Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OCAK AYI BÜLTENİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OCAK AYI BÜLTENİ."— Sunum transkripti:

1 OCAK AYI BÜLTENİ

2 BÜLTENDE NELER VAR? OCAK AYI AMAÇ VE KAZANIMLARI OCAK AYI KAVRAMLARI
OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ OCAK AYI SİNEMASI OCAK AYI BİTKİSİ OCAK AYI PARTİ VE KUTLAMALARI OCAK AYI DOĞUM GÜNÜ

3 OCAK AYI AMAÇ VE KAZANIMLARI
PSİKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanımlar 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. 5. Sözel yönergelere uygun olarak koşar. 10.Belli bir yükseklikten atlar. 14.Atılan nesneleri yakalar. Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme 2. Nesneleri kaptan kaba boşaltır. 7.El becerilerini gerektiren bazı araçları kullanır. 8.Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. 9.Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. 10.Yönergeye uygun çizgiler çizer. 13. Malzemeleri istenilen nitelikte keser. 14. Malzemeleri istenilen nitelikte yapıştırır. Amaç 3. Büyük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketleri yapabilme 1.Farklı ağırlıktaki nesneleri iter. 2.Farklı ağırlıktaki nesneleri çeker. Amaç 4. Küçük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketleri yapabilme 1.Nesneleri kopartır / yırtar. 2.Nesneleri sıkar. 3.Nesneleri çeker / gerer. 4.Malzemelere elleriyle şekil verir. Amaç 5. Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme 3.Tek ayak üzerinde belirli bir süre durur. 4.Tek / çift ayak üzerinde olduğu yerde zıplar. 5.Tek / çift ayakla sıçrayarak belirli bir mesafeyi dengeli bir şekilde gider

4 SOSYAL-DUYGUSAL ALAN Amaç 2. Duygularını fark edebilme Kazanımlar
1.Duygularını söyler. 4.Duygularını müzik, dans,drama vb. yollarla ifade eder. Amaç 3. Duygularını kontrol edebilme 1.Olumlu / olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koyar. 2.Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda da gerektiği gibi davranır. 3.Yeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlar. Amaç 4. Kendi kendini güdeleyebilme 1.Kendiliğinden bir işe başlar. 2.Başladığı işi bitirme çabası gösterir. Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme 3.Grupta sorumluluk almaya istekli olur. 4.Aldığı sorumluluğu yerine getirir. 6.Gerekli durumlarda nezaket sözcüklerini kullanır. 7.Gerektiğinde lideri izler. 10. Grup etkinliklerinin kurallarına uyar. 11. gerekli durumlarda kararlılık gösterir. Amaç 9. Yaşamın iyileştirilmesinde ve korunmasında sorumluluk alabilme 1.Yaşamın sürdürülebilmesi için gerekli olan kaynakları verimli kullanır. 2.Günlük yaşamdaki kurallara uyar. 3.Canlıların yaşama hakkına özen gösterir.

5 SOSYAL-DUYGUSAL ALAN Amaç 11. Estetik özellikler taşıyan özgün ürünler oluşturabilme Kazanımlar 1. Estetik bedensel hareketlerle yürür/dans eder. 2. Özgün şiir, öykü, şarkı söyler. 3. Görsel sanat etkinliklerinde ürün yapar. Amaç 12. Çevredeki güzellikleri koruyabilme 1. Çevredeki güzelliklerin korunma nedenlerini söyler. 2. Çevredeki güzellikleri korumak için yapılması gerekenleri açıklar. 3.Çevredeki güzellikleri korumada sorumluluk alır. Amaç 13. Çevreyi estetik bakımdan düzenleyebilme 1.Çevresinde gördüğü güzel / rahatsız edici durumları söyler. 3.Çevresini farklı biçimlerde düzenler.

6 DİL ALANI Amaç 4. Kendini sözel olarak ifade edebilme Kazanımlar
1.Dinlerken / konuşurken göz teması kurar. 2.Sohbete katılır. 3.Belli bir konuda konuşmayı başlatır. 4.Belli bir konuda konuşmayı sürdürür. 5.Söz almak için sırasını bekler. 6.Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Amaç 5. Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme 3.Dinlediklerine ilişkin sorulara cevap verir. 4.Dinlediklerini özetler. Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme 2.Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. 3. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. 6. Görsel materyalleri özenle kullanır.

7 BİLİŞSEL ALAN Amaç 2. Nesne, olay ya da varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilme Kazanımlar 1. Nesne olay ya da varlıkların özelliklerini söyler. 2. Olay ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. Amaç 3. Dikkatini toplayabilme 1.Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark eder. 2.Dikkatini nesne, durum, olay üzerinde yoğunlaştırır. Amaç 4. Algıladıklarını hatırlayabilme 1. Olay ya da varlıkları söyler. 2. Varlıkların rengini söyler. 4. Varlıkların şeklini söyler. 5. Varlıkların sayısını söyler. 8. Nesnelerin içinden eksilen ya da eklenen bir nesneyi söyler. Amaç 5. Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme 1.Varlıkları bire bir eşleştirir. 2.Varlıkları renklerine göre eşleştirir. 3.Varlıkları şekillerine göre eşleştirir. 7.Varlıkları kullanım amaçlarına göre eşleştirir. 8.Nesneleri sayılarına göre eşleştirir. Amaç 6. Nesne ya da varlıkları çeşitli özelliklerine göre gruplayabilme 1. Nesne ya da varlıkları renklerine göre gruplar. 2. varlıkları şekillerine göre gruplar. 3. Nesne ya da varlıkları büyüklüklerine göre gruplar.

8 BİLİŞSEL ALAN Amaç 7. Nesne durum ya da olayları çeşitli özelliklerine göre sıralayabilme Kazanımlar Nesneleri büyüklüklerine göre sıralar Amaç 9. Nesneleri sayabilme 1.10 içinde ileriye doğru birer birer ritmik sayar. 3.Söylenilen sayı kadar nesneyi gösterir. Amaç 10. Geometrik şekilleri tanıyabilme 2. Daire , üçgen, kare ve dikdörtgene benzeyen nesneleri gösterir. 3. Daire , üçgen, kare ve dikdörtgenleri kullanarak farklı modeller oluşturur. Amaç 11. Günlük yaşamda kullanılan belli başlı sembolleri tanıyabilme 2. Verilen açıklamaya uygun sembolü gösterir. 3. 10 içindeki rakamları okur. Amaç 16. Belli durum ve olaylarla ilgili neden-sonuç ilişkisi kurabilme 1. Bir olayın olası nedenlerini söyler. 2. Bir olayın olası sonuçlarını söyler.

9 ÖZBAKIM BECERİLERİ Amaç 1. Temizlik kurallarını uygulayabilme
Kazanımlar 1.Temizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanır. 2.El, yüz ve vücudun diğer kısımlarını uygun biçimde yıkar. 3.Tuvalet gereksinimine yönelik işleri yardımsız yapar. 4.Yiyecek ve içeceklerin temizliğine dikkat eder. Amaç 3. Doğru beslenmenin önemini fark edebilme 1.Yiyecek ve içecekleri ayrım yapmadan yer/ içer. 2.Yiyecekleri ve içecekleri yeterli miktarda yer / içer. 3.Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. 4.Sağlığı olumsuz etkileyen yiyecekleri ve içecekleri yemekten/ içmekten kaçınır. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme 1.Tehlikeli olan durumları söyler. 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur. 3.Herhangi bir tehlike anında yetişkinlerden yardım ister.

10 OCAK AYI KAVRAMLARI RENK: SİYAH-BEYAZ AZ-ÇOK SİYAH RENGİ TANIMA
SİYAH RENKLE GRUPLAMA BEYAZ RENGİ TANIMA BEYAZ RENKLE GRUPLAMA İKİ RENKLİ ÖRÜNTÜ ÇALIŞMASI SAYI: 4-5 4 RAKAMINI TANIMA 5 RAKAMINI TANIMA 1-10 ARASI RİTMİK SAYMA 1-5 ARASI RAKAMLARI YAZMA 1-5 ARASI NESNE GRUPLARININ SAYISINI SÖYLEME 1-5 ARASI SAYI-NESNE EŞLEŞTİRME ŞEKİL: ÜÇGEN ÜÇGEN ŞEKLİNİ TANIMA ÜÇGEN ŞEKLİNİ ÇİZME ÜÇGEN ŞEKLİNİ GRUPLAMA AZ-ÇOK BÜYÜK-KÜÇÜK UZUN-KISA BOŞ-DOLU SESLİ-SESSİZ SICAK-SOĞUK ISLAK-KURU KATI-SIVI HIZLI-YAVAŞ MEVSİMLER AYNI-FARKLI GECE-GÜNDÜZ SABAH-AKŞAM CANLI-CANSIZ

11 OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

12 OCAK AYININ İLK PAZARTESİ GÜNÜ 100. GÜN ETKİNLİĞİNE BAŞLANDI
OCAK AYININ İLK PAZARTESİ GÜNÜ 100. GÜN ETKİNLİĞİNE BAŞLANDI. 100 GÜN BOYUNCA HER GÜN YAZDIĞI RAKAMLARLA 100 VAGONLU BİR TREN OLUŞTURULACAK. BAKALIM 100 GÜN SONRA NELER OLACAK 

13 “POSTACI AMCA” “HAVADA BİR TOP BULUT OLSAM” İSİMLİ ŞARKILAR ÖĞRENİLDİ, RİTM ALETLERİ İLE EŞLİK EDİLDİ.

14

15 HAVADA BİR TOP BULUT OLSAM
POSTACI AMCA Postacı amca geliyor Bize selam veriyor Sağ ol postacı amca sen Ah ne sevindik bir bilsen Yılbaşı bayram demeden Her gün haber taşırsın HAVADA BİR TOP BULUT OLSAM Havada bir top bulut olsam Ne güzel parasız dolaşırdım Sinop’a doğru gezinirdim Oradan Hatay’a süzülürdüm Ne şirin bir yurt Ne güzel yurt Denizi, güneşi, havasıyla

16 TELEFONDA ANNELER VE BABALAR İLE KONUŞULARAK “NASIL HABERLEŞİYORUZ
TELEFONDA ANNELER VE BABALAR İLE KONUŞULARAK “NASIL HABERLEŞİYORUZ?” KONUSUNA BAŞLANILDI.

17 LİLA SINIF ANNE –BABALARINDAN MESAJ ALDI
LİLA SINIF ANNE –BABALARINDAN MESAJ ALDI. ANNE VE BABALARDAN GELEN FAKSLAR VE MAILLER OKUNDU.

18 İLETİŞİM ARAÇLARINDAN BİRİ OLAN GAZETE İNCELENDİ
İLETİŞİM ARAÇLARINDAN BİRİ OLAN GAZETE İNCELENDİ. ÜLKEMİZDE VE BAŞKA ÜLKELERDE NELER OLUYOR GAZETE OKUNARAK ÖĞRENİLDİ.

19 “KIZILDERİLİ DANSI” İSİMLİ DRAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

20 SINIFIMIZDA İLETİŞİM ARAÇLARI SEÇİMİ YAPILDI
SINIFIMIZDA İLETİŞİM ARAÇLARI SEÇİMİ YAPILDI. SEÇİM SONUCUNA GÖRE EN ÇOK OYU ALAN İLETİŞİM ARACI TELEFON OLDU.

21 TELEFONDA NASIL KONUŞULUR? DRAMA YAPILARAK ÖĞRENİLDİ.

22 SANAT ETKİNLİĞİNDE TELEFON YAPILDI VE TELEFON ÜZERİNDE HANGİ RAKAMLAR BULUNUR ÖĞRENİLDİ.

23 İLETİŞİM ARAÇLARININ OLMADIĞI ZAMANLARDA İNSANLARIN NASIL İLETİŞİM KURDUKLARI İLE İLGİLİ BEYİN FIRTINASI YAPILDI VE KAVRAM HARİTASI KULLANILARAK ESKİ ZAMAN İLETİŞİM ARAÇLARI ÖĞRENİLDİ.

24 “KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ” ADLI MASAL OKUNDU VE FİLM ŞERİDİ HAZIRLANDI.

25 SIRADA REKLAMLAR VAR. ÖĞRENCİLER EVLERİNDEN GETİRMİŞ OLDUKLARI ÜRÜNLERİN REKLAMLARINI YAPTILAR.

26

27 4-5 RAKAMLARININ YAZILIŞI ÖĞRENİLDİ.

28 NESNELERLE DÖRDERLİ VE BEŞERLİ GRUPLAMA ÇALIŞMALARI YAPILDI.

29

30 ÜÇGEN ŞEKLİ TANINDI VE NASIL ÇİZİLDİĞİ KAVRANDI.

31 TERMOMETRE NEDİR. NE İŞE YARAR
TERMOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR? ÖĞRENİLDİ VE TERMOMETRE İLE BAHÇENİN SINIFIN SICAKLIĞI ÖLÇÜLDÜ.

32

33

34 SINIFIN VE DIŞARININ SICAKLIĞI KARŞILAŞTIRILDI.

35 HAVA DURUMLARI POSTERLER KULLANILARAK ÖĞRENİLDİ.

36 HAFTA BOYUNCA BAHÇEDE YAPILAN GÖZLEM SONRASINDA HAVA DURUMU TAKVİMİNİN UYGUN OLAN BÖLÜMÜ BOYANARAK İŞARETLENDİ.

37 GÖKKUŞAĞI NASIL OLUŞUR. GÖKUŞAĞI HANGİ ŞEKİLDEDİR
GÖKKUŞAĞI NASIL OLUŞUR? GÖKUŞAĞI HANGİ ŞEKİLDEDİR? GÖKKUŞAĞINDA HANGİ RENKLER BULUNUR? ÖĞRENİLDİ.

38 SANAT ETKİNLİĞİNDE GÖKKUŞAĞINDA BULUNAN RENKLER KULLANILARAK GÖKKUŞAĞI YAPILDI.

39 “BİR KIŞ GÜNÜ” “KAR YAĞIYOR” “YAĞMURLU BİR GÜN” “YAĞMURUN ŞARKISI” “HAVADA NELER OLMUŞ” İSİMLİ HİKAYELER OKUNDU.

40 YAĞMURUN OLUŞUMU DENEY YAPILARAK ÖĞRENİLDİ.

41

42 LİLA SINIF EN ÇOK GÜNEŞLİ HAVAYI SEVİYOR EN SEVDİĞİM HAVA GRAFİĞİ OLUŞTURULDU.

43 “SU DAMLASININ YOLCULUĞU” İSİMLİ HİKAYE TEPEGÖZ KULLANILARAK ANLATILDI.

44 KÜRE İNCELENEREK KUTUPLARIN NEREDE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ.

45

46 HANGİ HAYVANI İNCELEYECEĞİMİZ SEÇİMLE BELİRLENDİ.

47 LİLA SINIF EN ÇOK PENGUEN HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYOR.

48 “ISINMA DRAMASI” YAPILARAK PENGUENLERİN NASIL ISINDIKLARI ÖĞRENİLDİ.

49 BOYALARLA RENKLİ SULAR OLUŞTURULDU
BOYALARLA RENKLİ SULAR OLUŞTURULDU. OLUŞTURULAN SULAR BUZ KALIPLARINA KONULDU VE ORTAYA RENGARENK BUZLAR ÇIKTI.

50 DEĞERLER EĞİTİMİ KONUMUZ “ARKADAŞ OLMAK”
ARKADAŞ OLMAK NEDİR? KEREM HAS: Arkadaşlarımıza sarılmaktır. DEFNE KORKMAZ: Boyalarımızı paylaşmaktır. MİNA ZEYNEP ÇELİK: Okulda oynadığımız çocuklardır. ZEYNEP DİLA ŞENEL: Arkadaşlarımızı doğum günümüze davet ederiz. MERT KADİR ŞEN: Sarılmak demektir. Arkadaşımız olmayanlara sarılmayız. EMRE PAYLA: Okulda oyun oynamaktır. SİNAN ÖNDER: Oyuncakları paylaşarak oynamaktır. CİHAN DAL: Birbirimizi sevmektir, kötü kelime söylememektir. CEYLİN YEDİKARDEŞ: Birbirimizi öpmektir. AVŞİN TAHİROĞLU: Oyuncakları paylaşmaktır. SAHRA TUNA: Arkadaşlarımızla köşede oyun oynarız. DEFNE BAYRAK: Birlikte oynamaktır. ELAY ŞEREMENT:Birlikte oynamaktır ve resim yapmaktır.

51 DEĞERLER EĞİTİMİ “ARKADAŞ OLMAK” KONUSU SIRASINDA ÖĞRENCİLER YÜZ BOYALARI İLE BİRBİRİNİ BOYADI.

52

53 EKİM AYI BİTKİMİZ “PATATES”
PATATES BİTKİSİ İNCELENEREK YARARLARI ÖĞRENİLDİ VE PATATES SALATASI HAZIRLANARAK AFİYETLE YENİLDİ.

54 OCAK AYI SİNEMASI "ELMO İLE UYKU VAKTİ"

55 OCAK AYI PARTİMİZ "PİJAMA PARTİSİ"

56

57

58 1. DÖNEM SONA ERDİ. KARNE HEYECANIMIZ


"OCAK AYI BÜLTENİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları