Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ROBOT TOPLULUĞU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ROBOT TOPLULUĞU"— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ROBOT TOPLULUĞU 2012-2013

2 Tarihçe Hacettepe Robot Topluluğu, Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından 2004 yılının güz döneminde ilk defa gündeme gelmiştir. İlk olarak Elektrik-Elektronik bölümünde PIC mikro denetleyicileri üzerine çalışmaya başlayan 12 arkadaş, çalışma gruplarıyla robot teknolojisi üzerine çalışmaya karar vermiştir ve böylelikle Hacettepe Robot Topluluğu'nun temelleri atılmıştır.

3 Tarihçe İlk yıllarında topluluğumuz faaliyetlerini gayri resmi şekilde sürdürmüş fakat üye sayısının artmasıyla resmi topluluk olma gereksinimi hissetmiştir. Bunun üzerine 2006 senesinde yapılan çalışmalar sonucunda resmiyet kazanmış o zamandan itibaren de faaliyetlerini resmi bir topluluk olarak sürdürmektedir. Topluluğumuz deneyimlerini diğer ilgili öğrencilere aktarmak için mikro denetleyici programlama kursu vermeye başlamış bu kurslar 2004 senesinden itibaren geleneksel olarak her sene açılmıştır. Ağırlığını elektrik-elektronik bölümünü öğrencilerinin oluşturduğu ortalama 50 kişi her sene bu kurslardan faydalanmaktadır.

4 Tarihçe 2005 yılında topluluğumuz ilk defa bir yarışmaya katılmıştır. Zor şartlar altında ve kısa bir zamanda yapılan Haprox adlı robot ODTÜ Robot Günleri 2005’te birinci olarak belki de topluluğun bugünlere gelmesinde en büyük rolü oynamıştır. Bu başarıyla adını duyuran topluluğumuz önce Elektrik-Elektronik Bölümü tarafından sonra da Mühendislik Fakültesi tarafından desteklenmeye başlanmıştır. Önce çalışmalarını sürdürebilmesi için faaliyet gösterdiği bölüm bünyesinde bir laboratuvara daha sonra da bir odaya kavuşmuş bu sayede faaliyetlerini daha düzenli bir şekilde yürütmeye başlamıştır.

5 Tarihçe 2008 senesinde topluluğumuz ilk kez mezun verme heyecanını yaşamış, topluluğumuzda uzun yıllar faaliyet gösteren arkadaşlarımız mühendislik fakültesi proje yarışmasında birinci olan projeleriyle topluluğumuzu gururlandırarak bölümümüzden mezun olmuştur.

6 Tarihçe Verilen mezunlarla ve yeni katılan arkadaşlarla her üniversite topluluğu gibi jenerasyon değişikliği yaşayan topluluğumuzda değişmeyen tek şey arkadaşlık ortamıdır. Her sene aramıza yeni arkadaşlar katılıyor bazıları mezun oluyor ve ayrılıyor ama biz yine bir yarışmaya hazırlanırken onlarca kişi proje laboratuvara doluşup omuz omuza çalışıyor birbirimize yardımcı oluyoruz. Sanırım başarımızın sırrı da burada yatıyor.

7 Başarılarımız 2005 ODTÜ Robot Günleri çizgi izleyen kategorisi birincilik ödülü. 2006 ODTÜ Robot Günleri çizgi izleyen kategorisi ikincilik ödülü. 2007 İTÜ Robot Olimpiyatları çizgi izleyen kategorisi üçüncülük ödülü. 2007 Boğaziçi Robot Günleri çizgi izleyen kategorisi üçüncülük ödülü. 2008 ODTÜ Robot Günleri çizgi izleyen kategorisi üçüncülük ödülü. 2008 ODTÜ Robot Günleri merdiven çıkan kategorisi ikincilik ödülü. 2008 ODTÜ Robot Günleri çöp toplayan kategorisi teşvik ödülü. 2008 Hacettepe Mühendislik Fakültesi 5. Proje Yarışması birincilik. 2011 ODTÜ Robot Günleri serbest kategorisi ikincilik ödülü. 2011 RoboÇankaya serbest kategorisi ikincilik ödülü. 2012 ODTÜ Robot Günleri serbest kategorisi üçüncülük ödülü. 2012 İTÜ Robot Olimpiyatları serbest kategorisi ikincilik ödülü. 2012 Hacettepe Mühendislik Fakültesi 9. Proje Yarışması ikincilik.

8 Amaç Robot teknolojilerine ilgi duyan kişileri bir çatı altında toplamak, kişi ve kuruluşlar arasındaki iletişimi sağlamak, robot teknolojilerini geliştirmek amacıyla etkinlikler düzenlemek, yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerde Hacettepe Üniversitesi’ni tanıtmak ve temsil etmektir.

9 Hedefler Robot ve robot teknolojileri konularında konferans, sempozyum ve paneller düzenlemek, Üyeler arasında ve toplumda robot uygulamalarını ve kullanımını özendirmek ve geliştirmek, Üyelerin uygar, kültürel, sosyal ve moral kalkınmasında etkin katkılarda bulunmak, Üyelerini arkadaşlık, dostluk ve karşılıklı anlayış bağları ile birleştirmek, sevgi ve saygıya dayanan sosyal ilişkileri geliştirmek, Üyelerin yurt içi ve yurt dışında başka robot toplulukları ile karşılıklı anlayış bağları ile arkadaşlık, dostluk, barış, sevgi ve saygıya dayanan sosyal ilişkilerini geliştirmek için gerekli koordinasyonları sağlamak, Üyelerin robot bilimi konusundaki tecrübelerini geliştirmek amacıyla, kutlama, sergi, fuar ve toplantılara katılmalarını gerçekleştirmek için organizasyonlar düzenlemek,

10 Kamuoyunda robot biliminin önemini anlatmak amacıyla, yurt dışındaki robot topluluklarının Türkiye’ye gelmesi için organizasyonlar yapmak, bu konu ile ilgili uluslararası organizasyonların Türkiye’de yapılabilmesi için ev sahipliğine talip olmak, bu amaçla uluslararası organizasyonlara talepte bulunmak, Türkiye’nin tanıtım ve turizmine katkıda bulunacak, bu tür organizasyonları gerçekleştirmek, gerçekleştirmek için bakanlıklar, vakıflar ile çeşitli resmi ve özel kuruluşlardan yardım ve katkı taleplerinde bulunmak, bu yardım ve katkıları kabul etmek, Topluluk amaç ve hizmet konularına uygun şekilde arşiv oluşturabilir. WEB Sitesi açabilir. Broşür, katalog, bülten, dergi, gazete ve kitaplar yayınlayabilir. Üyeler arasındaki dayanışma bilincini arttırmak, kamuoyu üzerinde Topluluk ile ilgili iyi düşünceler yaratmak ve Topluluğa gelir sağlamak amacıyla üzerinde topluluğun adı olan t-shirt, CD, poster, video, kaset, foto albüm vb. ürünler, yapıp, satabilir.

11 Çalışma Alanlarımız Çizgi izleyen robot yapımı,
Mini sumo ve sumo robot yapımı, Yangın söndüren robot yapımı Süpürge robot yapımı Merdiven çıkan robot yapımı Kendini dengeleyen robot yapımı Serbest kategori robot yapımı LED matris ekranlar üzerine çalı LCD’ler üzerine çalışmalar, DC ve Servo motor ile ilgili çalışmalar, Görüntü işleme ile ilgili çalışmalar, RF ile ilgili çeşitli çalışmalar Bluetooth ile ilgili çeşitli çalışmalar İnsansız hava araçları Quadrotor(helikopter) yapımı İnsansı robot yapımı Örümcek robot yapımı Mikro işlemci ve denetleyiciler (Pic,Atmel,Msp430,ARM)

12 Faaliyetlerimiz Periyodik olarak mikro kontrolcüler kursu vermek,
Periyodik olarak devre tasarım/simülasyon kursu vermek, Periyodik olarak çeşitli teknolojik konularda bilgilendirici seminerler düzenlemek, Periyodik olarak topluluktaki arkadaşlık ortamını arttırmak adına sosyal etkinlikler düzenlemek, Periyodik olarak ülkemizde faaliyet gösteren AR-GE firmalarına teknik geziler düzenlemek, Periyodik olarak mezun olacak arkadaşlara tavsiyelerde bulunabilecek iş hayatındaki elektronik mühendislerini davet edip söyleşiler düzenlemek.

13 DERSLER

14

15

16

17

18 Yönetim Topluluğumuz dönemi itibariyle 22 kişilik bir ekip tarafından yönetilmektedir. Bu sene ihtiyaçtan dolayı sponsorluk komisyonu eklenmiştir. Topluluk Akademik Danışmanı : Doç.Dr. Atila YILMAZ Tüzük: dönemi yeni üye sayısı : 168

19 Organizasyon Komisyonu
Komisyonlar İletişim Komisyonu Organizasyon Komisyonu İnternet Komisyonu Sponsorluk Komisyonu Arşiv Sorumlusu Sayman Temsilci

20 İletişim Komisyonu Yönetim Kurulunun, topluluk üyeleri ve topluluk üyesi olmayan fakat topluluk hakkında bilgi almak isteyen kişilerle irtibatının sağlanması ve kişileri topluluğun faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi, organizasyonlardan gerekli yerlerin haberdar edilmesi sorumluluğunu almıştır. Eğer bu sorumluluk bir komisyona verilmişse komisyona bir sorumlu seçilir. İletişim Komisyonunun diğer görevleri böyledir: Organizasyon Komisyonun talep etmesi durumunda afiş ve/veya el ilanı hazırlar, gerekli yerlerden dağıtım veya asım için izinleri alır, dağıtım ve/veya asım işlerini yapar. Topluluk internet sitesindeki forumlardaki sorulara yanıt verir, topluluk elektronik posta adresi ve mail grubunu denetler, Diğer topluluklarla ve gerekli merciler ile yapılacak iletişimi sağlar. Topluluk dışındaki organizasyonları takip etmek ve haberdar olmak, dış organizasyonlardan yönetim kurulunu haberdar etmektir.

21 Organizasyon Komisyonu
Topluluğun gerçekleştireceği organizasyonların kapsamını belirlemek ve işlerliğini sağlamak, topluluğun düzenleyeceği organizasyonlarda diğer sorumluluk gruplarına sorumlulukları çerçevesindeki yapılacak işleri bildirmek ve Topluluk Faaliyet raporunu hazırlamak bu komisyonun sorumluluklarıdır. Bu sorumluluk bir komisyona verilmişse komisyona bir sorumlu seçilir. Komisyon Sorumlusu, komisyon üyelerine komisyonun sorumluluklarını paylaştırır ve işlerliğini kontrol eder.

22 İnternet Komisyonu Bu sorumluluğu alan kişi veya kişiler topluluğun ihtiyaçlarına cevap verecek internet sitesinin tasarımı, güncellenmesi, sorun çıkması halinde giderilmesi, gerektiği zaman siteyle ilgili konuların ilgili kişilerle mütalaa edilmesi sorumluluğunu almıştır. Eğer bu sorumluluk bir komisyona verilmişse komisyona bir sorumlu seçilir. Topluluğun internet üzerinden tanıtılması için çalışmalar yapar ve topluluk etkinliklerini periyodik olarak internet üzerinden duyurulmasını sağlar. İnternet Komisyon Sorumlusu, İnternet Komisyon üyelerinin yetenekleri çerçevesinde bu sorumlulukları paylaştırabilir.

23 Arşiv Sorumlusu Olağan yönetim kurulu üyesi olup, arşiv sorumluluğunu alan kişi toplantıların gündem maddelerinin, toplantılarda alınan kararların, her türlü düzenlenen ve dahil olunan organizasyona ait belgelerin, ders notlarının, proje belgelerinin, maliye raporlarının arşivlenmesinden ve arşivlenen belgelerin gerektiğinde ilgili kişilere sunulmasından, defterlerin tutulmasından sorumludur. Topluluk Üyeleri Defterini, Yönetim Kurulu Karar Defterini, Gelen ve Giden Evrak Defterini tutar ve düzenler. Arşivlenen belgelerin yetkisiz kişilerin eline geçmemesi de arşiv sorumlusunun görevidir.

24 Sayman Olağan yönetim kurulu üyesi olup, Topluluğun malzeme ve benzeri gereksinimleri ile maliyetlerini maddi kaynak ile elde edilen gelirin koşullarını, zamanını, şeklini belirler. Topluluğun Gelir-Gider defterini, Bütçe, Kesin Hesap ve Bilanço Defterini, Demirbaşlar Defterini, Alındı Belgesi Defterini tutar ve düzenler.

25 Temsilci Olağan yönetim kurulu üyesi olup, görevi Topluluğa üye kazandırmak, aday üyelerden üyelik için gerekli belgeleri toplamak ve bu belgeleri Arşiv Sorumlusuna ulaştırmak, üyeler ile Yönetim Kurulu arasındaki koordinasyonu sağlamaktır.

26 Yönetim Kurulu Topluluk Başkanı Başkan Yardımcısı
İnternet Komisyon Sorumlusu İletişim Komisyon Sorumlusu Organizasyonlar Komisyon Sorumlusu Sayman Arşiv Sorumlusu Temsilci

27 İnternet Adresimiz http://robot.ee.hacettepe.edu.tr/
Forum sayfamızda toplam üye sayımız: 2.247 Forumdaki ileti sayımız: Web sitemizin günlük ortalama tekil ziyaretçi sayısı: 120 Web sitemizin yıllık ortalama tekil ziyaretçi sayısı:


"HACETTEPE ROBOT TOPLULUĞU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları