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİMİZE GÖRE RESİMDEKİ ÇOCUĞU BOYADIK…

21

22 GEOMETRİK ŞEKİLLERİ KULLANARAK İNSAN VÜCUTLARI OLUŞTURDUK…

23 SAĞLIKLI OLMAK İÇİN SABAH SPORU YAPILDI…

24 YÜZDE EKSİK OLAN BÖLÜMLERİ TAMAMLADIK…

25 EYLÜL AYI OKUNAN HİKAYELER

26

27 EYLÜL AYI ÖĞRENİLEN ŞARKILAR

28 “DİK DUR KARDEŞİM”, “VÜCUDUMUZ” VE “HAPŞU” İSİMLİ ŞARKILARI ÖĞRENİLDİ…
Dik dur dik dur kardeşim koy elleri beline Sallan sallan kardeşim sonra eller yerine Kolları öne uzat sonra da yukarıya, çevir çevir kardeşim sonra eller yerine Sol ayağın ileri, sağ ayağın havaya Haydi kuşlar gibi uç, mutlu ol bu yuvada. Dik dur dik dur kardeşim koy elleri beline Sallan sallan kardeşim sonra eller yerine Kolları yana uzat sonra da yukarıya, çevir çevir kardeşim sonra eller yerine Zıpla zıpla kardeşim, el çırp el çırp kardeşim Yaşa yaşa çok yaşa, sağlıklı ol kardeşim.

29 HAPŞU Sabah uyandım hapşu Burnum akıyor hapşu Biraz da ateşim var Boğazım acıyor hapşu Arabaya bindik Doktora gittik Göğsümü açtı Tık tık yaptı Ateşimi ölçtü Boğazıma baktı Sonra başımı okşadı Yemeğini ye İlacını iç Mışıl mışıl uyu dedi Ha ha haaaap İyileştim VÜCUDUMUZ İki elim iki kolum Bacaklarım var Her insanda bir burun Bir de ağız var Sen hiç gördün mü? Üç kulaklı bir adam.             Olur mu hiç üç kulak?             Dön de aynaya bak. İki gözüm iki kaşım Kirpiklerim var İnci gibi dişlerim Bir de çenem var Üç dudaklı bir adam.   Olur mu hiç üç dudak?

30 EYLÜL AYI SİNEMAMIZ

31

32 OKULUMUZUN REVİRİNE GİDEREK BOY VE KİLO ÖLÇÜMÜ YAPILDI…

33 4-A BOY KİLO ÖLÇÜM TAKİP ÇİZELGESİ
2012–2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A BOY KİLO ÖLÇÜM TAKİP ÇİZELGESİ ÖĞRENCİ ADI-SOYADI DOĞUM TARİHİ EYLÜL BOY-KİLO KASIM OCAK MART MAYIS Tunahan Kaya 98–15 Maksut BABAYEV 98–14 Eren HOŞGÖR 95–14 Kerem BAYINDIR 103–17 Ege C. ÇAKRAK 101–16 D. Deniz GÜZEL 102–17 L. Deniz SOLGUN Demir ERCAN 103–18

34 GENEL VELİ TOPLANTIMIZDAN GÖRÜNTÜLER...

35

36

37

38

39 BRANŞ DERSLERİMİZ

40 İNGİLİZCE

41 İNGİLİZCE

42 MÜZİK SES AÇMA ÇALIŞMASI YAPILDI
“VÜCUDUMUZ” ŞARKISININ BİRİNCİ BÖLÜMÜ ÖĞRENİLDİ “VÜCUDUMUZ ŞARKISININ İKİNCİ BÖLÜMÜ ÖĞRENİLDİ

43 BEDEN EĞİTİMİ STRECİNG VE KOŞU ÇALIŞMALARI YAPILDI
MİNDERLİ PARKURDA DENGEDE YÜRÜME, YUVARLANMA ÇALIŞMALARI YAPILDI “AYI”, “YENGEÇ”, “TOPUK PARMAK UCU” YÜRÜME ÇALIŞMALARI YAPILDI FARKLI AĞIRLIKTAKİ TOPLARI TAŞIMA ÇALIŞMASI YAPILDI

44 DRAMA MİMİKLERİ VE DUYGULARI İFADE ETME ÇALIŞMALARI YAPILDI
“SİHİRLİ SANDALYELER” DRAMASI UYGULANDI

45 BİLGİSAYAR HAZIR RESİMLERİ BOYAMA UYGULAMALARI YAPILDI
MOUSE KULLANIMINI PEKİŞTİRMEK, EL-GÖZ KOORDİNASYONUNU ARTTIRMAK AMACIYLA “BALON PATLATMA”, “TOPYAKALAMA” GİBİ KOORDİNASYON OYUNLARI OYNANDI BİLGİSAYAR

46 MODERN DANS TANIŞMA VE BASİT DANS FİGÜRLERİ ÇALIŞILDI
EL VE AYAK VURUŞLARI KULLANILARAK RİTM ÇALIŞMALARI YAPILDI

47 EKİM AYI MİNİ PROGRAM

48 Dans ederek kutluyoruz.
01 Bugün 1 EKİM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ! Dans ederek kutluyoruz. Sanat etkinliğinde tuz seramiğinden çocuk yapıyoruz. “Çocuk Haklarını” öğreniyoruz. 02 “Diş Krallığı” isimli filmi izliyoruz. Gazete ve dergilerden serbest kesme çalışması yapıyoruz. NOT: Evden gelirken kullanmadığınız gazete ve dergileri getirebilirsin! 03 Sanat etkinliğinde “Akıllı Diş” grup çalışmasını yapıyoruz. 04 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ile ilgili sohbet ediyoruz. Farklı hayvan seslerini dinleyerek hangi hayvana ait olduğunu tahmin ediyoruz. 05 Sanat etkinliğinde hayvan kuklaları yapıyoruz. “HAYVANLAR NE İSTER?” isimli şarkıyı öğreniyoruz. 08 Bu haftaki konumuz “BULUNDUĞUMUZ YER VE ZAMAN” Evden getirdiğimiz aile resimlerini arkadaşlarımıza tanıtarak “Benim Ailem” panomuzu oluşturuyoruz. NOT: Evden gelirken tüm aile bireylerinin olduğu bir resim getirmeyi unutma! 09 Aile resimlerimize çerçeve hazırlıyoruz. NOT: Yarın evden gelirken her aile bireyine ait bir aksesuar ya da nesne getirmeyi unutma! 10 Aile bireylerine ait eşyalarla drama çalışması yapıyoruz. “Sihirli Sandık” isimli hikayeyi okuyoruz. 11 “Ailemle ne yapmayı seviyorum?” Resim çalışması yapıyoruz. 12 “Renk Çemberi” oyunu oynuyoruz. “Renkler ve Şekiller” kitabımızdan çalışmalar yapıyoruz.

49 Evde hazırladığımız soyağaçlarımızı okulda inceliyoruz.
15 Evde hazırladığımız soyağaçlarımızı okulda inceliyoruz. “Evimiz-Ailemiz” isimli kitabı okuyoruz. 16 “Minik Fil Heffalump” isimli çizgi sinemayı okulumuz konferans salonunda izliyoruz. “Sürprizli Kutudan ne çıkacak?” isimli etkinliği yapıyoruz. 17 “Güzel Evim” isimli sanat çalışması yapıyoruz. Kavramlar kitabımızdan çalışmalar yapıyoruz. 18 “Evimizde kaç kişi yaşıyor?” grafik çalışması yapıyoruz. NOT: Bugün okula gelirken 2 TL getirmeyi unutma! 19 ŞENLİKKÖY POSTANESİNE geziye gidiyoruz. Gezi sonrası gördüklerimizi resimliyoruz. 22 Büyük Önderimiz Atatürk’ü tanıyoruz “Cumhuriyet” isimli şarkıyı öğreniyoruz. Okulumuzu Cumhuriyet Bayramı için süslüyoruz. 23 DOLMABAHÇE SARAYI’na geziye gidiyoruz. 24 Ülkemizde bayram ve bayramlaşmanın önemi hakkında konuşuyoruz. Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla bayramlaşıyoruz. ARİFE GÜNÜ NEDENİYLE BUGÜN OKULUMUZ 13:00’DE TATİLE GİRECEKTİR. 25-26 EKİM KURBAN BAYRAMI TATİLİ SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE SAĞLIKLI VE MUTLU BİR BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE… 29 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE RESMİ TATİL. 30 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını “CUMHURİYET BALOSU” ile kutluyoruz. NOT: Bugün yapılacak olan balo için kırmızı- beyaz giyinmeyi unutma! , 31 Renkler ve şekiller kitabımızdan çalışmalar yapıyoruz. 01 “Üç küçük domuzcuk” isimli hikayeyi okuyoruz. DEMOKRASİ nedir? konuşuyoruz. Hikayedeki evlerden hangisini yapacağımıza oy kullanarak karar veriyoruz. 02 Sanat etkinliğinde bir gün önce oy birliğiyle karar verdiğimiz evimizi yapıyoruz.

50 EKİM AYI AİLE KATILIMI

51


"EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları