Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM."— Sunum transkripti:

1 SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM

2 CANLILIK ÖZELLİĞİ GÖSTEREN VARLIKLARIN BELİRLİ ORTAK ÖZELLİKLERİ VARDIR. HAYDİ BUNLARI BİTKİ VE HAYVANLAR ÜZERİNDE GÖRELİM.

3 CANLILIK ÖZELLİKLERİ (Hayvanlar) Ürer büyür ve gelişir Beslenirler Hareket Ederler Etkiye Tepki Gösteririler

4 Hayvanlar için saydığımız bu özellikler bitkiler için de geçerlidir Küçük bir fidanın kocaman ağaç olmasını, Ayçiçeklerinin yüzlerini güneşe çevirmelerini. Çiçeklerin büyümeleri için toprak ve suya ihtiyacı olduğunu. Hava kararınca bazı çiçeklerin yapraklarını kapadığını bir düşün

5 Eğer canlılar sadece bitkiler ve hayvanlarsa peki Taz’ın hastalanmasına neden olan şey ne?

6 TABİ YA HASTALIĞA NEDEN OLAN VARLIKLAR GÖZÜMÜZLE GÖREMEDİĞİMİZ VİRÜSLERDİR. BUNLARI ANCAK MİKROSKOP YARDIMI İLE GÖRÜRÜZ.

7 Çocuk felci, kızamık, kabakulak, grip, nezle, suçiçeği, AIDS, gibi hastalıklara neden olan virüsler, küçük ve basit yapılı varlıklardır. Bitki, insan, hayvan ve bakteri hücrelerinde yaşarlar. Canlı ve cansızlar arasında geçit oluştururlar.

8 Virüsler ancak bitki, hayvan, insan ve bakteri hücreleri içinde canlılık gösterirler.

9

10 Aşağıdaki soruları kavram haritasındaki bilgilere göre yanıtlayın 1. Virüsün bulunduğu yerleri yazınız. ………………………………………………………………. 2. Virüs nerede canlanarak çoğalır? ………………………………………………………………. 3. Virüsün neden olduğu hastalıktan etkilenen nedir? ………………………………………………………………. 4. Sence, virüsün yaptığı hastalıktan etkilenen hücre hücre sağlığını nasıl etkiler? Yazınız. ………………………………………………………………. Tozlu yerler, içecek ve yiyecekler, pis sular Bitki ve hayvan hücreleri içinde. Hücredir.


"SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları