Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar."— Sunum transkripti:

1 CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar

2 VİRÜS -Virüsler hücre boyutundadır.
- Canlı vücudunda canlı,canlı dışında ise cansızdır. -Beslenip büyüyemezler ancak canlı vücuduna girdiklerinde çoğalırlar. -Virüsler hastalık yaparlar. Grip,nezle,kuduz,çiçek AIDS

3 1. Protista -Suda ve nemli ortamlarda yaşarlar
-Mikroskopla ancak gösterilirler. -Sporla çoğalırlar. -Protistalar: Paramesyum, öglena ,amip, alg, plazmodyumlar -Sıtma gibi hastalıklara sebep olurlar

4

5 2. BAKTERİLER Hücre büyüklüğündedirler.
Havada 5 metre derinlikte,bitki ve hayvan vücutlarında yaşayabilirler. Bakterilerin faydalı ve zararlı vardır. Yuvarlak,çubuk kıvrık şeklindedirler. Tetanoz,verem,zatürre,kolera gibi hastalıklara sebep olurlar.

6 BAKTERİLER

7 4. MANTARLAR Genellikle ılık ve nemli ortamlarda yaşarlar.
Görünüş olarak bitkiler benzemelerine rağmen bitkiler grubundan sayılmazlar. Hem yararlıları hemde zararlıları vardır. Ekmek ,peynir,penisilin ilacı yapımında kullanılır. Saç mantarı, ayak parmakları,kültür mantarları ,şapkalı mantarlar gibi çeşitleri vardır. Klorofil içermezler. 4. MANTARLAR Genellille ılık ve nemli ortamlarda yaşarlar. Görünüş olarak bitkilrer benzemelerine rağmen bitkiler grubundan sayılmazlar. Hem yararlıları hemde zararlıları vardır. Ekmek ,peynir,penisilin ilacı yapımında kullanılır. Saç mantarı, ayak parmakları,kültür mantarları ,şapkalı mantarlar gibi çeşitleri vardır. Klorofil içermezler.

8 ÇİÇEKLİ BİTKİLERİN BÖLÜMLERİ 1.KÖK
Kök bitkiyi toprağa bağlar. Su ve suda çözünmüş minarelleri alıp gövde yapraklara gönderir. 1.Kazık kök 2.Saçak kök 3.Depo kök

9 2.GÖVDE Kökten aldıkları su yada çözünmüş maddeleri, yapaklara ve çiçeklere taşır. Yapraklarda üretilmiş Besinleri diğer organlarına İletir.

10 Gövde çeşitleri 1.Odunsu gövde:Ağaçlar(söğüt,meşe,çam vb)
2.Otsu gövde:Sebzeler,tahıllar,baklagiller vb. 3.Sürünücü gövde:Salatalık,kabak,kavun vb. 4.Sarılıcı gövde:Sarmaşık, Fasulye vb. 5.Depo gövde:Patetes,yer alması vb.

11 3. YAPRAK Yaprak ayası:Yaprağın geniş yassı kısmıdır.
Yaprak sapı:Yaprak ayasını gövdeye bağlar. Yaprak kını:Yaprak sapı genişleyerek gövdeyi sarar. Bu kısma yaprak kını denir.

12 Yaprak -Yapraklar solunum yapar. -Besin ve oksijen üretir.
-Terleme ve boşaltım yapar.

13 .


"CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları